Известие

Collapse
No announcement yet.

Нафта от ЕКО

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само да допълня че това е проба с добавки, а тук вече на последната стр.33 е показано за какво става въпрос при различните видове нафта...

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=46576&page=33

Колкото и да не ми се вярва ОМВ печели...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Е печели за какво ?
      За замръзване.
      Е то има си хас алпин дизела който е сигурно 20 ст по-скъп от обикновения ( не помня точно колко беше) да вземе и да замръзне.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Тази тема съм я чел отдавна Мисля да пробвам Ромпетрол да видя сравнено с Еко как ще е хавата.
        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
          Замръзва или желира?
          И това до колко е свързано с наличието на вода в нея?
          Не знам кое точно са празни проказки, но ЖТД-то ти не прави разлика м/у замръзване и желиране, нали? Все няма да запали. Важно е до коя точка е използваемо горивото.
          Водата в нафтата не идва при производството й, а след това Желирането мисля, че знам защо се случва и без да чета темата в офроуда

Иначе аз също зареждам предимно от Еко, не съм имал проблеми до момента.
          Last edited by trustworthy; d.m.y г., 20:21.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Мен вече почти не ме вълнува дали се желира или замръзва нафтата.В пъти е по-малка вероятността да попаднеш на некачествен бензин в сравнение с такава нафта.
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от Zhivkov Покажи съобщение
              само Shell v-power!!!!! както за бензина така и за нафтата и не се лъжете, 4е на лукойла нафтата е от българския нефтохим...
              п.п. за 2 дни с мойта кози4ка перник сандански гърция(нео каликратия) и обратно(с градско каране) това са 800км.100лв 49 литра то4но.. сами сметнете колко съм изхар4ил

МММ интересно .... я кажи от къде са горивата на ЛУКОЙЛ , че аз там работя и май не знам ..... а и ЕКО зареждат от нас + ОМВ + SHELL+ ....
              Ta от къде казваш са ни горивата
              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                МММ интересно .... я кажи от къде са горивата на ЛУКОЙЛ , че аз там работя и май не знам ..... а и ЕКО зареждат от нас + ОМВ + SHELL+ ....
                Не знам откъде са,ама бензина Ви смърди на мазут.Като оставя бензин в туба известно време,после от нея мирише на алкидна боя.Не знам откъде са Ви горивата,честно и какво продавате по колонките.Иди в Гърция,сипи бензин,па сверете си часовниците.Има голяма разлика дори и в миризмата на отработените газове.Зареди 100 октанов от BP,тогава ще разбереш за какво говоря.Иди и виж.А, и да допълня,информацията ми е от превозвач на горива-като влезе в нефтохима,го питат за къде точно ще вози и съответно го пращат на едикой си хидрант...Та може да се случи и от Лукойл да заредиш свестно гориво....знаеш ли?
                Last edited by virusalfa; d.m.y г., 12:01.
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Колега , не отговарям за производството на горивата просто казвам , че много от веригите зареждат от лукойл. Но като казвам , че зареждат , това не означава че е само от нас, много си ги и внасят отвън .
                  Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                  Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

имам приятели в петрол и от тях знам... няма спор, че всички зареждат от едно място само са различни добавките всека фирма бензиностанция си слага свойте добавки ако не се лъжа и бензина е някаде към 88-92 октана и след добавките се постига желаното октаново число.. относно нефтохима съм чул че изнася по голямата си част от горивата(в случая по-доброто ка4ество) е да остава нещо за нашият пазар но сами преценете какво е и с колко добавки е.. пак казвам за съжаление мойта кола сам я карал само на бензин 98 както и предишният и собственик докато не дойде колата в българия след това я чуствах се едно някой я дарпа отзад..
                    Last edited by Zhivkov; d.m.y г., 15:46.
                    Spin City!

Comment

Колега , не отговарям за производството на горивата просто казвам , че много от веригите зареждат от лукойл. Но като казвам , че зареждат , това не означава че е само от нас, много си ги и внасят отвън .
                      Съгласен съм,внасят от Гърция и Румъния.Но с горивата от гръцката рафинерия,които се товарят на едро има шамата и не са като в гръцките бензиностанции.
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Днес с нафта от Еко на извънградско ми даде разход по борд 6.9-7.1/100км което е добре.Скороста ми беше м/у 100-170км.
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Разхода ми с простото ОМВ на М-джета е 6.8-9 софийско, с едно ходене до Перник и почти не съм висял по задръствания, по-привечер съм карал и в дупката на обяд...
                          Сега заредих до капачка на Еко-то...ще видим какво щем покаже след 700км
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Явно има и разлика от бензиностанция до бензиностанция. Да отбележа, че винаги съм се кълнял в Еко. Миналата седмица заредих бензин 95 на Еко в модерно предградие и ми даде разход до Бургас 12/100!!! при нормално каране - до 140 на магистрала и 90-110 извън. В Бургас заредих на Лукойл 98 и с по-агресивно каране до Русе ми даде 7. В Русе пак Лукойл и до София с умерено каране, 100-120 на нормален път и на магистрала около 140 с временни увеличения до 160, 9/100 разход.
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

Засекли са те тебе на изхода на Русе Алфистите Пък за горивото, зареждам на едно и също място.. разхода е доста разнороден. Но доста висок в градски условия. От италия идвал проблема Недоволен от Еко не съм . ОБслужването също е на ниво.
                              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

нафта буклук

Привет и от мен.
                                Не съм с Алфа но и аз станах жертва с моето пасаторче на тези буклучави горива.
                                Еко Сливен - заредих половин резервоар на 21ви Декември. На път за София колата загуби мошност, турбото не включваше... какво ли не си помислих, като знам колко са ми скапи ремонтите, особено на турбината...
                                За радост всичко се оправи котато продухах още един резервоар нафта, а картинката стана ясна и като прочетох и форума.

Нямя да купувам гориво от Еко, но това не е достатъчно. Трябва да си платят за измамите тия буклуци.
                                Имал съм многократно подавани сигнали и искове при защита на потребителя (щиивях в чужбина много години и лесно се паля). Резултата е променлив и главно зависещ от съвестта на търговеца... т.е. шансове малки по закоен ред да се постигне нещо!!!

Някой има ли идея как да се действа? Поне трябва да се разтраби в медийте!

Успех,
                                цецо

Comment

Working...
                                X