Известие

Collapse
No announcement yet.

Поръчител на необслужван кредит?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    ...В случая разсрочването на задължението е най-добрият вариант, да бъде на реално платими месечни вноски.
    Разсрочването е добър вариант САМО в случай, че длъжникът ще плаща. Защото всяко разсрочване увеличава значително общия размер на задължението.

Мим, виж каква е ситуацията с човека, разбери какви са му възможностите (дали е временно затруднен или е по-дългосрочно) и тогава проучи какви са възможностите. Влез в ролята на човек, който ще му помогне да разреши проблемите си както с банката, така и с личните финанси. Ако са му паднали доходите, може да се преговаря с банката за разсрочване, но ти бъди активната страна (да се интересуваш, да ръчкаш, да питаш) и когато имаш резултат, го даваш на твоя човек наготово.

Освен разсрочването, друг вариант вариант е рефинансирането. Рефинансиране може да се направи както от друга банка, така и от същата. В конкретния случай, подозирам, че ще стане само в същата. Смисълът е следния: ако той има някакво имущество, което може да се заложи, ще му отпуснат друг заем, който може да е с по-изгодни условия. Тука може да се играе и с валутите: евровите лихви са значително по-ниски от левовите, а това дава СЕРИОЗНО отражение върху месечната вноска. На един 10-годишен заем за 20 хил. лв например, месечната вноска е някъде около 260 лв, но ако го предоговориш в евро и лихвата падне с 2 пункта, това прави 20 хил. х 2% = 400 лв годишно. Разделено на 12 месеца, означава, че вноската ще падне с 33.33 лв или 12.8%.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      Ми честно да отговора - дали е прав ...ДА ,според мен е абсолютно прав. Не може само банките нас да рекетират,а ние да стоим безпомощни ида се чудим откъде да съберем пари за извънземно високите лихви ,такси ,проценти и така нататък! (Слава богу аз никога не съм теглил от никъде ,нямам и намерение да правя тази простотия)
      Колкото до това какво е направил с парите , ами баце , че е прошляк не мисля ,щот моята,твоята и на още 3-4 колеги ще нитрябват да си продадем алфите ,за да му покрием само гардероба и козметиката. Че не ги е инвестирал ,не ги е ,което си е негово право(но и той да си призная е с малко по-различно мислене). С тия пари обиколи света ,дори и сега много често излиза . Няма запор ,защото адвоката му написа някаква жалба ,че било противоконституционно ,след като сме в евро съюза да не го пускат ,или нещо от сорта...пак казвам не съм юрист (разбирам само от наказателно право) . Но факт е ,че му дреме на шапката .Бях свидетел какво ги прави съдия изпълнителя и помощника му ,когато отидоха на втори оглед у тях .
      На мен часовникът ми е по скъп то алфата ми, но това е една друга тема А това, че човек е изтеглил 50 000 за да се размотава напред назад и да си купува козметика и дрешки- какво да ти кажа, то няма нужда от коментар просто. И на всичкото отгоре после да се оплаква от високите лихви. Все пак банките не бият ако не вземеш кредит. А колкото повече хора като него има, толкова по- висока ще е лихвата.
      Lexus IS200

Comment

Освен разсрочването и рефинансирането има и трети вариант - предсрочно погасяване на целия или част от кредита. При този вариант доста се спестява от лихвите, въпреки че има такса. Не знам какъв е конкретния случай, но примерно длъжникът може да продаде кола или нещо такова и да използва парите за предсрочно погасяване. Ако се направи такова нещо дори и частично, вноските по оставащото задължение ще паднат пропорционално.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

днес не са ми звъняли, явно е говорил с тях, довечера и аз ще говоря с него
          определено го ръчкам, да действа
          ще гледам да оправим положението, скатаването не е моя вариант, нито разните там 4-часови работни дни и прочие, по-добре да дам някакви пари сега и да изчистим негативите, отколкото да се влача по юристи с години
          определено трябва да говорим с банката за предоговаряне и да търсим нормален и по-лек изход
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Не е лошо обаче и ти да отскочиш до банката. За да си наясно колко дни е в просрочие...

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
              Не е лошо обаче и ти да отскочиш до банката. За да си наясно колко дни е в просрочие...
              Точно така. Според мен, трябва ти лично да се запознаеш най-подробно с положението и вариантите. От банката не би трябвало да ти откажат съдействие, защото си страна по договора. Можеш да поискаш и копие от договора, за да имаш текста, който си подписала. Имам предвид да вземеш нещата под твой контрол.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Колежке миналата година испаднахме в същата ситуация.Само дето беше малко по-лоша.Майка беше станала поръчител на много близък човек преди година и даже бяхме забравили за това , докато един ден не решихме да купим гараж в кооперацията дето имахме цял етаж и магазин.Договорихме се с продавача за цената на гаража и другия ден трябваше да отидем в банката да теглим пари за капаро.Въртим семеен бизнес и парите бяха в сметка на майка ми и в сметката на фирмата.
                Та отивамев банката и сметката запорирана и източена , говоря за личната сметка тази на фирмата не беше пипната .Това цялото нещо ,без да ни се обадят нито от банката в която майка е поръчител нито от тази банка дето ни беше сметката.Намерихме съдияизпълнителяи рабрахме , че майка и кредито получателя са осъдени.Онзе е знаел ,но не и ние та и целия етаж и магазина пак бяха на майка на името , защото при сключването на договора нямах възможност да присъством и сичко стана на майка на името , като не съм мислил какво може да ни се случи.
                Та ситуацията омекно много след разговор иразсрочване на кредита , но запорите ги вдигнаха след като се изплати всичко.
                Колежке един съвет от мене , без много да приказваш отиваш в банката и вземаш всичката информация по кредита.Ако кредитае голям и вноските са ти непосилни прехвърляйн всичко чрез продажба на някой близък.Ако кредита ти е по силите и оня не плаща плащай ти за това си се подписала.Пък като приключи кредита го съдиш ти и когато има нещо негово ще си върнеш парите.
                Успех идано не се стига до съдияизпълнител , че тогава е много страшно.
                Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

