Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересно сравнение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
    ами 135 000 евро по 1.23 (справка дир.бг) е 166 050 долара което при всички положения пак е по евтино от която и да е било от 2те горе посочени ако греша моля да ме извините
    Ама сега некви 40-50000$ нема да ги правим на проблем, ааа... Та това е 8C , да не е некъф си SLR.

Comment

Тц ,тц то бива евтиния ,евтиния ама чак пък толко не бива. Ще изчакам 8С-то да стане на 60 години и да му се качи малко цената като за антика и тогава ще си купя ,че инак ще ми се смеят аверите ,щото карам евтина Алфа
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Не знам какво им харесвате на тия коли?? Нито е Голф, нито Пасат??? Вчера от човек, който кара полуразпаднало се Ситроенче /хич не ми се рови за модела/ на незнайни години, след като му показах новата Джулиета в Аутобилд, чух, че италиански боклук нямало да си купи
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
          Странното е че и двете са с Дубайски номера-може някой да си е избрал и двете.Аз бих избрал Алфата,защото джанти на бенца не ме кефят и е кабрио,нещо не ги обичам чак толко.
          Рег. номер е КАТАР

Та по темата ...
          Ако решава сърцето ми избирам ->
          Ако решава акъла ми ->

Не знам народе, но звука на СЛР-а ама хич не ме кефи, като задушен смърф!
          И двете коли не стават за ежедневка, двете коли са газария ... -то е в пъти по-газарско от това смачкано мерцедесче, така, че изборът е ясен -> Алфа Ромео 8С!

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
          AR 155 2.0 16v SUPER
          Toyota Corolla 2014 S Premium
          Moskvich 2140

Comment

Оф , трудно ми е да реша,но определено не бих се хвърлил веднага на алфата.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Всички тук сме "гладни кокошки". А за писалите коментарите под въпросната статия просто няма какво да се каже освен - разбирач до разбирача.
              Но да си кажа мнението и аз - единствения вариант да предпочета мерцедеса е да го продам след това и да си купя Алфата, а с остатъка ще си взема някоя "класика", пак Алфа, естествено !
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                Всички тук сме "гладни кокошки". А за писалите коментарите под въпросната статия просто няма какво да се каже освен - разбирач до разбирача.
                Но да си кажа мнението и аз - единствения вариант да предпочета мерцедеса е да го продам след това и да си купя Алфата, а с остатъка ще си взема някоя "класика", пак Алфа, естествено !
                Ето един нормално мислещ И освен Алфите ще ти останат и за мезонет в Белите брези....

Comment

Наистина интересно сравнение в случая. Сравняваме кон с магаре. Да,хубаво е,красиво е,италианско е ,ама магаре....кон няма да стане никога .
                  Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
                  Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
                  Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от forza_italia Покажи съобщение
                    Наистина интересно сравнение в случая. Сравняваме кон с магаре. Да,хубаво е,красиво е,италианско е ,ама магаре....кон няма да стане никога .
                    Хмм, интересно мнение, сяхаш и на двете коли си врътнал по 20000-30000 км. пробег.
                    Нещата не подлежат на сравнение според мен. Ако някой мисли, че 450 к.с. на Алфата са малко, веднага ще го попитам: Къде са и малко, в града ли, на магистралата ли, на пистата ли? Къде и е кусурът на Алфата?
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Еми не е Гоулф или поне Пасатче
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        Хмм, интересно мнение, сяхаш и на двете коли си врътнал по 20000-30000 км. пробег.
                        Нещата не подлежат на сравнение според мен. Ако някой мисли, че 450 к.с. на Алфата са малко, веднага ще го попитам: Къде са и малко, в града ли, на магистралата ли, на пистата ли? Къде и е кусурът на Алфата?
                        Ами и ти не си врътнал нали ? Идеята не беше насочена точно към конските сили,ако мислиш че е толкова важно,макар че точно в този случай едва ли е изобщо необходимо да се обяснява очевадното.. Питаш къде е кусура на Алфата,сигурен съм че ако седнеш и помислиш по задълбочено ще се досетиш....В този ред на мисли,ти дали можеш да кажеш какви са предимствата и тогава пред мерца,щото нали за това говорим все пак... С какво е по добра ? Без лоши чувства,просто си говорим тука..... нали така .
                        Last edited by forza_italia; d.m.y г., 20:58.
                        sigpic

