Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересно има ли.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lazy
    Първоначално публикувано от valjo
    ... и кой ти каза че ВИНАГИ по скъпото е по добро ??! особено ако е в ПЪТИ по-скъпо ???...
    в болшинството от случаите А в почти всички случаи по-доброто е по-скъпо И винаги, ако е в пъти по-добро
    говорех за съизмеримостта като такава

трябваше да кажа, дали В ПЪТИ по-скъпото е ТОЛКОВА ПЪТИ по-добро
    така по-ясно е май , да ?
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

[quote=valjo]
      Първоначално публикувано от Димо
      Първоначално публикувано от "156 m-jet":30phmsv8
      Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

Само,че мойта преЗумция беше, че ако си истински Фен на дадена марка автомобили, и си си купил колата само и единствено по таЗи причина, а не понеже не си имал пари За Мерцедес, и след като си се облиЗвал дъго време, си стигнал до иЗвода, че и една Алфа върши работа........
      АЗ смятам,че в тоЗи случай, би трябвало да си подържаш колата така както е иЗляЗла от Завода, и с такива части който проиЗводителя каЗва, че трябва да се поставят........тогава по мое мнение колата ти е истинска и ти си истински Фен
      Според мен колата е съвкупност от части с точно определени параметри, и ако ти Замениш да речем 20 процента от тях с друго нещо, то тогава ти променяш Замисъла на твореца на тоЗи автомобил......

А,че може да се кара с други части......ясно е , че може, дори може и масло да не сменяш а само да си доливаш
      Но аЗ проиЗхождах от мисълта, че Фен има и в БГ това Значение както и навсякъде по света
      Бравос !!! Ето на това му викам истински ФЕН.
      А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.
      хаха, ето тук виждате рекламната пауза на вносител на оригинални авточасти
      действай, добре че не си ти тоя който ше определи кой е ИСТИНСКИ и кой Не-ИСТИНСКИ фен

от 1300 човека форум, се ше се намери някой да ти обясни откъде изгрява слънцето ехм ...[/quote:30phmsv8]

Май изгряваше от север. Или греша ?
      Аз изказвам собствено мнение и не искам да го налагам на когото и да било.
      И преди да коментираш чети какво пиша: "На това му викам истински ФЕН", т.е. аз мисля така, а не се опитвам да определям каквото и да било. Освен това разделът е "общи приказки" и няма нужда да приемаш лично нищо от написаното.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

...трябваше да кажа, дали В ПЪТИ по-скъпото е ТОЛКОВА ПЪТИ по-добро ...
        Не, разбира се. В една цена се включват и други неща, имидж например
        147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от lazy
          ...трябваше да кажа, дали В ПЪТИ по-скъпото е ТОЛКОВА ПЪТИ по-добро ...
          Не, разбира се. В една цена се включват и други неща, имидж например
          +целия рекламен бюджет
          + Р&Д

на Р&Д то лошото му е , че после като ти го изкопират, и ги нямат тия р-ди

затва въпроса е докато успеят да го изкопират, ти да си си избил р-дите за Р&Д - то затова изначале оригиналите са на такива пари

Comment

[quote=Димо]
            Първоначално публикувано от "156 m-jet":3fd8x9dy
            Да раЗбира се , всеки може да си подържа колата както си иска и ако ще и с части който сам си е ги правил

Само,че мойта преЗумция беше, че ако си истински Фен на дадена марка автомобили, и си си купил колата само и единствено по таЗи причина, а не понеже не си имал пари За Мерцедес, и след като си се облиЗвал дъго време, си стигнал до иЗвода, че и една Алфа върши работа........
            АЗ смятам,че в тоЗи случай, би трябвало да си подържаш колата така както е иЗляЗла от Завода, и с такива части който проиЗводителя каЗва, че трябва да се поставят........тогава по мое мнение колата ти е истинска и ти си истински Фен
            Според мен колата е съвкупност от части с точно определени параметри, и ако ти Замениш да речем 20 процента от тях с друго нещо, то тогава ти променяш Замисъла на твореца на тоЗи автомобил......

