Известие

Collapse
No announcement yet.

Нафта от ЕКО

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

От значение е когато си преценявате дали колите ви вървят или не вървят, да не оттдавате значение само на горивото което сте заредили, а примерно и на околната температура при която сравнявате.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Бензина на ЕКО е бомба а като сложа шелл работи на 3 цилиндъра
      ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

Аз зареждам само на Лукойл, че спестявам цели 5 ст. (къде с тях там и без тях, ама нали има "келепир" ) Служебните също ги зареждаме там и не е имало проблем.
        А някой има ли впечатления за нафта-та която ползват в БДЖ (някъква червена ми казаха че е).
        Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

Има - да.
          Крадена ще да е ако можеш да си я купиш.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

А като качество?
            Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщение
              А като качество?
              Като качество преди се коментираше, как чисто нови дюзи на един Хюндай бяха се опекли уж от такава нафта...
              Но аз пък мога да вметна че точно тази нафта е една от най-добрата, вече 30-40г. си вървят тия влакове, а и не само това е показател...лично съм виждал такава изключително чиста нафта без никакви утайки и тем подобни...А и все пак държавата боклуци за себе си няма да прави
              Но пък за да караш ти на твоята кола, значи крадеш, което не е добре, а при евентуална проверка, от полиция изгаряш директно, защото червена ли е нафтата, значи е държавна, дали е БДЖ, дали са тецовете, дали са рудниците...
              Та сам си решивай
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не знам за ЕКО, или нафтата от БДЖ, но имам един приятел който си кара джипа на олио от 2-3 месеца.

Твърди че освен че му излиза по-ефтино, двигателят бил по-тих. Кара със смес 40/60 олио/нафта, купува го от големите вериги супермаркети или метро, и въпреки това му излиза по-изгодно от нафтата в бензиностанциите, не знам каква би била сметката ако се купува от производителя директно на едро

Дали скоро няма да направят колконки за зареждане на олио, на паркигите пред Кауфланд
                Attached Files
                sigpic
                146 1.9 JTD, 99'

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                  Аз от ЕКО със 60 лв. , последно изминах 450км. 400 извънградско и 50 градско.
                  Аз пък с моя кораб с 57л нафта изминах 900км,като 450км със 110-120км/ч.
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Незная за ЕКО Пз, но от софийските ЕКОта съм останал доволен.
                    А отностно по-ефтиното гориво (олио), само ще вметна, че олиото е разтворител и докато всичко е "ок"... изведнъж гумените уплатнения дават фира
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Аз зареждам само на Лукойл, че спестявам цели 5 ст. (къде с тях там и без тях, ама нали има "келепир" ) Служебните също ги зареждаме там и не е имало проблем.
                      А някой има ли впечатления за нафта-та която ползват в БДЖ (някъква червена ми казаха че е).
                      А като качество?
                      Колега аз карах с такава нафта преди време (по-скоро розова, но кактои да е) и бях много доволен. КОлата си вървеше пушка и не харчеше. Ама вече няма от къде да си я намирам. Стига да не е разредена ще си доволен

А по темата - последния път като сипах на ЕКО (на околовръстното при бистришко) ми светна дюзата, малко след това колата почна да гасне и сега чакам да видя от коя са доволни колегите за да пробвам от друга (мислех че проблемие са от един усилвател, но се оказа, че филтера се е задръстил и още куп гадости)
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                      BMW 316 Compact '95

Comment

Aми от как съм взел дизеляка само на ЕКО съм зареждал.
                        2 пъти на това на Ботвеградско.
                        Основно съм зареждал на това което е до представителството на Мерцедес на ул. Резбарска.
                        И сега почнах да си зареждам на новото ЕКО на бул. Вл. Вазов ( че ми е до къщи).

В интерес на истината докато изгоря един резервоар винаги ми светва лампата за наличие на вода в горивото 3-4 пъти за по няколко секунди. Не ме кефи особено ама понеже съм говедо с традиции така и не пробвах от други бензиностанции, а и не ми се експериментира.

И си е все така - до момента 26к км. изминати.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

В офроуд форума един човек, си правише експеримент със нафтата на всички бензиностанции. Замразяваше ги във фризер ,оказасе ,че тази на Еко садържаше най много вода.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Дали бяха баш такива резултатите от експеримента ?

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Дали бяха баш такива резултатите от експеримента ?
                              Помня, че по телевизията имаше предаване за подобен експеримент. Нафтата на Еко беше от тези, които замръзнаха първи, но не помня на каква температура точно.
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Замръзва или желира?
                                И това до колко е свързано с наличието на вода в нея?
                                И какво общо има със стандартите на ЕС за горивата , нашата климатична зона и средногодишните температури в страната.

Я да не си пишем празни приказки

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=46576&page=15

Линка е от 15-та страница - там почваха резултатите ако не ме лъже паметта.
                                А е хубаво да се изчете цялата тема.

Comment

Working...
                                X