Comment

Ами и ти не си врътнал нали ? Идеята не беше насочена точно към конските сили,ако мислиш че е толкова важно,макар че точно в този случай едва ли е изобщо необходимо да се обяснява очевадното.. Питаш къде е кусура на Алфата,сигурен съм че ако седнеш и помислиш по задълбочено ще се досетиш....
                          Че си говорим просто, говорим си, ама кво да се досети, ти каза че е магаре, логично е ти да кажеш защо смяташ, че е магаре

На всички ни е ясно, че мерцедеса има доста по-добри динамични характеристики от Алфата и вероятно SLR-а ще даде доста по-добре време за обиколка на произволна писта (което за мен е най-удачния показател), но тия неща не я правят магаре. 8C e си е спортна кола и това, че има по-добри спортни коли от нея не значи кой знае какво, щото аз лично не вярвам, че в тоя форум има човек, който да може да кара някоя от тия две коли абсолютно на ръба й, нито пък можеш да го направиш на улицата, така че производителността не е чак такъв критерий за шосеен автомобил, колкото и да е добър. Това е важно ако си купуваш кола, която ще караш на писта

Сега да не кажете, че защитавам Алфата, щото съм сектант - пак казвам Мерцедеса има по-добра динамика, ама толкова пари за кола се харчат, за да ти е готино на теб, а не за да се изхвърляш пред хората, колко е добра колата
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Ами и ти не си врътнал нали ? Идеята не беше насочена точно към конските сили,ако мислиш че е толкова важно,макар че точно в този случай едва ли е изобщо необходимо да се обяснява очевадното.. Питаш къде е кусура на Алфата,сигурен съм че ако седнеш и помислиш по задълбочено ще се досетиш....В този ред на мисли,ти дали можеш да кажеш какви са предимствата и тогава пред мерца,щото нали за това говорим все пак... С какво е по добра ? Без лоши чувства,просто си говорим тука..... нали така .
                            Най-много обичам да ми отговарят на въпрос с въпрос - това не е диалог.
                            Не виждам предимство в Мерцедеса при условие, че сам Алфист, пък и 8С не е просто Алфа, 8С е екзотика, както RZ и SZ са екзотика за тяхното време, без значение, че има по-сериозни коли по същото време.
                            То ако гледаме динамиката Мерцедеса също пада от доста на брой други коли.

Просто ми е любопитно какво според теб не издига Алфата на нужната висота?

Ако пак мислиш да ми отговориш с въпрос, по-добре не се хаби.
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Боби като спомена модела SZ и екзотика ми възбуди интереса и попаднах само на това: http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=v22by23hm1ta , та реших да се поставя на мястото на човек който не само купува, но и инвистира в такава екзотика (нищо, че ще ми я подаряват ) ,та реших да сравня с Мерцедес и попаднах на много подобни модели от същото време но с една малка разлика, виж я : http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vr3stocln2oi , като има и по-скъпи. Та по-темата: от чиста практична гледна точка взимам SLR-а, хем веднъж-два месечно ще му се кефя, хем ще осигуря охолен живот на внуците...

п.с. Ако някой ми посочи по-висока цена за екзотична Алфа веднага сменям позицията
                              Селекцията в autoscout е до 1975г и над 100000 евро за двете марки, Алфата наистина е екзотика, излиза само една оферта, ама внуците ще останат гладни .
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 00:03.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                                Най-много обичам да ми отговарят на въпрос с въпрос - това не е диалог.
                                Не виждам предимство в Мерцедеса при условие, че сам Алфист, пък и 8С не е просто Алфа, 8С е екзотика, както RZ и SZ са екзотика за тяхното време, без значение, че има по-сериозни коли по същото време.
                                То ако гледаме динамиката Мерцедеса също пада от доста на брой други коли.

Просто ми е любопитно какво според теб не издига Алфата на нужната висота?

Ако пак мислиш да ми отговориш с въпрос, по-добре не се хаби.
                                Въпросите при теб са повече на брой,отколкото при мен . А иначе отговорът ми е още в първия ми пост,Ами Алфа е ...точно затова. Като се има предвид че 8C е спряганата за най най ексклузивна и върховна Алфа към момента за какви висоти да говорим изобщо. Там други марки властват отдавна и Алфа не е между тях за съжаление.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X