Известие

Collapse
No announcement yet.

Тел. 112 или...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тел. 112 или...

Вчера натоварих в Ренетка жената, килими, туби,разсад, бабата и други джунджурии и бодро запрашихме са околностите на Сандански.
    Времето беше скапано, така, че си карах като на американски пикник, давах великодушно път на всички и слушах лекцията на бабата, относно вредата от тютюнопушенето.Там имаме ясна диагноза.Начална даскалица и като няма къде, си прехвърля мераците на нас.
    Пътувахме си прекрасно, до като не стригнахме до Дефилето.Там дъжда се усили, а и вятъра реши да даде своята лепта.
    Ренетка заскърца жаловито, но се справяше храбро и продължихме напред.
    Тамън подминахме ханчето и влязохме в ада!
    Струи вода се изливаха, като от водопад, а Еол и Нот си бяха организирали среща тук.
    Видимостта беше около 15 метра и се тътрехме , като на погребение.
    Разминах се с две сребристи БМВ-та, господ здраве да им дава, да са им плодовити жените и да им се гоят говедата, но ми присветнаха, да го кажем над нормата.Веднага набих спирачките и се затътрих, като валяк.След 50 метра видях една канара напреко на пътя, в която и танк би си счупил мордата.
    Спрях след нея и се сетих за китайското фенерче, което ми го бяха пробутали,насред алкохолен делириум. Слязох и го забих на камъка.
    Светлинката му беше слабичка, но поне мигаше, а и нямах друго.
    Набутах се в Ренетка, след като се бях съблякъл, щото нямаше нищо сухо по мене и почнах да се трия с вълнените килими за пране и каквото ми падне, като яко псувах и инженера, дето е построил пътя и управата ни и ...
    Накратко, обадих се на 112 и се почна една...
    -Здравейте, с цел вашата сигурност, разговора се записва!
    Теглих една майна и на моята хералдика и на сигурността, ама...
    -Изчакайте оператор!Вашето обаждане е важно за нас!
    Майната му колко е важно за вас, за мене е по-важно, дали колегите с БМВ-тата ще святкат.
    След 5 минути се обажда някаква кака, която си няма и хабер от географията на България и още 20 минути си лафиме за времето, килата на канарата и как се изчислява обем на паралелепипед.
    Тегля една майна и продължавам напред с гузна съвест и с надеждата , че китайския боклук ще издържи.
    Разгеле, попадам на катаджии, които щом чуват за какво става въпрос, не ми искат кинти, а се втурват и свършват работа.
    Има и друго, което ме потресе!
    До като слагах фенера и си чудех, дали да не си поискам и един сапун , та да се хигиенизирам екологично и опитвах да преборя канарата, мина една тайфа от здравеняги с култова марка и модел и чух едно:
    - ебати и баламурника!
    Май са прави, както и класика, че не сме народ , а мърша!
    Тия копелета с БМВ-тата , обаче ми казват друго!
    Как мислите!
    Last edited by mordohy; d.m.y г., 00:30.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Колега, нали си знаеш- всяко стадо си има мърша... само дето в наш'то е повечко. Не се ядосвай на простотията на другите, не си струва!
    Замислих се аз как бих постъпил в тоя случай, струва ми се 112 (или 166) е най-адекватното поведение
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Жалко, за пореден път се оказва че класика е прав за думите си - Това не е народ, а мърша. Вместо здравите копелета да излязат и да ти помогнат, те гледат тъпо и се надуват, защото само това могат, явно. Радвам се че са останали хора като теб, които мислят трезви и се старят да бъдат от помощ на обществото. В случея просто опираме човечност и здрав разум. Не разбрах само тия с БМВ-тата са ти присветнали за да те предупредят или...
      In God we trust, all others pay cash.
      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

112 май само за спешни!?
        Евала на катаджиите.
        Евала на теб.
        БМВ-тата, коректни.
        Иначе какво да мислим?Ако не е някой като теб или катаджиите, може да очакваме допълнение към черната хроника.Аз мисля положително спрямо твоите действия.
        Тия с марковия модел, няма какво да ги коментирам, тъпаци.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
          Жалко, за пореден път се оказва че класика е прав за думите си - Това не е народ, а мърша. Вместо здравите копелета да излязат и да ти помогнат, те гледат тъпо и се надуват, защото само това могат, явно. Радвам се че са останали хора като теб, които мислят трезви и се старят да бъдат от помощ на обществото. В случея просто опираме човечност и здрав разум. Не разбрах само тия с БМВ-тата са ти присветнали за да те предупредят или...
          Ако не бяха тия с БМВ-тата, щях да се нахакам.
          Евалла им!
          Жалко, че сигурно няма как да ги намеря!
          Ще ги отровя!
          С чеверме и пиене!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

