Първоначално публикувано от търтей
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО С "ИИ", А НЕ - С "ИЙ"...
Collapse
X
-
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...270&f1=details
Balkan 50
Цена 300 лв.
Дата на производство януари 1975 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 3 к.с.
Кубатура [куб.см] 50 куб.см
Вид двигател 2 тактов
Вид охлаждане Въздушно
Скоростна кутия Ръчна
Категория Ендуро
Пробег 750 км
Цвят Светло син
Допълнителна информация:
След тежак и далаг ремонт !sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение..
Ма да не издребняваме. Идиотско е, обаче, да напишеш бУбина, акОмОлатор, идеЙ, случЕй и прочее простотии.
Само да вметна, Простотий е виден римски сенатор, баща на Излагаций.
Не може да съдиш хората за това как се изписват технически неща.
Хайде за акумулатора иди дойди, ама примерно за бобина искам да попиташ примерно 20 жени и ще видиш, че ще имаш сигурно 50-50% варианти на изписване.
Примерно теб да те питат как се изписва думата "глутаронитрил" или "глотаронитрил"
Може ли веднага да кажеш, аз лично не бих могъл.
В друг форум веднага биха казали - "А бе ти представяш ли си колко тъпи има и да се замислят как се изписва тази дума".A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеПримерно теб да те питат как се изписва думата "глутаронитрил" или "глотаронитрил"
Може ли веднага да кажеш
Тук говорим за елементарни неща, които се учат в трети клас в училище.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Пада нивото другари ...
Къкто некой по-горе спомена - модерно е да не ти пукъ, чи си неспособен да испишиш три думи подрет верно ...
Направо към геройство клони ...
....
Жалко, но това е положението...
Лошавото е, че ще става все по-лошо ...
да...AR 155 2.0 16V Never Forget You
AR 166 2.4 JTD
Comment
-
основно ме дразни безхаберието...
"ееее кво ти пука"
"ееее голяма работа"
"не се взимайте толкова насериозно"
...
айде моля ви се...
хора са умирали за да можем да говорим, четем и пишем на нашия роден език...
едно е да грешиш и да ти стане поне малко от малко неудобно като ти посочат грешката, но да заявиш колко си над нещата, в случая, за мен е равносилно да пикаеш на гробовете на десетките хиляди незнайни опълченци...sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеВсъщност аз лично мога, но това е съвсем отделен въпрос.
Тук говорим за елементарни неща, които се учат в трети клас в училище.
Общо взето правилата се прилагат като имаш база за сравнение и правила на изписване и обратната проверка но някакъв метод.
Бобина и Бронопол няма как да ги провериш дали се пишат така. Просто го знаеш и това е.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеОпределено бобина не се учи в трети клас.
Общо взето правилата се прилагат като имаш база за сравнение и правила на изписване и обратната проверка но някакъв метод.
Бобина и Бронопол няма как да ги провериш дали се пишат така. Просто го знаеш и това е.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Мен лично ме притеснява най-много изговора на говорители от телевизора и радиото ...
При тях е НЕПРОСТИМО да споренаването на
министъра на финансиите ...
Какви финансии бе БНТ ???
Лошо ...
..
даAR 155 2.0 16V Never Forget You
AR 166 2.4 JTD
Comment
-
Съгласен съм че трябва да се пише правилно, обаче да се правиш на по-голям католик от папата при условие че ти допускаш грешки също не е правилно.
Друга голяма опасност за българския език е безразборното навлизане на чуждици. Така например масово се използва мониторинг вместо наблюдение, дентални услуги вместо зъболекарски услуги, алтернатор вместо генератор и т.н. В по-голямата си част това е плод на некомпетентен превод или на криво разбраното старание на някого да изглежда модерен.
---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:40 ----------
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеИма разбира се. Мога и да ти обясня, ама съвсем ще отплеснем темата.Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:58.
Comment
-
Я аз да Ва запитам нещУ, т'ва тук автомУбилен форум ли е, или е към катедрата по българска филология?Как очаквате да отговори бай-монтьор на техническите ви въпроси като му се присмивате постоянно на правописните грешки и го поправяте? А за нивото на обучение през последните години е ясно, че е ниско, но според мен "топката" не е в учениците...
Last edited by Доко; d.m.y г., 17:55.
Comment
-
Бай монтрьор е ходил на училище поне до 8и клас, и съответно е длъжен да може да пише правилно. Или поне да не прави елементарни грешки.
Павлине - земи престани, алтернатор и генератор и двете не са български думи и за капак означават различни неща. Видно е, че си неграмотен, не го доказвай постоянно.
За бобината - в течение ли сте как е спирала на турски?Last edited by търтей; d.m.y г., 18:34.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
колкото и да сте изумени от факта има правила за проверка на правописа на дадена дума...
но там вече се изисикват по-сериозни знания по предмета езикознание
павлин - отново не ми четеш постовете внимателно.
говорим за много специфичен случЕй ф който , язно съ вижда за кфа липса на каквату и да билъ културя - била то писмена и т.н. си гуворимиLast edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 18:55.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеБай монтрьор е ходил на училище поне до 8и клас, и съответно е длъжен да може да пише правилно. Или поне да не прави елементарни грешки.
Павлине - земи престани, алтернатор и генератор и двете не са български думи и за капак означават различни неща. Видно е, че си неграмотен, не го доказвай постоянно.
За бобината - в течение ли сте как е спирала на турски?
---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:26 ----------
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениеколкото и да сте изумени от факта има правила за проверка на правописа на дадена дума...
но там вече се изисикват по-сериозни знания по предмета езикознание
павлин - отново не ми четеш постовете внимателно.
говорим за много специфичен случЕй ф който , язно съ вижда за кфа липса на каквату и да билъ културя - била то писмена и т.н. си гуворими
---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:29 ----------
Колега Търтей, оценявам загрижеността ти.
Благодаря за корекцията, но някои от запетайките ти не са правилни.Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:39.
Comment
Comment