За давността си прав до някъде,защото( не съм юрист ,обясни ми го момчето) като минат десет години ,вече не могат да подновяват и прекъсват давността. Затова не написах ,че давностния срок е 3 години. Те поради тази причина вече втори път му викат съдия изпълнител (бях у тях) .Беше им сложил един 60 сантиметров розов вибратор на кухненската маса . Голям смях падна .
                  Весело,наистина весело!!Но при излезнал изпълнителен лист може да направиш цесия - съвсем законно продаваш изпълнителния лист на едни мнооооого сериозни момчета, които изкупуват задължения.Продаваш го с договор за цесия през нотариус и с всичките му атрибути според Търговския Закон.
                  Момчетата го купуват сречу примерно 20-30% може и повече % и познай какво става - единия си е получил част от парите(по-голямата част) а другия е длъжник вече на едни други хора.И познай розовия 60 сантиметров член в чий задник може да се окаже!
                  Тъпо е когато длъжника няма нищо на негово име да се занимаваш със съдя изпълнител.Мине ли делото, излезе ли решението на съда и изпълнителния лист никакъв съдя изпълнител директно цесия!
                  Да разделям се с част от парите, но живота на някои хора се вгорчава за мнооооооого дълъг период.
                  Това с цесията е от личен опит момчета!
                  Да не си мислим, че тука ще измислим топлата вода!
                  Сладура с 50 000 се е отървал, ама си има съвсем законни начини да му го навървиш до откат!!
                  Има още един много готин начин, след година неплащане знаете ли колко бързо може да се окаже с обвинение по НК пл чл. ...... - това ви е за домашно!
                  И когато замирише на осъдителна присъда било условна или(пък ако има вече една условна) ефективна знаеш ли колко бързо намират пари и плащат.Само да се снемат обвиненията.
                  Добър адвокат му е майката и......повече четене на законите и процедурите!

П.П.Съчувствам на колежката!А на останалите ще кажа - Внимавайте на кого ставате поръчители!Най-вече ако трябва да ставате поръчители на приятел.Защото има стара поговорка - Най-добре се изправя крив нож в гъза на приятел!!

Comment

Първоначално публикувано от Peter_71 Покажи съобщение
                    Внимавайте на кого ставате поръчители!Най-вече ако трябва да ставате поръчители на приятел.
                    Абсолютно - трябва да се разграничат разума от емоцията.
                    Поръчителят може да прецени кредитоискателя по-добре от банката, защото се предполага, че го познава в детайли.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

За тия работи с цесията ,не знам как стоят нещата . Но все пак не мисля ,че ще се разправят с длъжника ,както преди 15 години. Вече за един шамар отиваш в затвора !

Като престъпление по НК ,не виждам как ще може да стане ,нито по кой член .... Това не е измама . В случая ,който аз визирах ,банката си е виновна. Що е отпуснала кредит на неработещ ,без никакво обезпечение ?!?...А и непогасяване на кредит не може да се категоризира като измама

За измама могат да подведат инспектора одобрил кредита ... може и да не могат ,това не знам .

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

За тия работи с цесията ,не знам как стоят нещата . Но все пак не мисля ,че ще се разправят с длъжника ,както преди 15 години. Вече за един шамар отиваш в затвора !

Като престъпление по НК ,не виждам как ще може да стане ,нито по кой член .... Това не е измама . В случая ,който аз визирах ,банката си е виновна. Що е отпуснала кредит на неработещ ,без никакво обезпечение ?!?...А и непогасяване на кредит не може да се категоризира като измама

За измама могат да подведат инспектора одобрил кредита ... може и да не могат ,това не знам .
                        Никой никого не шамари !В грешна посока тръгваш да мисли!!
                        Цесията не е рекет, това е законов акт по смисъла на Търговския закон.Но много се отвлякохме от темата има си юридически форуми за тези теми.

Comment

mim, имаш ЛС.
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Ето какво означава Цесия
                            http://www.lawsbg.com/lectures/75-ob...440-cesia.html.... но едва ли МИМ от нея се интересува...виж банката може би!
                            Смятам, че ранобудното момиче е дало добър съвет....имам някой идей....но те са в раздела глупави
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Да сложим малко край на темата, поне по моя случай. Нещата се развиват добре. Вече има внесени пари по кредита и в момента чакам одобрението на новия поръчител и предоговаряне, след което аз вече няма да съм поръчител по този кредит. Излизаме на чисто по възможно най-лекия за мен начин.
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Поздравления, за което. Само излишни емоции, на иначе натовареното ежедневие.
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Working...
                                X