Известие

Collapse
No announcement yet.

Българските доктори ... съвет ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Българските доктори ... съвет ?

Най-напред да спомена ,че неможах да намеря подходящо местенце из форума за тая тема и за това я слагам тука. Знам ,че е автофорум ,но мисля ,че е и за общуване,споделяне и съвети като цяло! Ако темата не е подходяща нека бъде изтрита!

На бързо да споделя мойте малки проблеми и да попитам за съвети от препатилите и по-опитни хора в този форум.
    Значи преди година и повече имах двойна пневмония ходих по доктори в Пазарджик и нищо хубаво...Личната ми даде едни хапчета и инжекции 1 месец - нищо , както и да е накрая стигнах и до Пловдивските доктори и се оказа ,че са ми били предписали противодействащи едно на друго лекарства ... та както и да е оправих се !От тогава не съм ходил по доктори до преди две седмици...Поеви се проблем с гърба(по-точно болка),Ходих при личния лекар(нов) и той директно ми предписа няколко дни инжекции (блокада май му се викаше) и хапчета болката поизчезна ,но в последно време започна наново да идва.Докторът каза ,че било от претоварване (средно работа по 10тина часа + ~1 час фитнес до скоро..)Въпроса ми е какво бихте ме посъветвали да ходя пак на доктор и ренген (да вида поне за какво иде реч) или нетрадиционните начини масажи , баене и куп други глупости .. В крайна сметка за мен май и двата начина са неефективни и по-добре да си карам така ..
    sigpic
    BMW e39 525tds PA4492BH
    Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
    Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

лекар който директно те почва на инжекции.... нещо ми се струва съмнителна тая работа

отиди в някоя частна клиника или при някой лекар на спортен клуб... по-добра работа ще ти свършат
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Много важно правило е първо да се установи заболяването, и след това да се предприема лечение!Това от опит.В Бг първо бият, после питат.
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Мислех да се въздържа,но ми мина.

1.Българските лекари не се различават по нищо от лекарите по целия свят,освен по мизерията,в която повечето работят.Както прочетох в поста,едните може и да са те объркали,но другите са те оправили.Нищо ново под слънцето.Диагнозата няма да коментирам......

2.Това,че общопрактикуващите се занимават с неща,дето не са им работа е изцяло на базата на т.н. реформа и факта,че са търговци-съответно трябва да печелят от нещо.Няма да обяснявам от какво.

3.Вече на въпросът ти.
        Редът е направление от GP за невролог.От там на образно изследване.После обратно при неврологът.Евентуално по негова преценка,консултации с други специалисти и при уточнена диагноза, следва лечение.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега, смени лекаря - нека първо се постави диагноза, а после лечение.

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
          ...В Бг първо бият, после питат...
          Някакси не звучи добре, когато излиза от твоята уста
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение

Някакси не звучи добре, когато излиза от твоята уста
            Аз само така.....образно. Трябваше "......бият инжекции......."
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Петьо , може да те водим на правачка ...
              Ако не стане , ще ми се обадиш да ти запазим час на ядрено магнитния във Военна болница и ще се разбере какви са ти болежките .
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                Петьо , може да те водим на правачка ...
                Ако не стане , ще ми се обадиш да ти запазим час на ядрено магнитния във Военна болница и ще се разбере какви са ти болежките .
                Ядрено-магнитен може навсякъде да се направи ... важно е разчитането ... не е нужно да се разкарва младежа, че чак и да те затруднява
                Наистина съм съгласен с myato !
                По-добре иди при невролог, той да ти каже какво ти е, а не да отидеш после и да му кажеш - лекувай ме от еди к'во си ...
                Пак да спомена ... че трябва да минеш през ядрено-магнитен, трябва ... въпроса е да си решиш как и кога да стане ...
                И понеже никак не съм хазартен тип - Залагам на дискова херния от неправилни упражнения във фитнеса
                „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

задължително рентген, скенер и ядрено магнитен ... и имай в предвид, че доста неврохирурзи искат да оперират(експериментират)-в никакъв случай ! спирай натоварванията, навеждането и кихането са еднакво опасни, спане на твърдо до изясняване на проблема и при болка- лед 20мин. в/у болния диск, 20 мин. интервал и пак така 2 пъти дневно. инжекциите обикновенно са стероиди и са със противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект, което става за временно решение и като спре болката и се метнеш по щангите и следва ето това(на снимката)...плуването е най- добрия вариант
                  Attached Files
                  блаженни са низшите духом...

