От значение е когато си преценявате дали колите ви вървят или не вървят, да не оттдавате значение само на горивото което сте заредили, а примерно и на околната температура при която сравнявате.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нафта от ЕКО
Collapse
X
-
Аз зареждам само на Лукойл, че спестявам цели 5 ст.(къде с тях там и без тях, ама нали има "келепир"
) Служебните също ги зареждаме там и не е имало проблем.
А някой има ли впечатления за нафта-та която ползват в БДЖ (някъква червена ми казаха че е).
Comment
-
Има - да.
Крадена ще да е ако можеш да си я купиш.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщениеА като качество?
Но аз пък мога да вметна че точно тази нафта е една от най-добрата, вече 30-40г. си вървят тия влакове, а и не само това е показател...лично съм виждал такава изключително чиста нафта без никакви утайки и тем подобни...А и все пак държавата боклуци за себе си няма да прави
Но пък за да караш ти на твоята кола, значи крадеш, което не е добре, а при евентуална проверка, от полиция изгаряш директно, защото червена ли е нафтата, значи е държавна, дали е БДЖ, дали са тецовете, дали са рудниците...
Та сам си решивай156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Не знам за ЕКО, или нафтата от БДЖ, но имам един приятел който си кара джипа на олио от 2-3 месеца.
Твърди че освен че му излиза по-ефтино, двигателят бил по-тих. Кара със смес 40/60 олио/нафта, купува го от големите вериги супермаркети или метро, и въпреки това му излиза по-изгодно от нафтата в бензиностанциите, не знам каква би била сметката ако се купува от производителя директно на едро
Дали скоро няма да направят колконки за зареждане на олио, на паркигите пред Кауфланд
Comment
-
Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщениеАз от ЕКО със 60 лв. , последно изминах 450км. 400 извънградско и 50 градско.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Незная за ЕКО Пз, но от софийските ЕКОта съм останал доволен.
А отностно по-ефтиното гориво (олио), само ще вметна, че олиото е разтворител и докато всичко е "ок"... изведнъж гумените уплатнения дават фира
Comment
-
Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщениеАз зареждам само на Лукойл, че спестявам цели 5 ст.(къде с тях там и без тях, ама нали има "келепир"
) Служебните също ги зареждаме там и не е имало проблем.
А някой има ли впечатления за нафта-та която ползват в БДЖ (някъква червена ми казаха че е).Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщениеА като качество?
А по темата - последния път като сипах на ЕКО (на околовръстното при бистришко) ми светна дюзата, малко след това колата почна да гасне и сега чакам да видя от коя са доволни колегите за да пробвам от друга (мислех че проблемие са от един усилвател, но се оказа, че филтера се е задръстил и още куп гадости)
Comment
-
Aми от как съм взел дизеляка само на ЕКО съм зареждал.
2 пъти на това на Ботвеградско.
Основно съм зареждал на това което е до представителството на Мерцедес на ул. Резбарска.
И сега почнах да си зареждам на новото ЕКО на бул. Вл. Вазов ( че ми е до къщи).
В интерес на истината докато изгоря един резервоар винаги ми светва лампата за наличие на вода в горивото 3-4 пъти за по няколко секунди. Не ме кефи особено ама понеже съм говедо с традиции така и не пробвах от други бензиностанции, а и не ми се експериментира.
И си е все така - до момента 26к км. изминати.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
В офроуд форума един човек, си правише експеримент със нафтата на всички бензиностанции. Замразяваше ги във фризер ,оказасе ,че тази на Еко садържаше най много вода.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Дали бяха баш такива резултатите от експеримента ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеДали бяха баш такива резултатите от експеримента ?_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Замръзва или желира?
И това до колко е свързано с наличието на вода в нея?
И какво общо има със стандартите на ЕС за горивата , нашата климатична зона и средногодишните температури в страната.
Я да не си пишем празни приказки
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=46576&page=15
Линка е от 15-та страница - там почваха резултатите ако не ме лъже паметта.
А е хубаво да се изчете цялата тема.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
Comment
Comment