Известие

Collapse
No announcement yet.

За тая ансърм, андаг, анлод и анапакс аважръд......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Държавата - товма съм аз, ти, той, ние.
    Това е въпрос на широко тълкувание и обяснение.......аз лично се чуствам жител на България, а не поданник на държавата......ако я приемем като име просто.....държавата се опитва да създаде стадо, което винаги да може да се управлява от пъдар, независимо от цвета му....и успява перфектно, дресирала веднъж стадото че то трябва да върви след пъдаря, нищо че той се сменя от време на време......
    По въпроса за действията - пъдарите отдавна насадиха чуството че каквото и да се прави, това ще е положението точно в тая част от народа която може да нададе вой.....
    По въпроса дали бачка лекарството или не - ако изходим от максимата че един доволен казва на друг, а един недоволен на десетки, и при положение че става дума за живот, и поне 2000 лева, мога на сляпо и тъмно да заложа че няма грешка......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Поданици има монархията. В нашия случай говорим за граждани и така лелеяното глажданско общество.
      "Всички са маскари" убива гражданското общество още в зародиш. А това е страшно.

За лекарството - аз също много искам наистина да действа.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Търтей, те наистина са маскари... защото ние им го позволяваме.
        И от Финландия да си докараме политици, ще станат същите за 6 месеца... трябва ли да обяснявам защо?

Та стига с това - държавата и поданиците.
        Държава няма, има феодална структура която се чуди как да се подсигурява и за бъдеще.
        А поданици... пак ли ще се връщаме в оная тема за робското мислене?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          А поданици... пак ли ще се връщаме в оная тема за робското мислене?
          Еми ние то нея не сме излизали. Там ни е трагедията.

Comment

Поданици има монархията. В нашия случай говорим за граждани и така лелеяното глажданско общество.
            "Всички са маскари" убива гражданското общество още в зародиш. А това е страшно.

За лекарството - аз също много искам наистина да действа.
            По големи поданици от нас сега зраве му кажи.
            Бачкаш като Катър ,да си покреш сметките и я останеш 1 месец без работа ,я......
            Къде чезна буркан банк.
            Гражданското общество нещо хич го нямаме.

Историята е много показателна, ББ за мен е прототип на новото общество,новия стил на живот,Хамериканския стил от тв.
            АА си е българския мачо ,пуснал малкия да се рови из прахта с количка в ръка.

Важното е че момчето е добре.
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Наистина добре, че детето е ОК
              Принципно аз съм в сферата на Медицината и мога да кажа, че в БГ нещата са супер пародия и никой не те възприема като пациент, а като "клиент" който да изнуди, одере жив итн. Лекарите не са това, което трябва да бъдат...не им пука за живота на хората, а само за това колко пари ще вземат за операцията, нищо че са мнооого на ясно, че примерно операцията няма да подобри нищо в състоянието на пациента...Ама дай да го прекараме по всички възможни клинични пътеки, да му искаме рушветче за операцията, да земем парата итн итн пък ако му е писано ще оцелее ...

Много животоспасяващи лекарства са открити, но нарочно не са изнесени за масова употреба, защото много пари ще се изгубят от други лекарства уж за поддържаща терапия, която е с години или дори до края на живота
              Дяволски си прав, има много други начини, както за лечение на тежки и коварни болести, така и за подържане на организма в добро здраве и всичките те със символична финасова стойност....за жалост на големия бизнес, наречен "медицина".
              Преди 10-тина години се запознах с една прекрасна жена, отписана безнадеждно от рак на белия дроб.
              И това отписване е било в далечната 90-та година, когато докторите и дали не повече от 2-3 месеца живот.
              А жената и до днес е жива и здрава и изглежда и се чувства прекрасно.А нейният втори живот започва там, където свършват "грижите" на конвенционалната медицина.

