Известие

Collapse
No announcement yet.

Българските доктори ... съвет ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да ме извинят колегите които са медици .
    Преди години когато следвах в ТУ Варна имаше един такъв лаф :
    Като знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор.
    Контекста е ясен на всички които са учили във висше учебно заведение .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

писал съм го и в друга тема в форума за друг колега но

В Стара Загора има един доста възрастен чикракчия(надявам се така да се пише), бивш масажист на Берое, изключителен специалист, търсят го всякакви хора наистина от България.и за щастие работи в гараж в блока ,в който живея. сам имах подобен проблем , болки в кръста при 10 ч работа и фитнес занимания от години! лекари, снимки, невролози, всякви специалисти и куп пари и накрая болката си оставаше. незнам защо не отидох при него веднага но отидох,прегледа ме, кази ми какво ми е, сгъна ме на две на три и и някво масажче и след 2 дена нищо ми нямаше! най-хубавото е, че ако след прегледа ако не може да помогне казва не мога а не те ограбва и не предписва химии!

ако искаш пиши ми на лично да ти дам координати, мои и негови

145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

Аз препоръчвам на колега едно добро изследване в София и консултация, а както е писал, явно е и пренатоварен, но дали това е причината, не би трябвало да се гадае, то за едни коли се ходи по диагностики, та за човека какво друго остава
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от v1play3r Покажи съобщение
          Най-напред да спомена ,че неможах да намеря подходящо местенце из форума за тая тема и за това я слагам тука. Знам ,че е автофорум ,но мисля ,че е и за общуване,споделяне и съвети като цяло! Ако темата не е подходяща нека бъде изтрита!

На бързо да споделя мойте малки проблеми и да попитам за съвети от препатилите и по-опитни хора в този форум.
          Значи преди година и повече имах двойна пневмония ходих по доктори в Пазарджик и нищо хубаво...Личната ми даде едни хапчета и инжекции 1 месец - нищо , както и да е накрая стигнах и до Пловдивските доктори и се оказа ,че са ми били предписали противодействащи едно на друго лекарства ... та както и да е оправих се !От тогава не съм ходил по доктори до преди две седмици...Поеви се проблем с гърба(по-точно болка),Ходих при личния лекар(нов) и той директно ми предписа няколко дни инжекции (блокада май му се викаше) и хапчета болката поизчезна ,но в последно време започна наново да идва.Докторът каза ,че било от претоварване (средно работа по 10тина часа + ~1 час фитнес до скоро..)Въпроса ми е какво бихте ме посъветвали да ходя пак на доктор и ренген (да вида поне за какво иде реч) или нетрадиционните начини масажи , баене и куп други глупости .. В крайна сметка за мен май и двата начина са неефективни и по-добре да си карам така ..
          Колега и аз имах подобни проблеми с лекари, но в крайна сметка се научих - при ГП се ходи само за направления... Реално те са доктори за настинки, грипове и тем подобни, а основната им работата е да те пратят при правилния специалист за да се разбере какво ти е

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Мислех да се въздържа,но ми мина.

1.Българските лекари не се различават по нищо от лекарите по целия свят,освен по мизерията,в която повечето работят.Както прочетох в поста,едните може и да са те объркали,но другите са те оправили.Нищо ново под слънцето.Диагнозата няма да коментирам......

2.Това,че общопрактикуващите се занимават с неща,дето не са им работа е изцяло на базата на т.н. реформа и факта,че са търговци-съответно трябва да печелят от нещо.Няма да обяснявам от какво.

3.Вече на въпросът ти.
          Редът е направление от GP за невролог.От там на образно изследване.После обратно при неврологът.Евентуално по негова преценка,консултации с други специалисти и при уточнена диагноза, следва лечение.
          Напълно съм съгласен
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

Working...
          X