А,че може да се кара с други части......ясно е , че може, дори може и масло да не сменяш а само да си доливаш
            Но аЗ проиЗхождах от мисълта, че Фен има и в БГ това Значение както и навсякъде по света
            А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.[/quote:3fd8x9dy]

Абе има една поговорка - "Сития на гладния не вярва" - много ясно че ще купувам оригинални ако имам възможност - е ако нямам обаче не мога да бъда фен ли .
            Просто мненията се разминават щото в нормалните държава - по скъпото е до някъде гаранция за по-високо качество- ама все пак....

Ами аз например си уших костюм в фирма която шие за Армани ишлеме- моя е същия плат, същата кройка - ама етикетче не сложиха - щото им ги дават под бройка оригиналните етикетчета. И на мен ми взеха точните мерки преди окончателно да го сглобят (нали знаете че там ти сглобяват ръкавите и щевовете за да е по мярка)- както и в магазина на Армани е вярно - не мога да кажа - "Я скивай тука аз съм с Армани" Ама костюмчето ми стои добре и върши работа И кво сега да дам още 2 хилки за етикетчето ли
            А пък в БГ правят кутии на оригинална част и вътре слагат менте от 5 лева и го продават за оригинално 50 лева - е аз ако си купя истинска част за десет лева и псевдо оригинална за 50 лева - Коя е по хубавата - то затова тука сме на принципа на пробата и грешката - ако си купи някой от форума нещо качествени и то изкарва 5 пъти повече от ментето , а ментето или друга марка е на половин цена - еми тогава по ефтино е да взема оригинала.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

[quote=valjo][quote="lazy
              затва въпроса е докато успеят да го изкопират, [/quote]

стига бе НТР загни давним давно

сега е по на далавера да си купиш лиценз - е верно на ти дават последната версия ама пък зимаш нещо изтествано
              срвн "обща релса"
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

[quote=търтей][quote=valjo]
                Първоначално публикувано от "lazy
                затва въпроса е докато успеят да го изкопират, ;)[/quote

стига бе НТР загни давним давно

сега е по на далавера да си купиш лиценз - е верно на ти дават последната версия ама пък зимаш нещо изтествано
                срвн "обща релса"
                елате повече, при мене е лицензо, и е за последната версия хаха

Comment

елате повече, при мене е лицензо,
                  шшш алооу
                  дистрибутераааа
                  вие не продавате сорс код по последнни данни

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    шшш алооу
                    дистрибутераааа
                    хименно, само лиценз
                    ама и сорса се продаа де, ама там парите са като за истинско

ела са те видим дали си истинскио фен, си земеш сорса на виндоза

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                      шшш алооу
                      дистрибутераааа
                      хименно, само лиценз
                      ама и сорса се продаа де, ама там парите са като за истинско

ела са те видим дали си истинскио фен, си земеш сорса на виндоза
                      когиш пък съм бил фен на винбозето?

пък и аз си купувам свещи по 2 лв и то оригиналдъ жапонски правени в жапония

Comment

[quote=BatVas]
                        Първоначално публикувано от Димо
                        Първоначално публикувано от "156 m-jet":34epw1kx

А който иска може и двигател от трабант да си монтира в алфата. Нали ще го вози.
                        Абе има една поговорка - "Сития на гладния не вярва" - много ясно че ще купувам оригинални ако имам възможност - е ако нямам обаче не мога да бъда фен ли .
                        Просто мненията се разминават щото в нормалните държава - по скъпото е до някъде гаранция за по-високо качество- ама все пак....

Ами аз например си уших костюм в фирма която шие за Армани ишлеме- моя е същия плат, същата кройка - ама етикетче не сложиха - щото им ги дават под бройка оригиналните етикетчета. И на мен ми взеха точните мерки преди окончателно да го сглобят (нали знаете че там ти сглобяват ръкавите и щевовете за да е по мярка)- както и в магазина на Армани е вярно - не мога да кажа - "Я скивай тука аз съм с Армани" Ама костюмчето ми стои добре и върши работа И кво сега да дам още 2 хилки за етикетчето ли
                        А пък в БГ правят кутии на оригинална част и вътре слагат менте от 5 лева и го продават за оригинално 50 лева - е аз ако си купя истинска част за десет лева и псевдо оригинална за 50 лева - Коя е по хубавата - то затова тука сме на принципа на пробата и грешката - ако си купи някой от форума нещо качествени и то изкарва 5 пъти повече от ментето , а ментето или друга марка е на половин цена - еми тогава по ефтино е да взема оригинала.[/quote:34epw1kx]

Съгласен съм с BatVas. Ако съм сигурен, че е качествено ще го купя дори и на ниска цена (без значение дали носи известна марка или не). Но, ако не съм сигурен, няма да рискувам.