Comment

Това на снимката му се вика енуклеация и е съпроводена с пролабс на фиброзния пръстен,една от най-безобидните форми на дисковата болест.
                    Колкото до неврохирурзите,то всичко що е хирург,първо се лови за ножа.За съжаление тези операции са с несигурен ефект.В същност,без много сериозна причина,не бих препоръчал на никой интервенции върху гръбночния стълб.

Comment

Много сте черногледи тук. Болките в гърба може да са в резултат от неудобен матрак (няма да обяснявам колко боли гръб и кръст), неудобни обувки (ако човек има проблем със свода). А това, че навсякъде може да се направи ЯМР - донякъде не е точно така. Преди две години ми се наложи да търся за дъщеря ми - съмнение за киста в мозъка на скенер и куп неврологични проблеми - и се оказа, че дори да успееш да си намериш направление, трябва да чакаш ред поне 1-2 месеца. Или да ръснеш солидна сума... Иначе скенер правят почти навсякъде и не е много скъпо.
                      GTV 2.0 TS '95
                      Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

...моето скромно мнение е, да се вслушаш в съветите на myato
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD `00

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
                          Много сте черногледи тук. Болките в гърба може да са в резултат от неудобен матрак (няма да обяснявам колко боли гръб и кръст), неудобни обувки (ако човек има проблем със свода). А това, че навсякъде може да се направи ЯМР - донякъде не е точно така. Преди две години ми се наложи да търся за дъщеря ми - съмнение за киста в мозъка на скенер и куп неврологични проблеми - и се оказа, че дори да успееш да си намериш направление, трябва да чакаш ред поне 1-2 месеца. Или да ръснеш солидна сума... Иначе скенер правят почти навсякъде и не е много скъпо.
                          Няма болка без причина.При неудобният матрак,болката е резултат от напрежението върху т.н. автохтонна/собствена/ мускулатура на гръбнака,която е напрегната,за да поддържа анатомично съобразно положение.Парадоксът в случая е,че данем се чувстваш по-добре отколкото след ставане от сън.Ставаш като пребит.
                          При спадане свода на ходилото,т.н. плоскостъпие се променя вектора на вертикално натоварване по линия неестествена за гръбнака.Това води до радиално натоварване на междупрешленити дискове и съответно до увреждането им,тъй като дизайнът им е такъв,че да понасят огромни аксиални натоварвания,но значително по-малки радиални.Освен това се увреждат и ставите на долните крайници.
                          Тъй като това ми е работата,мога да кажа,че за дисковата болест,компютърната томография е все още метод на избор.Магнитно-резонансната томография е по-силна в други направления.
                          Достъпът до дадено изследване се определя от разпространеността му,съответно и цената.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Мислех да се въздържа,но ми мина.

1.Българските лекари не се различават по нищо от лекарите по целия свят,освен по мизерията,в която повечето работят.Както прочетох в поста,едните може и да са те объркали,но другите са те оправили.Нищо ново под слънцето.Диагнозата няма да коментирам......

2.Това,че общопрактикуващите се занимават с неща,дето не са им работа е изцяло на базата на т.н. реформа и факта,че са търговци-съответно трябва да печелят от нещо.Няма да обяснявам от какво.

3.Вече на въпросът ти.
                            Редът е направление от GP за невролог.От там на образно изследване.После обратно при неврологът.Евентуално по негова преценка,консултации с други специалисти и при уточнена диагноза, следва лечение.
                            Колега, извинявай ако съм те засегнал .. съвсем несъзнателно е ! Истината е ,че винаги има изключения
                            Благодаря на всички за съпричастието ,ще си помисля още малко до заплатата пък ще видим

п.п оптимист съм през повечето време ...
                            sigpic
                            BMW e39 525tds PA4492BH
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
                            Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

Ооо колега,неправилно си ме разбрал.Въобще не се чуствам обиден.Просто мразя обобщенията.В медицината нещата са строго индивидуални.Дори така наречените екипи са сбор от изразени индивидуалности.Всеки поставя името,подписа и печата си под свършеното.Другото е групова безотговорност.
                              Също така съм далече то мисълта,че както аз,така и колегите ми сме ангелчета бели.

Comment

Working...
                              X