Известие

Collapse
No announcement yet.

Спускане в тъмнината

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спускане в тъмнината

Предложението ми е, да пренебрегнем за известно време нашите любими возила, да обуем старите и здрави обувки, да нахлузим дънките, за които няма да ни трепне окото, че ще станат целите в глина и да се потопим в мрака.
    http://www.yagodinska-peshtera.com/index.php?id=4
    Аз съм решил, че ще направя един подобен преход, а пък ако има желащи от форума, може да разпространим италианската ни страст, там де слънчев лъч не е влизал.
    Този вариант е леко далечко, но пък съвсем не е единствен.
    Ако модераторите сметнат, че темата е за срещи и мероприятия...

Ето тази извадка от сайта ме впечатли най-много:
    "Започва истинската първа част от екстремния маршрут, която включва преодоляването на различни препятствия като диаклаза, синтрови езерца, слизания и изкачвания, докато се стигне до най-сериозното - 30 метрова пропаст. Тя се преодолява чрез метода "рапел" с въже и алпийско обурудване и с помощта на трима специално обучени водачи, които дават указания за безопасно спускане. След толкова вълнения може да се подкрепите с чаша ароматен билков чай. Препоръчваме да си носите по един сандвич, защото тук имате възможност да хапнете и да си починете, докато се спуснат всички хора от групата, даже можете и да моделирате различни фигурки от глина."
    Last edited by JAMAL; d.m.y г., 12:57.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Пещерата е наистина много красива и си заслужава. На близо е и още една пещера - Дяволското гърло. Родопите са красива планина и всеки, който не е ходил там си заслужава да отиде. Ас съм навит за такова нещо, само времето ми е малко проблем. Ако се организира ходене до там и имам време съм твърдо ЗА.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Дам не си падам по пещери, но в Ягодинската пещера съм ходил като ученик на практика по фотография. Впечатли ме и определено си заслужава, хубави снимки направих със светкавеца там, бях единствения който си носи. Аз съм за!
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

на ягодинската наистина е много готино

ходих когато беше много ограничена, не знам вмомента каква част е пусната, но гида каза, че евентуално накрая яще има около 5-6 км за вървене

ПП: сега и прочетох на сайта, звучи интересно
        Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 12:24.
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

И на мен ми се струва страхотна идеята, отдавна се каня за нещо подобно.
          Така че, ако наистина има желаещи - на драго сърце

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

По-дългият преход го дават 5км, който е и по-екстремен. Влади, предполагам сте били в обезопасената част, Там и гид не ти е необходим, няма къде да избягаш.

---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:29 ----------

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
            И на мен ми се струва страхотна идеята, отдавна се каня за нещо подобно.
            Така че, ако наистина има желаещи - на драго сърце
            Освен да го обсъдим, докато трошим "Делфинчето".
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
              Освен да го обсъдим, докато трошим "Делфинчето".
              Чудесна идея, едно по едно да ги отхвърляме, не може накуп

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
              Втора национална среща на 155

Comment

Честно казано ходил съм по пещери, на мен ми е неприятно - хлъзгаво, студено, мокро, плесенясало, тъмно и т.н. Да не говорим, че и е доста опасно, ако пещерите са по-сериозни и няма няколко човека с опит и добра екипировка.Тоест, ако се ходи организирано е добре, който има мерак, да ходи, няма лошо.
                Може да ви препоръчам край Карлуково има доста пещери, една голяма част не се нуждаят от никаква екипировка, по опасните за заключени и сигнализирани, но ви трябва водач, да ви поразведе. Ходих на такъв преход, за около 7 часа общо, носети си поне 4 литра вода, през лятото!!!! В "Пещерния дом" над гарата и лудвицата има /или поне имаше миналата година де/ такъв човек, дома е доста занемарен, но може да се спи евтино, ако сте непретенциозни, в замяна на това има страхотна гледка.
                Те ви и сайт:
                http://www.karlukovo.lukovit.com/gal...eshterniak.php
                Last edited by fred; d.m.y г., 13:17.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Все още си ценя животеца, така че в пещери без водачи...аз не стъпвам. Тук си говорим за организирано мероприятие. А относно опасността...точно това търся.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Ходих на такъв преход, за около 7 часа общо, носети си поне 4 литра вода, през лятото!!!!
                    Бате шефе, оно температурата в пещерите целогодишно е практически еднаква
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Бате шефе, оно температурата в пещерите целогодишно е практически еднаква
                      зависи от типа на пещерата

има таквизи пещери къде става течение и т.н. и спред сезона има вариации
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                        ........... може да разпространим италианската ни страст, там де слънчев лъч не е влизал..........
                        Ако не беше дал линк, щях да се почудя- "За какво са дънките!?".
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                          зависи от типа на пещерата

има таквизи пещери къде става течение и т.н. и спред сезона има вариации
                          Мндаа, има няма 5 градуса, яките вариации

Еле па Ягодинската дето целогодишно е 6 градуса

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Мндаа, има няма 5 градуса, яките вариации

Еле па Ягодинската дето целогодишно е 6 градуса
                            бил съм на пещери където летоска не се диша а зимата е студено

температурната амплитуда на последната странджанска пещера, в която съм ходил беше ако не се лъжа около 25 градуса
                            Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:40.
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              бил съм на пещери където летоска не се диша а зимата е студено

температурната амплитуда на последната странджанска пещера беше ако не се лъжа около 25 градуса
                              Вероятно има някви частни случаи, не споря

Comment

Working...
                              X