Известие

Collapse
No announcement yet.

Подневни санкции за липсваща ”Гражданска отговорност”

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    особено аз съм съгласен с багер, щото при 4 коли си е направо доста демидж......

освен това от какъв зор гражданската да е обвързана с кубатурата по дяволите ?!

еко такса хубаво... ама гражданска отговорност ?!
    И аз съм съгласен с Багера
    Па относно втория ти въпрос надали някой може да ти отговори, може би с 3.0 шестак колата е по тежка и нанася повече щети Българска работа.
    А чичо манчо на село няма коя камера да го принуди да плаща, а 90% от неплатените граждански са именно такива, надали някой идеот ще кара в София и големитне градове без.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
      Камерата засича по ДКН дали имаш валидна застраховка ГО която е обявена в надзора
      И никой няма да те гони....всичко става по служебен с призовка
      Ако те гепят на място че нямаш ГО ти свалят номерчето и така.
      Обявява се в надзора до 3 дни (стикерът също), но ако е 1 или 2 ден и все още е необявена?
      Няма система, която да навърже камера, дкн и проверка в надзора заедно (чисто софтуерно)
      Иначе физически могат да си проверяват колкото си искат
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
        надали някой идеот ще кара в София и големитне градове без.
        карат..
        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Чесно казано засега плашат, това на практика в момонта със сегашната обстановка в БГ няма как да се приложи.......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И аз съм съгласен с Багера
            Па относно втория ти въпрос надали някой може да ти отговори, може би с 3.0 шестак колата е по тежка и нанася повече щети Българска работа.
            А чичо манчо на село няма коя камера да го принуди да плаща, а 90% от неплатените граждански са именно такива, надали някой идеот ще кара в София и големитне градове без.

Аааа баце, имам един познат който си кара без граждаска. На въпроса ми "Защо?" той отговори - " Ти полуде ли, тия не ги плащам аз..." Без коментар!
            sigpic
            Subaru Legacy 3.0 H6
            Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
            0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              Обявява се в надзора до 3 дни (стикерът също), но ако е 1 или 2 ден и все още е необявена?
              Няма система, която да навърже камера, дкн и проверка в надзора заедно.
              до 6 дни трябва да се обяват
              да не говориме че някой и по 6м не ги обявяват ....
              ЗК в случая плаща глоба за необявени полици в срок /мисля беше 20лв на полица/
              А ти ще се разкарваш да обясняваш имаш ли сестра или не...
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Сметай........
                За туй хубаво каско та ако недай си боже те цъфне такъв, после да му цъфнат дупарата.

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  Тук си прав и ще дам пример с един клиент, който има Паджеро 3000 V6, което е 150 к.с. и Мазда RX-7 с ванкелов двигател, която е 1,3 и мисля, че беше между 180 и 200 к.с.
                  240 коня е въпросната мазда мисля

именно - добър пример...

това по кубатура да определяш задължителната застраховка....

то ясно, че каското ще ти е по-скъпо за по-голям двигател, щото хем е по-скъп хем е по-голяма вероятността да я потрошиш колата... но все пак ?!
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Сметай........
                    За туй хубаво каско та ако недай си боже те цъфне такъв, после да му цъфнат дупарата.
                    Спомих си навремето ВИС2 изпращаха писма на причинилите птп застраховани при тях автомобили
                    И вежливо ги приканваха в срок доброволно да заплатят ремонта....
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      240 коня е въпросната мазда мисля

именно - добър пример...

това по кубатура да определяш задължителната застраховка....

