за кар-керитата ясно, а за флашборда (мерси за помощта, срамота е морско чедо пък да не знам как се казва) идеята ми беше, че могат да го ползват като прикритие, ама явно не става...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Отново отвлечен кораб
Collapse
X
-
Колко от вас са виждали сомалшиец на живо? 150 см и 45 кила е здрав прав мъж. Аре бе, не са ни толко страшни, ни толко мотивирани, само са леко луди и надрусани с кока. Дип виждал съм ги на живо, и бой са яли при нужда и прочее.
Та там има пиратство, щото некой има далавера да има. Иначе това нещо може да се спре за два дена и половина от две роти от БА (схващате закачката, предполагам).Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТа там има пиратство, щото некой има далавера да има. Иначе това нещо може да се спре за два дена и половина от две роти от БА (схващате закачката, предполагам).sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеИначе това нещо може да се спре за два дена и половина от две роти от БА (схващате закачката, предполагам).Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet
Comment
-
тези български военни моряци ще плуват ли до там?! Щото ние нямае военни кораби, които могат да изкарат преход до Аденския залив, камо ли да патрулират там. Тази вечер по новините го казаха - има далеч по-добре подготвени технически армии, за да опрат до нашата._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Last edited by viki; d.m.y г., 21:37.“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДобре де, аз все си мисля, че на един капитан му е разрешено да носи оръжие и то не само едно. Освен това моряците не е като да са слаби момчета, които никога не се бият. А може ли и самите моряци да са замесени в далаверата?
Не става дума за бой, а за стрелба. Ако ще целия екипаж да са майк тайсъновци, нямат никакъв шанс срещу 1-2 лодки с въоръжени в тях, ако и да са по 45 кила с напикани гащи. Отделен е въпросът, че средната възраст на екипажите на кораби на БМФ не е от най-ниските
Няма никакъв шанс моряците да са замесени в далаверата. просто са изкупителна жертва в ситуацията._______
146 JTD - ex
Comment
-
На моя приятелка, братовчед и е на кораба
Никакви новини още,нищо.Това "безвремие",което генерира очакването е ужасно“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Лошо!
Тези дни би трябвало да се обадят тея гьотферени с исканията за откупа. За едно от нещата, който се казаха съм напълно съгласен: тоя стар сандък не струва нищо. Двата танкера висяха повече от година на котва в езерото, извън експлоатация.
Единственото ценно са хората на борда._______
146 JTD - ex
Comment
-
по принцип на търговски корабо е забранено да се носи каквото и да е оръжие. А и ако ти излезе насреща леген с 10 чернилки, от които 8 с АК 47 и двама с РПГ и всичкито зверски нашмъркани и респективно безсмърти какво ще направиш?
Естествено е, че никой не иска да измете пиратите. Другарите ХУЙмериканци си направиша пълноразмерна военна база близо до аденския залив, за да се борят с пиратите. Тяхна си база - демек територия на САЩ. От там до Иран 2 часа, до Северна Корея - 3 часа и прочее. Па вие да сте чули за отвлечен американски кораб? Те отвлякоха руски по грешка и още кашлят кални връзки от руски кубинки. Вскичко е политика, а нашите морячета никой не ги бръсне за слива!няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Нищо не кашлят..нема ги.Ако руснаците са били на кеф в най добрият случай са ги оставили на надуваема лодка в открито море, разбира се лодката е била пукната. А в другия случай са го нарязали и са нахранили рибите. И в двата варианта рибите са нахранени.
Американците много хубаво се пласираха там да ги е*а и си правят "бизнеса".Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Аз като човек преминал няколко пъти с доста "апетитен" търговски кораб през Аденския залив в последно време, мога да споделя само лични наблюдения: Наглостта и съоръженията, с които разполагат част от пиратите са доста, ама доста по-впечатляващи от изложените в журналистическите "проучвания". Пример от преди около 6 месеца: Пътувам си аз на танкер с надводен борд да кажем около 15 метра(кораба е пълен на 90%), който се движи с пълна скорост(около 17,5 възела). Анти пиратските мерки, предприети 24 часа преди навлизане в опасната зона включват най-общо цялостно залостване на жилищната надстройка, пожарни шлангове готови за "стрелба", манекени, направени да приличат на хора, които държат тия шлангове и няколко други нещица(двойни вахти и т.н.) Малка подробност-на съвсем близко разстояние зад нас през целия преход се движи френски военен кораб, поръчан да ни пази. Рано сутрин, когато стават повечето атаки, към нас започват една по една да се насочват лодки-коя рибарска, коя не. Една през една започват да се отдалечават в момента, в който военния кораб на минимална дистанция зад нас бъде забелязан. А същия правеше постоянно маневри. Само на няколко мили от нас имаше конвой с кораби. Съответно всички лодки започнаха да се насочват към конвоя. Малко хора биха забравили лесно това, което се чуваше по радиото тогава...Само на 20 мили един капитан крещеше и търсеше военния кораб за съдействие, тъй като ги обстрелваха с РПГ...молеше се. Отговор от военния кораб-никакъв. Какви са причините е друг въпрос. За кораб на стойност няколко десетки милиона, товар за още повече си бяхме апетитна хапка. Хич, ама хич не е весело да се минава от там...В този конкретен случай кораба под обстрел беше спасен от военен хеликоптер, познайте какъв-руски. Дано всичко завърши благополучно с нашите момчета! Защото както беше отбелязано, в техния случай кораба не представлява особен интерес за корабособственика, но хората за държавата-би трябвало!!Last edited by me_to_u; d.m.y г., 20:04.
Comment
Comment