Известие

Collapse
No announcement yet.

Поръчител на необслужван кредит?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лошото е, че не можеш сега да осъдиш титуляра по кредита. Евентуално, ако не се разберете нормално и почнеш да изплащаш ти кредита, след като всичко е изплатено, можеш да осъдиш титуляра и да му вземеш там каквото (ако) има.
    Но задължително най-напред контакт с титуляра. Може да се окаже, че не са чак толкова зле нещата и са почнали да те тормозят "профилактично", за да не се стига до крайности.
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

все пак мисля първо да си поговоря малко с него
      да видим дали може някаква част той да си плаща

някак си той да се потули и съвсем всичко да изсипе върху ми, не ми се харесва
      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Имах същия проблем,нямате си на представа хората колко нагли и безочливи могат да бъдат.
        Реших си проблема по втория начин,след като няколко пъти търсих моя "приятел",и ми обещаваше че другата седмица си вкарва вноската,така и не усетих как вече ме бяха вкарали по всички регистри е там подобни.
        Моя съвет е да не чакаш изобщо,може да стане късно. Мисля че имаше някакъв вариянт за купуване на кредита от трети лица(някакви фирми,които винаги си взимат това което им дължат),но не съм запознат точно,ако знае някой нека каже.
        155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
        Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Мим,

трябва да разбереш няколко основни неща:
          1. Кой те търси по телефона? Банката или фирма за секюритизиране на вземания?
          2. Колко вноски остават до погасяването на кредита и колко вноски са просрочени, респективно каква лихва им тече.

От тук нататъък вариантите са да се разбереш с човека да почне да плаща, или да сключите договор за разсрочен заем помежду си и ти да плащаш сега, ако той не може, а в даден момент той да е длъжен да ти върне парите с лихва и т.н. Това не е много добър вариант.
          Ако се види, че не можеш да го накараш да плаща вариантите са два - с моркова и с тоягата. С моркова - отиваш в набката при кредитнуя агент, който отговаря за този кредит и му обясняваш каква е ситуацията. Молиш за сторниране на задължението (няма да стане) или поне за намаляване на сумата и разсрочване. и плащаш като поп. ПРез това време си пазиш всички бележки и накрая събираш ги накуп и съдиш човека, който е изтеглил кредита.

Втория вариант с тоягата е ясен - правилните хора, правилното послание и се разминаваш с малка такса за услигата и едни познат по-малко.

Това е.
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Варианти колко щеш.. на4ина е само един...

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            Втория вариант с тоягата е ясен - правилните хора, правилното послание и се разминаваш с малка такса за услигата и едни познат по-малко.

Това е.
            Е те това е!
            Spin City!

Comment

Първоначално публикувано от Zhivkov Покажи съобщение
              Варианти колко щеш.. на4ина е само един...

Е те това е!
              да не излезне обратно самокредито получателя да има по дебели "връзки" от поръчителяи поръчителя да си плати като поп.
              при всеки случай контрата е в поръчителя.
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                при всеки случай контрата е в поръчителя.
                и този вариянт го има, но се пак щом си пори4ител се пак трябва да си познаваш "стоката"
                Spin City!

Comment

Ако работи на трудов договор, можеш да се поинтересуваш дали банката знае за това. Съответно да наложат запор на неговата заплата. Ако се наложи ти им помогни с информация къде работи (ако си е сменил местоработата). Успех дано не плащаш чужде задължения.
                  sigpic145 1,4 BOXER

Comment

Стигне ли до съдебен, се налага запор на заплата , имущество и т.н. и на кредитоискателя и на поръчителя.

Comment

за сега ме търсят от банката

Comment

За всичко си има вратички в нашите закони, намери някой който има такива познания и се съветвай с него.
                        Аз имах един колега който беше в същата ситуация, та напусна и после пак го назначиха, не знам как точно стана врътката но отърва плащанките.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
                          ...нямате си на представа хората колко нагли и безочливи могат да бъдат.
                          ...
                          имаме си, имаме си. Един хубостник, обрече на мизерстване семейство с две деца, защото човека го мислеше за приятел и му станал поръчител. За съжаление мършите около нас си проличават само в такива моменти.

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          За всичко си има вратички в нашите закони, намери някой който има такива познания и се съветвай с него.
                          Аз имах един колега който беше в същата ситуация, та напусна и после пак го назначиха, не знам как точно стана врътката но отърва плащанките.
                          аре ве, и банката вика яяя тоя е някъв печен няма да се занимавам с него, и всички яли, пили и се веселили.

Comment

[/COLOR]
                            аре ве, и банката вика яяя тоя е някъв печен няма да се занимавам с него, и всички яли, пили и се веселили.[/QUOTE]

Kолега не знам как стана врътката, но е факт че 1ст не е дал на банката. Както казах има си вратички в нашите закони.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

[QUOTE=aav;729881] За съжаление мършите около нас си проличават само в такива моменти.[COLOR="Silver"]

Това е истината, приятели добри, най-добри, кумове, кумици, кръстници....ако трябва да избира ножа в чий задник да опре, дали ще избере своя?
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

ее не избързвайте де, още си нямам и на идея защо е спрял да плаща
                                не сме се чували отдавна, може да има основателна причина

Comment

Working...
                                X