Искам да пожелая на всички колеги от форума на които им предстои явяване на изпити утре и в понеделник успех.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Матури 2010
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщениеЧе има ли въобще ученици във форума, който да се явяват на матура?sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениещом си пожелават успех, явно има
Те някои незнаят входа на училището кyде е,камоли форумаAlfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеБе и аз не ги виждам много ,много.
Те някои незнаят входа на училището кyде е,камоли форумаsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениее и аз бях така, и ?Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеИ аз пожелавам успех на явяващите се на тази пародия.
Жалко ,че тея работи се взимат повече с късмет отколкото с учене
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 16:58 ----------
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеАбе и при мен имаше избирателна пропускливост,ама в момента положението е трагично в българското училище.Но матурата за сега е единствения мотив да се вдигне малко летвата, защото учениците ако знаят, че няма да им предстои матура в 12-ти клас, хептен ще проспят цялото си ученичестване.
А от друга страна-не е честно ученици в някои по-мижави училища да имат 6 от горе до долу, понеже там пишат 6 почти за нищо, а на други да им скъсват задниците в по-елитните училища, където 3-ката се равнява на 6-ца в първия вид училища.
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщениеВъобще не съм съгласна с теб, както по отношение на това, че са пародия, така и че се вземат с късмет.
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 16:58 ----------
Виж с това вече съм по-съгласнаНо матурата за сега е единствения мотив да се вдигне малко летвата, защото учениците ако знаят, че няма да им предстои матура в 12-ти клас, хептен ще проспят цялото си ученичестване.
А от друга страна-не е честно ученици в някои по-мижави училища да имат 6 от горе до долу, понеже там пишат 6 почти за нищо, а на други да им скъсват задниците в по-елитните училища, където 3-ката се равнява на 6-ца в първия вид училища.
Има един умен в залата и всички преписват от него.
Накрая той има 5,80 ,а останалите 6,00 и точно тея преписвачите заемат местата в "добрите" Вузове.
Не говоря на изуст.Майка ми ти е колежка и виждам какво се случва.Това колкото са единични сличаи толкова и не са,много от преподавателите не им пука,другите ги е страх и на матурата всеки преписва ,особено в провинцията.
Казваш "защото учениците ако знаят, че няма да им предстои матура в 12-ти клас, хептен ще проспят цялото си ученичестване ".
Това мисля е техен проблем и такъв на родителите им.
Аз като човек които нямаше матура искам да кажа че зависи от човека,който има желание достига до целта.
Лошото е не матурата ,а това че има приеми с нея.
В Университета който завърших навремето едва се влизаше и с 4 обаче имаше изпити,трудни изпити.
Сега идва някакъв "сопол" дето изкарал 6 на матурата,обаче още първия месец в университета вижда ,че не се получават нещата.
Нещо се къса по цялата верига и това мисля не е матурата......
Проблема ни е по-глобален ,прекалено много се филмирахме последното десетилетие и подражаваме на несъществуващи персони.
Знам че излизаме от темата ,знам че нищо няма да променим с нашите разсъждения тук,но когато завършвах си мислех че поколението ни е лудо,но в момента просто се плаша като виждам какво става в училище....Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеДобре де какво се получава на тези матури.
Има един умен в залата и всички преписват от него.
Накрая той има 5,80 ,а останалите 6,00 и точно тея преписвачите заемат местата в "добрите" Вузове.
Не говоря на изуст.Майка ми ти е колежка и виждам какво се случва.Това колкото са единични сличаи толкова и не са,много от преподавателите не им пука,другите ги е страх и на матурата всеки преписва ,особено в провинцията.
..
И съм убедена, че ако учениците не са заинтересовани от предстоящата им матура в 12-ти клас, ще им е все тая какво учат през годините, само ще гледат да избутват и да изнудват учителите да им пишат сносни оценки.
А учителите от своя страна, само и само да ги оставят на мира, ще им пишат такива, за да са доволни учениците(пък и да си нямат проблеми с атаки на родители, въобразяващи си, че имат гениални деца).
И резултата го виждаме всички-неграмотници никнат, като гъби след дъжд. А това е отчайващо.
Ето това е супер крива и порочна практика, която като ги има матурите се обезмисля и е логично да понамалее.
Та от тази гледна точка съм на мнение, че матурите са нещо полезно, но не съм съгласна и аз, това да е оценка за прием
И все пак може образованието като цяло да е в колапс в момента(както и всичко останало в България), но дори и сега има изключително грамотни деца, които учат през цялото време докато са ученици и успяват да изкарат на матурите отлични оценки.
А за мое щастие съм заобиколена от много такива ученици.
А това ми говори много неща, но ще спра дотук, че много се залисах
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Утре ще се явя на матура по БЕЛ, а в понеделник по Френски език.
Лично според мен тези матури са излишни, защото такива като мен, които не учат(особено по БЕЛ) ще изкарат незаслужено високи оценки.
По тази причина ВУЗ-овете им слагат нисък коефициент за балообразуването.
Например в УАСГ 6.00 на матурата по математика е като 4.50 на редовния изпит.
Едит: Ха, забравих да пожелая успех. Е, успех.1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Отностно камерите, които бяха поставени в началото на учебната година, те не обхващат цялата стая. Както са разположени в левият край на стаята, те обхващат съвсем малка част от редицата до прозореца (първият чин се вижда около 20 см), по-средата вижда до 3 чин, а на третата редица, до вратата също лови само 1 чин. Поне така беше в нашата стая. Но доколкото съм гледал и в другите стаи - положението е не кой знае какво, най-много да хваща поне още 1-2 чина от към края.VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщениеИ съм убедена, че ако учениците не са заинтересовани от предстоящата им матура в 12-ти клас, ще им е все тая какво учат през годините, само ще гледат да избутват и да изнудват учителите да им пишат сносни оценки.
Тематиката на форума е тясно свързана с това, което ще уча и работя.1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
Comment