Известие

Collapse
No announcement yet.

Пазете се от червен Opel Astra в Разград

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пазете се от червен Opel Astra в Разград

Ако някой колега реши да посети Разград нека си отваря очите за червен на цвят Opel Astra с регистрация РР7485(последните букви не ги помня). На пръв поглед автомобила е цивилен, но на втори - снабден с камери, радари и 2 броя униформени хюмнета които ще ви стъжнят живота ако сте в нарушение

Мен преди малко ми натряскаха акт, че говоря по телефона докато шофирам. Ситуацията: шофирам, по спешност се налага да се обадя на колега, пред мен се движи червена Astra. В следващия момент Astra-та спира по средата на еднопосочния път без никаква сигнализация, аз спирам зад нея псувайки шофьора за великата маневра, от автомобила излиза униформен, който идва до мен с покана да отида до въпросния автомобил заедно с документите ми. Следва резултат от 1:0 в полза на любезните домакини с подарък акт за гостите. Това обаче не е толкова интересно, колкото факта, че на пръв поглед безобидната Astra беше снабдена с пълен комплект радарна техника за следене на нарушители както в спряло положение, така и при движение. Абе с две думи оглеждайте се за да не останете неприятно изненадани като мен
    BMW E39 528i

Браво, започват да се усещат как се прави
    По германските магистрали обикалят с едни Аудита А8
    Пак цивилни.
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

на няколко пъти да ме изхващат в дребни нарушения с точно червена цивилка, ама ми е много зорък погледа
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Във Варна са 6 броя такива 3 сиви две червени и една бяла .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

В Ст. Загора бяла Астра СТ 5100 ** има и 2 червени Астри,ама не им знам номерата/все още/.
          Last edited by kokless; d.m.y г., 11:10.

Comment

Няма ли кой да ги набара без милиционерите да са вътре, и със син спрей да драсне "Полиция" отдтрани деба......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Има и тъмносини и бели и червени, повечето със затъмнени джамци все Астра Класик. Лично аз като видя такава астричка я оглеждам внимателно преди да си карам както знам и мога
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Хубу поне че марката и цвета им горе долу се знае....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И винаги имат преносим син буркан на таблото .

Камерата прави 2 мин клип - през първите 15 секунди полицая може да я спре ръчно след това вече може само да се преглежда записа .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Много ми е интересно законно ли е това? И ще се заинтересувам и то сериозно...Кой е той в никаква си кола без отличителни белези да ме снима и после да ме глобява за това!!! Тук в Нова Загора имаме една бяла, която само се чуди къде да се скрие...Това вече за мен това е чудене на държавата от къде да вземе още пари!!!

А по темата с червените Астри...
                    Карам си Стара Загора-Нова Загора заедно със Софийски Опел Вектра и поддържаме нормално около 110-120км/ч както и почти всички останали и правим поредното изпреварване на автомобил движещ се около 80-90км...и точно в момента в който го заднинавам по глеждам и очите ми станаха така и в този момент осъзнах как съм изгорял и то не само аз, а всички...Баси кажете ми кой ще кара зад тях с 80-90 много е ясно че всеки ще ги задмине, а това означава нарушение...
                    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 11:33.
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Много ми е интересно законно ли е това?
                      Според хюмнето дето ми писа акт-а е повече от законно! Дори можели да ме спрат и глобят ако ми излезнат от цивилна кола в цивилни дрехи и ми забият служебната си карта в лицето... че и по тротоара цивилен да ми ходи пак същата история.
                      BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        ...Баси кажете ми кой ще кара зад тях с 80-90 много е ясно че всеки ще ги задмине, а това означава нарушение...
                        Верният отговор на въпроса ти е: КОЙТО СПАЗВА ПРАВИЛНИКА
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                          Според хюмнето дето ми писа акт-а е повече от законно! Дори можели да ме спрат и глобят ако ми излезнат от цивилна кола в цивилни дрехи и ми забият служебната си карта в лицето... че и по тротоара цивилен да ми ходи пак същата история.
                          Това второто е абсолютно невъзможно ако е цивилен и не е на работа да те глобява...те вече много привилегии май взеха да си дават
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                            Верният отговор на въпроса ти е: КОЙТО СПАЗВА ПРАВИЛНИКА
                            а те това е истината

като нарушавате поне не се жалвайте, щото е смешно.

или ще карате като попчета и ще се ядосвате, или ще правите нарушения ама ще си къткате и няма много да знаете, щото това да нарушаваш, че и да недоволстваш на всичкото отгоре си е върховна наглост
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Така необозначени тези коли не знам до каква степен наредбата по която действат може да е над конституцията която гласи, че никой нама право да бъде заснеман без негово изрично ЗНАНИЕ или съгласие, освен в предвидените от закон случай. Да ама тези коли са по заповед на МВР министъра, а в последствие и от Наредба - това обаче не са закони, а са актове на изпълнителната власт (не на законодателната) Та без да съм юрист си мисля, че ако има знак за камера значи съм уведомен и като мина от там с мое ЗНАНИЕ ме снимат.(може би по тази причина на някой кръстовища в София са поставени жълти знаци предупреждаващи за камера - което е правилно) Та по тая логика за да използват филмчето , трябва да обозначат и колата - виж за радара не съм запознат и може да си важи. Ноот друга страна при контролни функции имаше някакви изисквания как и кога да те спират. Сами при определени дефинирани ситуации могат да ти препречват пътя и да те спират (визирам случката с препречване на пътя - и то дори без да са сложили буркан или да имат обозначителен знак, какви са и що са) Ами ако съм с разрешително за оръжие и превозвам определена сума пари или извършвам инкасова дейност - засича ме кола без обозначения и открия оган защото мисля , че целата е обир и застрашава моя живот... Не знам не съм юрист просто така си разсъждавам и не намирам точни отговори на въпросите и противоречията.

Та понеже говорим за спазване на закона - значи ли , че ако аз нарушавам Закона за движение по пътищата, КАТ могат да нарушават Висшия закон - Конституцията и дефинираните им от друг закон права, задължения и условия за осъществяване на дейността по контрол на движението по пътищата?
                              Last edited by BatVas; d.m.y г., 12:29.
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                              X