еми в такъв случей евала им на пичовете че са ти светнали. Добре че не е станала някоя катастрофа. евала и на ченгетата че са си свършили работата. Добре че ти и бличките ти сте живи и здрави. Това е най-важното в крайна сметка
            In God we trust, all others pay cash.
            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Друго ми е на ум.
              Аз съм стар варшавски ефрейтор!
              Знам как се ядят лайна!
              Ям ги , щото другите около мене са ме научили.
              Те са баш лайноядци!
              Проблема е, че аз се пъна, а мен ме мислят за откачен.
              Тогава:
              Веднъж и аз умрях
              то бе отдавна
              и в деня на моето погребение
              те притворно заридаха
              не други, а приятели добри
              как исках да скоча
              и да им отхапя носовете,
              но си рекох
              нека им стоят, за да дишат
              и когато се раазлагам-да се задушават!
              Шандорф Петьофи!
              Изпуших още една цигара и ми дойдоха други стихове:
              Ще ги споделя!
              Веднъж един човек в Париж
              на члена си той казал -виж!
              Със твоето пиратсво, отне ми
              здраве и богатсво, а
              сега като мижитурка жмиш!
              Абе параноята ....

Comment

на 112 и 166 май е неудачно да се звъни. аз веднъж висех 2 часа на птп (отнесох нарочно едно рено паркирано мноо кофти на десен завой, карах линейка). та званиме с колегата на 166, казваме адреса, преката улица също и тн. след 40мин. ми звани телефона и некакво ченге вика:
                -абе каде сте бе, патрула е там, вас ви нема.
                -на тука сме госин полицай...пак повтараме адреса, затвара полицая и след още 20 мин. пак звъни.
                -я по-подробно къде сте точно, че втора патрулка е на птп-то и линейка не виждат.
                -е как къде сме бе-до първо районно в центъра на бургас...
                -абе да ви еба майката-тука е кат софия бе ееййй...има тел. номер за птп-та бе-165-и ви свързва с най-близкото мвр бе...тряс.
                и почнахме отначало тоз път с 165, потвърдиха отсреща, че са наясно в кой град сме и след още 30-40 мин. дойдоха джедаите-мноо свесни типове-написаха актове на сичкото мпс по тротоара,единия май беше леко нервен та захвърли една метална реклама на стойка-1/1.5 метра парче в магазина и с усмивка им рече:
                тоз скраб блокира видимостта на завиващите-другия път през ветрината го вкарвам...цирк батко Иво.....
                блаженни са низшите духом...

Comment

От моя за съжаление голям опит с тел 112 мога да кажа, че е адски неефективен. Ако идеята е било всяко супер-спешно обаждане да се обработва на едно място и да се получи ефекта на американския 911, то определено мога да кажа, че не се получава. След няколко горчиви опита продължавам да си звъня на старите добре познати номера.
                  Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Надяавах се да е само моя случай да има неадекватен отговор на 112 , но явно надеждата умря . Един път ми се наложи да званя на горепосочения номер и бях потресен от незапознатостта на каката отсреща с наУката география след като и повторих 3 пъти точно адреса последваха 2 абослютно гениални въпроса "Ама вие в кой град сте ? и на кое кръстовище на бул.Владимир Вазов и Черковна ? Господи колко крътовища може да има мезду 2 перпендикулярно пресичащи се улици след което и дадох и ореантих ореантир близката бензиностанция Шел отново с точното и име тъй като наблизко имаше 1 момче от бензиностанция и пак се почна ама коя бензиностанция Шел верно тука имаше 2 бензиностанции по протежение на булеварда назах и така след около 10 мин разговор за адреса най накрая се разбрахме . Прибирайки се вечерта в къщи си зададох бъпроса аз ли не мога да обяснявам или мястото на каката не е избщо на 112 съкнах на бг мапс написах горепосоченото кръстовище и о чудо веднага се появи червеното кръгче точно кадето трябваше да се отзове спешен екип , написах и моаста чавдар е тука резултата беше по лош кръгчето цъфна на другия край на моста викам ето аз съм сбъркал ама не трябваше ли да ме разбере за кръстовището тогава написах и името на бензиностанцията и отново кръгчето се появи пак където трябваше .

