Известие

Collapse
No announcement yet.

КОЧ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• КОЧ

Не знам , дали знаете, ама коч е прабългарска дума , а не турска.
    Днеска срещнах един великолепен екземпляр и той ме наведе в едно щастливо и плодотворно минало.
    Годината беше 1978 и а тамън се бях върнал от риболов, гащите ми бяха пълни е дрбна риба и само си мислеех за душа и купона с приятелите, които се бяха върнали от училището от Широка Лъка, когато звънеца плахо извъня.
    По онова време не се звънеше, а и никой не заключваше.
    Отворих вратата и ахнах!
    На вратата седеше едно човече, с нови изгладени потури, везано елече и грижливо увит червен пояс.Кехлибарената броеница и новите гумени галоши , допълваха картинката.
    Такива екземпляри не бяха радкост, особено наа петъчните молитви или на големите мюсюлмански празници.Все пак , това се случваше в Златоград, а там нямаше никакво значение, какъв е празника.Честваше се от всички.
    Спътника му , обаче заслужаваше особено внимание.
    Беше млад огромен коч, със златиста козина, вдигнал гордо глава и ме гледаше, както Швейк гледа любимия си поручик Лукаш!
    От напора му да влезе вътре, разбрах, че е от тия животни, които свободно се движат по къщите.Тайната на златистата му козина я рзбрах по-късно.Тогава си обясних и легендата за златното руно.Тя му даде и името-Арго.
    Та аз седях и гледах коча, който напираше да влезе вътре, а амуджата попита:
    -Тука ли живее другарката Ненова!?
    -Тука, викам, ама сега е в Пловдив да чете лекции.
    –Тъй син, ти нейното копелче ли си!?
    -Аз съм - викам!
    Слушай, дечко!Тя изучи дъщеря ми и аз нарекох тоя коч на нея!В нашия род, толкова учен човек не сме имали никога!Амуджата, говореше, че е изкарала гимназия, а мама я готвеше зча университета.Той не знаеше, но после тя стана известен журналист.Сега работи за снн.Тогава, обаче той не знаеше, какво му готви съдбата.
    Коча, разбрал,че трябва да влезе в по-интимни отношения, ако не иска да бъде заклан, беше започнал да дъвче левия ми крачол/
    Ситуацията беше много итересна.
    Нямаше какво друго да направя, освен да приема коча.
    Не можех да го върна,щото щях да направя за резил човека.
    накратко, после дадох коча на една комшийка, а тя, покрай него завъди цяло стадо.
    Коча доживя с децата, който го къпеха и решиха до 18 годишна възраст.
    Добичето защити стадото си от един Камаз и умря под гумите му.както Карнобатския коч, дето направи челен удар с бързия влак.
    Все пак и до ден днешен се сещам за хората от Аламовци! И за коча им!
    Разбрала, че не искаме да стъпваме по руното на коча, тя изплете едни уникални чорапи на майка ми, които тя нама да обуе никога.И до ден днешен ги пази и за нея са най-голяма награда.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Интересна истоиря....хахахах
    Няма да е лошо да се съберете с ФЕРАРИСТА и да напишете нещо заедно....и двамата сте надарени разказвачи....
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
    http://www.family-sozopol.com/

Comment

И аз това щах да кажа, може да спретнете някой колоритен диалог )Ще е радост и мед за очите ни

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

Eлин Пелин и Йовков вода да ти носят!!!Да беше станал даскал по литература вместо жичкаджия!!!
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Евала Иво страхотно си го написал

Comment

Чудомир да не ти е роднина
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Коча Арго Защо не го гледа ти ... или нямаше как ? Според мен можеше да ти донесе късмет ...
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Крайно време е разказите на mordohy
                да бъдат събрани в отделна тема.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение

Мне, аз предлагам направо да му дадем Нобелова награда за кратък разказ! Браво адаш!

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                    И темата да бъде отбелязана като важна за да не се загуби из форума .
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

Плодовит ли беше поне коча, и беше ли радост и благина за познаващите го овчици????
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Отново интересна история...
                        Представям си ако сме на маса и на по 10-на бири да се разказват тия "сторита".
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Отново интересна история...
                          Представям си ако сме на маса и на по 10-на бири да се разказват тия "сторита".
                          Омир и Данте се въртят в гроба като кардан на ЗИЛ,че не са имали за съвременник колегата-майстор на късия разказ...

---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:49 ----------

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                          И аз това щах да кажа, може да спретнете някой колоритен диалог )Ще е радост и мед за очите ни
                          Ще ми се и аз да присъствам
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Талантът си е талант! Колега, можеш да помислиш по въпроса да публикуваш в подходящи сяйтове, а евентуално и да издаваш.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Незнам за кой път вече когато чета нещо от Иво го чета със такова възхищение че нямам думи.Когато четох историята за АЛФИ за малко да се разплача сега като чета това се изомявам супер много!! Преди две три вечери ми разказва някои факти за българската история и тогава бях като цапнат с мокър парцал.Абе всекъ път така умело и интересно разказва историите че не искам да спира.
                              Както каза колегата по горе бате Иво ти си си объркал професията трябвало е да станеш писател.!!!!
                              Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Working...
                              X