Известие

Collapse
No announcement yet.

Високо октаново гориво или загуба на пари за нашите коли.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Високо октаново гориво или загуба на пари за нашите коли.

Понеже много се е спорило по тази тема реших да се поразровя из нета, защото бях гледал някъде сравнение на такива горива с обикновенните. Та извода е, че за нашите колици е пълна загуба на пари и резултата е въпрос на внушение. Разлика има само при колите с принудително пълнене и в такъв случай си заслужава да се зарежда такова гориво. Пускам тази тема, не за да започне поредният спор, а просто, за да се спестят пари за някой литър отгоре, че да може да се радваме повече на красавиците ни. Прилагам и съответното клипче, където хората тестват професионално ( със стендове ) тези горива, който са 100% по-читави от тези, които се предлагат на нашия пазар. Надявам се да ви е полезно защото дори и 1 литър спестен днес е бонус Поздрави на всички!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dDHwC...eature=related

Ето и още едно инфо касаещо допълнителните добавки, който се намират на пазара. Резултатите са далеч от това което повечето хора смятат.

http://www.youtube.com/watch?v=2jbcC...eature=related
    Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 03:07.
    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Ами като вземем в предвид, че октановото число, което е съобщено от бензиностанцийте не е реално, то със сигурност е по-добре да слагаме гориво с по-високо октаново число. В Лукойл бензина, който се продава за 95 е много далеч от 95, по скоро е 92. Аз на моята много пъти съм засичал, че като сипя 100 - колата се движи по добре, харчи по малко, т.е. по добре е.
    Last edited by търтей; d.m.y г., 11:43.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
      Ами като вземем в предвид, че октановото число, което е съобщено от бензиностанцийте не е реално, то със сигурност е по-добре да слагаме гориво с по-високо октаново число. В Лукойл бензина, който се продава за 95 е много далеч от 95, по скоро е 92. Аз на моята много пъти съм засичал, че като сипя 100 - колата се движи по добре, харчи по малко, т.е. по добре е.
      Ами незнам аз си карам само с 95 от Лукойл-а и нямам никакви оплаквания, пробвал съм и на ОМВ и на Еко високия окта и не намирам никаква разлика. Абе то в крайна сметка си е въпрос на личен избор кой какво си сипва в колата, но по-добре да си информиран макар и да си продължиш по старо му От инфо глава не боли
      Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 01:57.
      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Ами опитай 95 Carrera или още по-добре 100 Carrera на OMV - разликата ще я усетиш веднага. За Еко незнам - преди време веднъж сипвах нафта на старата ми кола и от тогава я избягвам тая верига. ЕКО само в Гърция сипвам и интересното е, че там горивото е различно.
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Мегаломанията принципно замъглява реалната преценка, а когато е подпкрепена от самовнушение нещата стават сериозни!
          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

На мойта не и понесе 100 октанов . Пукаше ,прекъсваше, заглъхваше . Интересното беше че след това пак на 95 ми падна разходаи по добре работи . Но в България на този воден бензин е така

Comment

За бензина не знам (карам на газ от доста време), но е факт, че служебната баничарка се движи различно с В-повер дизел (с Алпин дизел не е така, няма разлика с 'обикновения'), особено при извънградско пътуване.
              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
              x145 1.6 boxer

Comment

Различните добавки се понасят от всеки мотор различно и това зависи в какво състояние е. Плюс това темата е съвсем друга ама вместо да я разберем пишем като коне с капаци. Коментира се като цяло има ли смисъл да спиваш високооктанов бензин на нашите коли, а не кой на коя бензиностанция зарежда и доволен ли е от нея.
                Сега можем да започнем залаганията колко от постовете след моя ще продължат да пишат в стил "не съм доволен от лук ойл понеже каката на касата е грозна"

Comment

Мне, колега,умишлено не съм написал имената на бензиностанциите (и съм писал на кирилица имената на оривата, не че има някой, който да не се е сетил); не пиша и откъде зареждам газ - съвсем различно място.
                  Та тезата ми е същата - всеки двигател 'понася' различно различните добавки, няма еднозначен отговор!
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

Оо, колега, навсякъде горивото е различно от това тук - и в повечето случаи е доста по-добро !!!
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                      Оо, колега, навсякъде горивото е различно от това тук - и в повечето случаи е доста по-добро !!!
                      Абе то, че е различно, различно е, то в България всичко е много различно от това на запад и за това пуснах темата, че да не се набиват хората излишно, защото сравняват гориво което е в пъти по-хубаво от това което е на нашият пазар и резултата е нулев при двигатели без принудително пълнене => за нашите колици няма смисал от такава набутвация.

Comment

Добавих и малко информация за допълнителните добавки, които се сипват в резервоара. ENJOY!

Comment

Лайно да е , ама карера да е....
                          Не знам хора... цял живот карам бензинки.. с изключение на няколко години -дизел. Разлика не съм намирал до момента! Е като изключим 89,92 едно време...

Не казвам, че разлика няма... сигурно има, щом толкова хора толкова ревностно защитават супер - дупер , мега гига - октановите бензини.
                          Ще взема да си купя , продаваха октан booster-и пък да може усетя нещо...

Единствения път, където май май имаше някаква разлика, беше в един партнер, който беше с дизел от Германия ли, Сърбия ли... еми по равномерно работеше двигателя...

Comment

Някой има ли скатан от преди време малко 85 или поне 92 октана да пождитне малко и да каже дали има разлика....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Някой има ли скатан от преди време малко 85 или поне 92 октана да пождитне малко и да каже дали има разлика....
                              Не беше ли 86 тоя от едно време? Иначе някой и да има ми се струва, че ще е яко изветрял

Comment

Working...
                              X