Известие

Collapse
No announcement yet.

Най-искрените ми благодарности към

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Най-искрените ми благодарности към

Пиша темата ,за да напрвя общо достояние добротата и колегиалността на един наш съфорумец ,който ми спести една бала пари ,време и нерви.
    От двайсетина дни с колата ми се случваха странни неща ,по-точно със селеспиида. Когато е студена върви на пушка около половин час и след това мистериозно ми изчезваха 3-та и 4-та скорост. Опитам ли се да включа от втора на трета ,или отиваше на свободна ,или директно на пета. С Цецо (fiore)(На когото също благодаря за изгубеното време) умувахме няколко дни ,аз свалих помпата (като нова е),тествах сферата ,в нормите си е ,оставаше или кутията ,или робота да се глезят нещо. След телефонни разговори с Добри (Dobromirski),провеждани няколко дни подред,се разбрахме днес да отида в плевен да я погледне той. Също така ми предложи ,ако не успее да се справи за един ден със проблема ,да отсена у тях ,за да не плащам за хотели и, аз тази сутрин в 06:30 със доза страх и не спал над 24 часа от нерви тръгнах към Плевен . Не е нужно да описвам как се молих и кръстих да не остана на пътя,благополучно (естествено след като се пообърках с пътя малко)стигнах до заветното местоположение :)
    Видяхме се ,запознахме се лично с Добри и той пое нещата в свои ръце. Седнахме в неговия двор ,и той започна да издирва проблема(добре ,че си носих алфадиага). След къртово търсене и издирване ,Добри стигна до заключението ,че Уоли ще се ампутира и ще му се прави дисекция. Речено сторено ,разглоби колата ,извади роботчо и се започна с отварянето. Оказа се ,че единия ми хидроцилиндър е пълен с ръжда,гняс,жмел ,а бе...не знам какви други епитети да употребя. Свали той и отвори хидроцилиндърчето , отидохме до някакво предприятие със шлайф и ам му смъкнаха няколко микрона . След това Добри го полира ,направи уплътнения тефлонови и,се започна със сглобяването. Искам да споделя ,че момчето от 10 сутринта до 6 вечерта само с мен се занимаваше.Обясняваше ми всичко като процеси ,структура на действието и така нататък и го сглоби Уолито. И..оооо Боже мой ,колата сега е като чисто нова. Превключва така мазно и тихо, просто си е направо удоволствие от карането.
    Няма да споменавам колко пари е взел за интервенцията си ,но смело мога да твърдя ,че ,ако някой друг го беше напвил ,щеше да иска 3-4 ,та дори и 5 пъти повече и пак нямаше да я направи така съвестно и отговорно.
    С очите си видях как се рециклира робот за не повече от 4 часа (не включвам разхожданията из Плевен и издирването на шлайфист)
    Добри ,баце,едно голямо евала имаш от мен . Все така пич да си и все така добър към хората в беда.
    Ако някога мога с нещо да помогна и имам тази възможност ,насреща съм .

ЕВАЛА

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Само фенове и хора, които си обичат работата биха могли да направят това, а те са рядкост - тази комбинация не се среща често.
      Стана ми интерестно между другото при кой сте се опитвали да отидете в Плевен.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Браво! Добри наистина няма грешка 2 дена се занимава с мен за 2 емблеми за което искренно му благодаря! Разкарвах го до магазини, еконти...Абе истински пич е!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Всеки може с ново. Удоволствието е в това да го ремонтираш. И когато всичко тръгне , получаваш душевен оргазъм

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
            Удоволствието е в това да го ремонтираш. И когато всичко тръгне , получаваш душевен оргазъм
            Абсолютно.....
            Ако поне половината ТС-и в БГ бяха селета, и господина беше известен поне толкова колкото сега, от сервиз и ремонти можеше да вдигне поне 2 вили, като поне в едната щеше да има басейн.......ся не казвам че селето е кирливо и се чупи повече от ръчката, уточнявам го за Фиоре най вече, да не земе да ме банне.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Стефане, ти още ли не си разбрал че плевенчани сме най-добрите! :rock:
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

ЕВАЛА!! Дано да има повече ХОРА като dobromirski и ФЕРАРИСТА

Специално Ники (ФЕРАРИСТ) на мен ми е помогнал адски много и постоянно го тормозя човека с разни въпроси (все още ме търпи де ). Използвам темата да му БЛАГОДАРЯ
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                  Всеки може с ново. Удоволствието е в това да го ремонтираш. И когато всичко тръгне , получаваш душевен оргазъм

Е аз вчера нали това ти казах :)
                  Всеки вика купи ново ,ще го сменим ...ама от нищо ,нещо да напрвиш ,ей ,това е майсторлък .

П.П. Ей Фераристче ,благодаря ти за асистенцията по телефона вчера за настройките на стойностите .
                  Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 12:17.

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Браво !
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

незнам за другите фен форуми за автомобили , но алфистите по сърце и душа винаги ми е правило впечатление , че са супер отзивчиви хора . Има някой проблем винаги ще се намери по някой да му помогне и то не за да му съдере кожата от гърба . И това е едно от нещата които правят АЛФА токова специална не като марка а като идея .
                      Надявам се че на бъркам , аз за момента така го чуствам незнам за вас .
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                      sigpic

Comment

Евала пич.Да си жив и здрав.
                        Alfa Mito 1.4
                        156 2.0 155 ex
                        156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

На такъв човек мога да кажа само едно голямо БРАВО, за ентусиазма, помощта и отделеното време!
                          Не всеки би отделил цял ден да помогне на закъсал колега!
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                          Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                          Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                          Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                            На такъв човек мога да кажа само едно голямо БРАВО, за ентусиазма, помощта и отделеното време!
                            Не всеки би отделил цял ден да помогне на закъсал колега!
                            Подкрепям!
                            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Като прочета такава тема ми става едно хубаво на душицата! Браво на колегата!
                              sigpic
                              Subaru Legacy 3.0 H6
                              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                              0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                              X