Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвет за климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ааа , много съм доволен от разясненията Така поне няма да дам 2-3 000 лева за боклуци
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
      Купувам си само Панасоник и не съм имал никакви проблеми с тях.Другото което също става е Дайкин може и Митцубиши
      Всичко останало Хаер маер е пръчка неземнаСамо като го чуеш как бачка и ти става ясно.А за надеждност и дума да не става

П.С. Панасоник но не Китайски! Търсиш Малайзийски
      + 1
      Тази зима беше добър тест При най-големите студове даже не са се замисляли климатиците Спирам ги веднъж на 1-2 седмици за малко,колкото да почистя филтрите.Не съм имала грижи
      Аз не мога да те замерям с цифри и технически характерситики.Не разбирам.Юзър съм.Прост
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
        + 1
        Тази зима беше добър тест При най-големите студове даже не са се замисляли климатиците Спирам ги веднъж на 1-2 седмици за малко,колкото да почистя филтрите.Не съм имала грижи
        Аз не мога да те замерям с цифри и технически характерситики.Не разбирам.Юзър съм.Прост
        И зимата и лятото при вас са си пълен майтап - може се сложат всякакви климатици.
        Кажи нещо сериозно против вятър.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Е,тази зима не беше майтапЗатова казах,че си беше тест за климатицитеНе може да се сравняваме с Плевен де,спор няма
          п.п.
          Против вятър...не знам,гюленце за глезена мисля,може да свърши работаАз лично ,зимата избягвам да ходя по улиците
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Ако може някой да каже с какво да си напръскам климатиците в помещенията където се пуши, че при първоначално пускане се получава една смрад - миенето на филтрите не помага.
            При мен има едни допълнителни биологични филтри, но трябва да се сменят всеки месец, а пък струват окоро 30лв. двата.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:26.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Като гледам накъде върви темата, още малко и ще му предложите на колегата да си монтира чилър с фенкойли.
              това си заслужава само при централна климатизация на сгради при него ще си е набутване при положение че самата машина почва от 6-7 000 и то евтина и кат притурим вътрешните тела отиде към 10 бона

Ако може някой да каже с какво да си напръскам климатиците в помещенията където се пуши, че при първоначално пускане се получава една смрад - миенето на филтрите не помага.
              При мен има едни допълнителни биологични филтри, но трябва да се сменят всеки месец, а пък струват окоро 30лв. двата.
              има спрейчета за климатици с тях се пръскат филтрите + това някой модели имат място където да си поставиш и ароматизатор
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
              sigpic

Comment

Сваляш целият външен капак на вътрешното тяло, изсмукваш първо с прахосмукачката, после напръскваш обилно с меглио, оставаш малко и плакнеш, гледаш да не прелива от ваничката, в самата ваничка където също се насъбира мръсотия, която през лятото от конденза се размеква и мирише може да налееш малко разтвор на хлоро съдържащ препарата, плакнеш обилно и това е. За съжаление турбината така няма да можеш да изчистиш, а тя също събира много мръсотия. За нея ти трябват повече опит и сръчност за да я изчистиш. Другият вариант ако имаш доверие на техник да го извикаш да ти направи профилактика, такава в Пловдив с пълно сваляне на вътрешното тяло и проверка на налягане количество фреон и т.н. е около 80 лева.

P.S. Спрейчетата, които продават са доста скъпи и не вършат работа повече от меглио, освен това не се пръскат върху филтрите , а върху топлообменика.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  Сваляш целият външен капак на вътрешното тяло, изсмукваш първо с прахосмукачката, после напръскваш обилно с меглио, оставаш малко и плакнеш, гледаш да не прелива от ваничката, в самата ваничка където също се насъбира мръсотия, която през лятото от конденза се размеква и мирише може да налееш малко разтвор на хлоро съдържащ препарата, плакнеш обилно и това е. За съжаление турбината така няма да можеш да изчистиш, а тя също събира много мръсотия. За нея ти трябват повече опит и сръчност за да я изчистиш. Другият вариант ако имаш доверие на техник да го извикаш да ти направи профилактика, такава в Пловдив с пълно сваляне на вътрешното тяло и проверка на налягане количество фреон и т.н. е около 80 лева.

P.S. Спрейчетата, които продават са доста скъпи и не вършат работа повече от меглио, освен това не се пръскат върху филтрите , а върху топлообменика.
                  Благодаря - и аз си мислех, че нещо такова трябва да се направи, ама друго си е да го потвърди и някой друг. При нас профилактиката е 30лв.
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:10.
                  sigpic

Comment

Като гледам накъде върви темата, още малко и ще му предложите на колегата да си монтира чилър с фенкойли.
                    Taзи дума "чилър с фенкойли" на какъв език е и какво значи.

Comment

Значи "водоохлаждащ агрегат с въздушно(водно) охлаждане, захранващ дву- или четири тръбна система с вентилаторни конвектори", система често срещана в административни сгради. Определено звучи по-кратко горното
                      Arena Coast Customs

Comment

Да, ама горното си е чиста подигравка с българския език. Сигурен съм че може да се назове с по кратък израз без да звучи толкова смешно и неуважително към езика ни.
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 02:06.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Да, ама горното си е чиста подигравка с българския език. Сигурен съм че може да се назове с по кратък израз без да звучи толкова смешно и неуважително към езика ни.
                          Който разбира от отопление, вентилация и климатизация изобщо не смята, че е подигравка - ако му го кажеш с други думи ще има за се напряга докато разбере за какво става въпрос.
                          sigpic

Comment

Колега, за фитнес залата всеми някакви каквито и да са - само да с по якички че там прозорци ще се отварят и т.н.
                            А за вкъщи с тая квадратура - аз си взех това - http://mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=17&type=0
                            Водят ги неинверторни, но всъщност външното тяло си е изцяло инвертор, само дето няма някои екстри на 'инверторните' - явно търговски трикове. Виж за повече инфо http://forum.setcom.bg/ - има много писано там.
                            На мен ми излезе 1500лв с монтажа 60тката ( еквивалент на 18-ка). Изключително тиха е и яко охлажда, още не съм я ползвал на топло, но предполагам че ще се справя добре. Аз също имам парно с камина с водна риза и на климата ще разчитам в преходните сезони и като ме няма да паля камината.
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Който разбира от отопление, вентилация и климатизация изобщо не смята, че е подигравка - ако му го кажеш с други думи ще има за се напряга докато разбере за какво става въпрос.
                              Явно толкова и разбира. Това е израз на неграмотност, колега.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                Явно толкова и разбира. Това е израз на неграмотност, колега.
                                Да, да. Дано поне ти да си разбрал какво е чилър и фенкойли - пък все пак има и Гугъл .
                                Last edited by old alfist; d.m.y г., 13:31.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X