Comment

сигурността е фукнция на компетентността

и аз в началото като си купих алфата, само в ауто италия и само части оттам - справка списъка ми ....

и кво - купих си крушка H1 за къси за 17лв- оригинална, хаха, на която пише GE Hungary - същата в сяко ОМВ е 4-5 лв.

ама то човек се учи лека полека и си разширява кръгозора и прави по малко неразумни покупки просто

това е и от основните идеи на форума, да си кажем кое къде си струва и кое не си струва

Comment

Естествено, че можеш
                            Искаш ли да ти приЗная аЗ на какво в момента съм ФЕН.............На W215 MB или по ясно каЗано CL 500, събрал съм каде що някога е писано и иЗдадено За тая кола, мога и историята и от чертожната маса до днес да ти раЗкажа. В момента най иЗмъчените екЗемпляри струват тук при нас около 25.000 еуро 1999 год., на около 150.000км

И кво сега, имам ги парите За да я купа..........ама

Ама това да я купиш Значи и да я подържаш, а в момента още не мога да си поЗволя, ако и се раЗвали АктивнияЗеменКонтрол да и сменя един....не Знам как е на БГ, тук му викат строителен елемент...........щтото е 1500 еуро, беЗ ДДС и беЗ монтаж в сервиЗ на Мерцедес, а и се сменят винаги по два, ако, и само един да е Заминал.....така каЗват от Мерцедес и аЗ не сам никой да седна да коментирам това Защо е така.
                            Мога обаче да поставя обикновенни пружини и амортесиори, и иЗлиЗа в пъти по ефтино и пак си кема колата, а и от вън не се вижда..........да ама тогава в мойте очи не съм ФЕН , а човек който седи в грешната кола
                            Така, че продължавам да се облиЗвам и да си мечтая и да чакам да Забогатея, За да мога да съм истински ФЕН

Това е едно лично гледище и не виЗирам никого

Ето я

Comment

сигурността е фукнция на компетентността

и аз в началото като си купих алфата, само в ауто италия и само части оттам - справка списъка ми ....

и кво - купих си крушка H1 за къси за 17лв- оригинална, хаха, на която пише GE Hungary - същата в сяко ОМВ е 4-5 лв.

ама то човек се учи лека полека и си разширява кръгозора и прави по малко неразумни покупки просто

това е и от основните идеи на форума, да си кажем кое къде си струва и кое не си струва
                              Това му е и полезното на форума. А и като поспорим малко все ще изкочи някоя истина.

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet

Естествено, че можеш
                                Искаш ли да ти приЗная аЗ на какво в момента съм ФЕН.............На W215 MB или по ясно каЗано CL 500, събрал съм каде що някога е писано и иЗдадено За тая кола, мога и историята и от чертожната маса до днес да ти раЗкажа. В момента най иЗмъчените екЗемпляри струват тук при нас около 25.000 еуро 1999 год., на около 150.000км

И кво сега, имам ги парите За да я купа..........ама

Ама това да я купиш Значи и да я подържаш, а в момента още не мога да си поЗволя, ако и се раЗвали АктивнияЗеменКонтрол да и сменя един....не Знам как е на БГ, тук му викат строителен елемент...........щтото е 1500 еуро, беЗ ДДС и беЗ монтаж в сервиЗ на Мерцедес, а и се сменят винаги по два, ако, и само един да е Заминал.....така каЗват от Мерцедес и аЗ не сам никой да седна да коментирам това Защо е така.
                                Мога обаче да поставя обикновенни пружини и амортесиори, и иЗлиЗа в пъти по ефтино и пак си кема колата, а и от вън не се вижда..........да ама тогава в мойте очи не съм ФЕН , а човек който седи в грешната кола
                                Така, че продължавам да се облиЗвам и да си мечтая и да чакам да Забогатея, За да мога да съм истински ФЕН

Това е едно лично гледище и не виЗирам никого

Ето я

Дано скоро да можеш да си я позволиш !
                                И като я купиш да не забравиш да покажеш снимки. Да изплакнем и ние очите.

Comment

Working...
                                X