то ясно, че каското ще ти е по-скъпо за по-голям двигател, щото хем е по-скъп хем е по-голяма вероятността да я потрошиш колата... но все пак ?!
                      Каското си зависи от годините на колата, там мотора не играе роля, но мисля че би трябвало да се определя на база досието на обичайния водач, чрез проверка в системата на КАТ.
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        Каското си зависи от годините на колата, там мотора не играе роля, но мисля че би трябвало да се определя на база досието на обичайния водач, чрез проверка в системата на КАТ.
                        мислех на глас както се казва, не казвам, че е така, ами как би трябвало да е и как е в други страни...
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

В България гражданската отговорност е една пълна пародия. Не ти покрива никакви щети, нито разходи. Те гледат да скътават от Автокаско, та гражданската ще плаща. Това е като един "гнусен данък", защото се прави за да може ЗК-тата да лапат кинти и куките също покрай тях. В Унгария се проверява за винетки и гражданска по ДКН. Има камери по магистралите и първокласните пътища които ти сканират номера и само за няколко секунди вече се знае имаш ли, нямаш ли. Сигнализира се на най-близкият патрул по пътя и те спират...дупе да ти е яко като си без винетка и застраховка! Но там с кеф си правиш застраховка и с кеф дават 12 Евро за винетка! И простащината като "рутинна проверка" от която се почват опитите за крънкане на кинти я няма!!
                          Бонев, евала на твоя приятел дето "тия не ги плаща"! ако имах достатъчно кураж и аз нямаше да ги плащам, защото няма смисъл
                          In God we trust, all others pay cash.
                          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                          Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                            В България гражданската отговорност е една пълна пародия. Не ти покрива никакви щети, нито разходи. Те гледат да скътават от Автокаско, та гражданската ще плаща. Това е като един "гнусен данък", защото се прави за да може ЗК-тата да лапат кинти и куките също покрай тях. В Унгария се проверява за винетки и гражданска по ДКН. Има камери по магистралите и първокласните пътища които ти сканират номера и само за няколко секунди вече се знае имаш ли, нямаш ли. Сигнализира се на най-близкият патрул по пътя и те спират...дупе да ти е яко като си без винетка и застраховка! Но там с кеф си правиш застраховка и с кеф дават 12 Евро за винетка! И простащината като "рутинна проверка" от която се почват опитите за крънкане на кинти я няма!!
                            Бонев, евала на твоя приятел дето "тия не ги плаща"! ако имах достатъчно кураж и аз нямаше да ги плащам, защото няма смисъл
                            Добре, че е Гаранционният фонд, че като те удари един от "тия не ги плащам" и евентуално нямаш каско, ще те питам кво щеше да правиш Идеята на тази полица е да пазиш другите, а не своята кола... тези които карат без нея са опасност за твоята кола например
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Винаги съм си мислел, не е ли по-правилно шоферите да имат "гражданска отговорност", а не колите? И тя да бъде обвързана с възраст, стаж зад волана и "чиста книжка"!
                              Така или иначе една кола се кара от човек и по този начин винаги ще има "отговорен"!
                              Във Великобритания мисля е така.

Защо ако имам две коли, трябва да плащам и за двете, а реално съм само с едната на пътя?
                              Във Великобритания застраховките са на шофьора ,но за определена кола ! С моята застарховка не мога да карам колата на комшията Можеш в твоята полица да си добавяш шофьори ,но това се плаща.

ЕDIT: Цената на застарховката се определя от много фактори ,кубатура ,мощност ,стаж на водача ,предишни провинения или ПТП-та и още доста други.

Аз искам да знам ,защо в милата Българийка не мога да си направя застраховка за един месец само ,а трябва да е за цяла година ?!? Тука в Англия има и еднодневни полици дори
                              Last edited by mochko1; d.m.y г., 15:39. Основание: ЕDIT
                              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Fiat Bravo II 1.4 90hp
                              sigpic
                              Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                                Във Великобритания застраховките са на шофьора ,но за определена кола ! С моята застарховка не мога да карам колата на комшията Можеш в твоята полица да си добавяш шофьори ,но това се плаща.

ЕDIT: Цената на застарховката се определя от много фактори ,кубатура ,мощност ,стаж на водача ,предишни провинения или ПТП-та и още доста други.

Аз искам да знам ,защо в милата Българийка не мога да си направя застраховка за един месец само ,а трябва да е за цяла година ?!? Тука в Англия има и еднодневни полици дори
                                сигурно щото сме в по-далаверска държава и не правят разследвания......
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X