Известие

Collapse
No announcement yet.

Неделен сблъсък: Алфа166 vs. Хонда Сивик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неделен сблъсък: Алфа166 vs. Хонда Сивик

Искам да разкажа за един малък инцидент от днес, като най-вече искам да обърна внимание, върху последствията от подобни случки.
    Прибирам се днес след обяд от с.Огняново заедно с цялото фемили. Много добре си попътувахме (200км за около 4 часа) и поооочти сме се прибрали, когато на светофара на околовръстното и Филиповци, докато си чакам реда да тръгна, усещам лек удар изотзадзе с лек прифкус на току що развален неделен следобед . В този момент усещам как губя контрол и детето ми ще стане свидетел на изключително грозна и батална сцена.... Дърпам ръчната, слизам, поглеждам към грозната Хонда дето ме е рендосала, полудявам и позеленявам, защото вече си представям какво се е случило със 166ти. В следващия момент стигам до задната си броня иии... изпаднах в неистов смях. Летящата джапанка се вряза добре, защото един объркан млад човек, а именно нейния шофер, докато си пафка цигарка, паднало му огънчето за беда. На мен вече ми става все по-готино и приятно, защото вече съм убеден, че за мен неделята си продължава без излишни движения. На него пък му става все по-зле, защото джапанката се разтече. Ще викаме ли КАТ го питам, а той: Мииии аз пари нямам.!!!
    Та с две думи аз му казах, че пари не му и искам и ако не желае да вика "Орган", да напускаме бара, че на мен вече ми се пиеше бира....и така. По живо по здраво си казахме чао, и кой от къде е!!! Отворих си пакетче пуканки, една бира и с кеф си чаткам на компа в момента. Да е жив и здрав човечеца, дето направи 166 с толкова вирната задница!!!!

Last edited by souze; d.m.y г., 16:37.
    "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Мда, кофти изживяване е, готино е че последствията са малки......
    Теглич...????..
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

кофти случка колега. Жалко за удара, но евала че си постъпил така. Това е истинска човешка постъпка от твоя страна. Радвам се че има поне още един човек, който е постъпил като мен. Миналата година един чичко ми допря калника на Алфата, има само дребни драскотини, а той се беше притеснил. Аз му казах да се прибира вкъщи и да пийне едно за наше здраве, както обещах да направя и аз. Отново ти казвам: Евала за чoвешката постъпка, въпреки че си имал право да се заядеш!!
      In God we trust, all others pay cash.
      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Добре, че на кораба нищо му няма, иначе младият човек щеше да заприлича на Хондата.
        Важното е, че всички сте живи и здрави и няма големи щети при теб.
        sigpicex
        147Q2
        300bhp/606nm
        Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Хахахаха Джапанката много се е намачкала , а теб явно някой на паркинг нищо ти е направил.

Добре ,че не е имало саморазправа, че като те знам - лошо за момчето щеше да е.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Ха точно на същият светофар миналата година едно А4 по същият начин спря в мен и щетите бяха същите.
            и за двете коли.
            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Трябваше да си попълните едни двустранни протоколи и да си вземеш парите от гражданската му. Иначе каквито и щети да има по колата, не си струва човек да се млати с другия заради ламарини.
              GTV

Comment

Подкретям, той е виновен, пише се и в протокола и на другия ден отиваш в Застрахователната компания дето му е гражданската, само се обаждаш в КАТ да ти даде мходящт номер.

Иначе може и с паркинг щет, ако имаш каско. Важното е времето и нервите ти да са наред. решения много.
                sigpic
                ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                0889 636 093

Comment

По-добре е от гражданската на другия и да няма изплащани обезщетения по каското
                  GTV

Comment

Бая се е нагънала хондата, дано няма други поражения по бронята ти. Не всичко се вижда отвън
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

да и аз там имам случка един убавец с голфец номер3 ме прасна и на мене ми падна цигарката в крачката ама при мене бронята не издържа даже от удара ми се строши ключалката на багажника после като свалих бронята ми се прирева гредицата на багажника беше крива там дето се лага куката за теглене вече не може да се слижи щото го е изкривил така че спасението е теглич маи
                      sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                      Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

мен точно така ме удариха 2 месца след като си купих колата - един хлопеп вежда спря в мен, без спирачен път и без нищюоо... добре че нямах кора под багажника тогава и бронята се разгъна и се сгъна а неговата увисна и от двата края на калниците.... тъпо но като блеят стават и такива работи!
                        И аз съм одран така отзад, та не му бери грижа! Raiders ти е казал няколко варианта

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Супер си постъпил .
                          Добре , че сте минали леко ... дано и детето не се е уплашило . Сигурен съм , че бирата е била сладка после
                          Преди 2 години една ИФА влезе при нас през задното стъкло ... бяхме с едно комби от ВАГ групата
                          Така ни прасна ИФА-та , че счупи само стъклото , а по капака нямаше и драскотина
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                            В този момент усещам как губя контрол и детето ми ще стане свидетел на изключително грозна и батална сцена....
                            Това ли е правилната постъпка в случая ?
                            Извинявам се , но всички големи биячи станаха....

Мен лично 3-пъти ме удрят по подобен начин... единия път доста сериозно, а частите на Аудито ( тогава имах едно а4) не са от най евтините , а застрахователите не са от най дашните...
                            Но в крайна сметка това са дребни инциденти и не трябва да се влагат кой знае колко нерви...

Без лоши чувства

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                              Това ли е правилната постъпка в случая ?
                              Извинявам се , но всички големи биячи станаха....

Мен лично 3-пъти ме удрят по подобен начин... единия път доста сериозно, а частите на Аудито ( тогава имах едно а4) не са от най евтините , а застрахователите не са от най дашните...
                              Но в крайна сметка това са дребни инциденти и не трябва да се влагат кой знае колко нерви...

Без лоши чувства
                              Уважаеми колега, постъпката ми е описана малко по-долу от цитата, който си така любезен да ползваш. В този форум хората споделят какво чувстват, мислят и правят. В случая описвам чувствата и действията си. Много моля, моралистите да не вадят думите ми от контекста на написания текст. Доколкото биячите, нямам претенции да съм такъв, но нищо не ми пречи да се сбия с някой. Аз лично не вярвам в саморазправата, но никой не знае докъде може да стигне, нали така???
                              Бъди добър и възпитан съфорумник и не давай квалификация за хора, които не познаваш!!!Благодаря!
                              Без лоши чувства !!!
                              "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Working...
                              X