Та ми идва един въпрос в главата с бг мапс и зададен адрес имах резултат и то доста бързо защо от другата стана да нямаше такъв да не би там да ползват още хартиена карта и не трябва ли овен да ме записват не трябва ли и да има начин да се разбере мястото от където се обаждам или аз гледам много филми или това са екстри .

На всички пожелавам да не им се налага да се обаждат на тел 112 за помощ от там незнам колко може да се разчита камо ли била тя и спешна
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

Аз три пъти съм звънял на 112.

Интересно, че е в два от пътите които звънях... реакцията беше почти мигновенна. едната катастрофа беше на входа на Каварна... другата на изхода на Варна в посока Виница (и една алфа беше взела участие в нея). И в двата случая ме държаха на телефона доста време за да им описвам какво става, дали има пострадали и в какво състояние са.

В Каварна.. реакцията на полицията беше за около 5 мин а във Варна... линейката дойде може би на третата минута... малко след тях и полицията дофтаса (имам и снимки от този случай но не са много добри а и не са за показване).
                      За третия случай не знам защото само ги информирах за ПТП-то... нямаше жертви а само смачкани ламарини.

Явно както навсякъде много зависи на колко отговорен служител ще попаднеш.
                      Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

абе тоя телефон 112 е ебати ташака , 100% българска работа, да не ви се налага да звъните на него.
                        точка

Comment

По спомен съм звънял 3 пъти на 112. 2-та пъти беше доста трудно за обясня за къде точно става въпрос, 3-тия направо ми казаха да звънна на 166 Не, че не вършат работа, ама може и по-добре.
                          Типо 1.4i.e. ex, Punto 1,9JTD. ex
                          Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm. ex Lancia Musa 1.4 16v Auto ex
                          JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex; BMW X3 3.0 Auto

Comment

ами аз явно гледам прекалено много филми , но не трябва ли и да имат някава система да те локализира каде си 1во и 2ро да те препраща към най-близкия оперативен център не обаждане от Бургас да се получава в София и там да не знаят адреса нали откриваха центрове незнам си какво ли се рязаха лентички нали щяхме да бъдем европейци
                            Просто и не искам да си предствям ужаса на някой немски турист закъсал нейде и милата ни родина и се нуздае от помощ спешно при положение , че с оператора едва се разбира човек на български камо ли на чужд език от някой треперещ чужденец
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                            sigpic

Comment

Ясно. Всички се оплакват от некомптентноста и прекалено любезните мацки от 112. Моят случай беше следния: набарах един да се друса във входа, майка ме издърпа иначе щях да го лежа. Слизам пред входа звъна на 112 и се почва... обяснение къде какво става.. в този момент наркото излиза застава на булеварда и не мърда, коли свирят, заобикалят го, тръгва по пешеходна зона блъска се в човек (много неадекватен) всичко това го обяснявам в телемост. И нещо не можа да ме разбере мацката и ме свърза с полицията, там интересното е че почти никога не казват с кого си се свързал,ако има преплитане на линии или някаква грешка си мълчите доста. И дежурния както си мълчим ми се развика..:Еййййй шшшш ти няма ли да кажеш кво искаш бре? Аз пак му обяснявам ситуацията какво прави наркото, и и сладура ми вика: И кво искаш да направя сега? Аз разправям че си негова работа и зтова звъня на него, може наркото да има дрога в себе си ,.,. нарушава обществен ред, неадекватен е... много неща могат да му направят най-малкото е да изпеее дилъра... и затвори. Стоя аз на кръстовището и чакам да дойде полиция.. ... след 10 мин дойде пък наркото си обикаляше безцелно и неадекватно и се виждаше отдалеко. Патрулката почти стигна до наркомана и си отби в пресечката бавно все едно не е имало сигнал. Това беше.. бях потресен. Но за сметка на това една вечер с колегата суапър осуетихме 4-ма разградски сладура с хероин и други гадории в тях си. Доста бърза и добра беше намесата на полицията в случая. Уви само веднъж!
                              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Working...
                              X