##Ферарист,
              благодаря за разказа, адски позната история.
              Отдавна и на мен ми се искаше да напиша нещо подобно, понеже и аз имам 2 случая подобни на твоя, с които съм се сблъсквала и пряко и косвено.
              Но след твоя изчерпателен разказ мисля, че е излишно да утежнявам хората с нови истории, които в крайна сметка отразяват същото, което си описал и ти.
              И аз съм категоричен противник на лекарствата и на "изнежения" начин на живот, откакто съм се родила.Така съм и отгледана.
              Благодаря на майка ми, че ме е калявала от малка и никога не ми е давала антибиотици, защото усилията и са били насочени в превантивни мерки против заболяването, а не в неговото лечение.
              И до ден днешен лекарства не употребявам и това ми дава солидно количество свобода, защото знам поне 6 леснодостъпни начина(изключващи каквито и да било лекарства), които лекуват успешно и трайно изключително много заболявания.
              Като се запознахме с мъжа ми, той имаше доста сериозен проблем с белите дробове и дихателните пътища и всяка година по 1-2 пъти минимум си развива бронхопневмония, която се развива до достатъчно тежка степен, че да стига всеки път до "потушаване " с антибиотик.
              Е аз реших да водя войни с него и да го отуча веднъж завинаги от тези идиотски лекарства и така и стана, имахме доста конфликти в началото по лекарствено-медицинския въпрос, но в крайна сметка той сам се убеди в правотата на моето настояване.
              Като най-добрия и доказателствен пример, се оказа драстично подобреното му здраве.И вече 5-та поредна година не се е разболявал дори от настинка, да не говорим за пневмонии, а лекарствата изчезнаха и от неговия живот
              Last edited by milenamr; d.m.y г., 16:11.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
              Втора национална среща на 155

Comment

Първоначалната ми идея беше да акцентирам повече на начина по който живее, храни се, и прочее човек, защото здравето все пак е нещото което е най - важно за човека......но темата зазвуча малко по политически.......
                Аз не отричам медицината като наука, но в съвременния и вид и приложение, както в БГ, така и по света, това е нещо много изгаврено......а още по лошото е че ако се абстрахираме от конкретния случай, много истински доктори, са принудени да загърбят съвеста си, за да бъдат "в крак" с някой неща.....
                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 16:28.
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Това е въпрос на широко тълкувание и обяснение......
                  Никак не е даже а е много точно.
                  Тия същите долни, гадни и т.н. дето си ги наредил вечер също седят псуват как им е виновна държавата. Също мрънкат, също се кефят като успеят да прецакат системата. Те са точно като теб.
                  Като не ви айресва ми махнете се от тая пуста държава.
                  А по темата нали знаете "Като се знам какъв съм инжинер ме е страх да отида на лекар"
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                    Като не ви айресва ми махнете се от тая пуста държава.
                    Отново имаме тълкувание - държава и родина......искам да се махна от държавата, но в никакъв случай не ми се напуска родината.....
                    А на теб харесва ли ти държавицата?

Comment

Много трогателна история ... моята баба почина преди 13 год. от РАК ... и се хвърлиха маса пари за лекаства без никакъв ефект ...
                      искам да се махна от държавата, но в никакъв случай не ми се напуска родината.....
                      И аз съм така
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

А на теб харесва ли ти държавицата?
                        Тц и ако трябва да съм честен още по-малко докторите.
                        Но не се скатавам, не попържам.... различен мироглед просто.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                          Тц и ако трябва да съм честен още по-малко докторите.
                          Но не се скатавам, не попържам.... различен мироглед просто.
                          Това е добре, и аз не те съдя заради това, въпреки различното мнение което имам уважавам правото ти да третираш държавата както намериш за добре......както и ти надявам се......

Comment

М, не става така. Още Сартр е открил, че дори самото наличие на собствено мнение, вече е насилие над останалите да го приемат.

Comment

М, не става така. Още Сартр е открил, че дори самото наличие на собствено мнение, вече е насилие над останалите да го приемат.
                              Faith is to believe what you do not see; the reward of this faith is to see what you believe. (St. Augustine)

Comment

Faith is to believe what you do not see; the reward of this faith is to see what you believe. (St. Augustine)
                                Ммм, това е подписа на търтея...Много вярно!
                                166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                                x145 1.6 boxer

Comment

Working...
                                X