Известие

Collapse
No announcement yet.

течен азот или заместител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• течен азот или заместител

Здравейте! Ако знае някой от вас ще каже ли как мога да транспортирам малко (1-2л) течен азот. Знам, че се транспортира в специални контейнери, но малкият е 800 лв. Затова ако знае дали става примерно с термос и дали ще издържи 1-2 дни там или ще се изпари?

И още нещо - четох за охлаждащи спрейове. Охлаждали до -55 или -80 градуса. Става въпрос за патрона на една таванска вратичка, за нея ми трябва. Такъв спрей намерих, но дали с него ще стане да счупи патрончето?

Нека знаещите да кажат

Не! В никакъв случай не използвай термос! Съдовете за съхранение на течен азот са специални - двустенни, със специална изолация, имат специално проектирани вентилационни отвори дори и тези, които са подналягане (те обикновено са за големи количества). Ако го затвориш в някакъв съд, който няма гореспоменатите вентилационни отвори може да има бум!
    Изпаряването му ще зависи от условията, в които се намира. За пример мога да ти дам напълно отворен от горната страна меден съд с вместимост не повече от 300-400 мл, който се нагрява в основата си до около 60 +/- 10 градуса (обикновено винаги беше + и никога - ). Та в условията на тази система се изпараваше за около 15-20 мин.
    Та ако искаш просто да счупиш една ключалка има къде къде по-вандалски методи вмсесто да хвърлиш 800 лева за контейер + парите за течен азот. Например, за 800 лева съм готов цял ден да чупя ключалки
    Ако искаш кажи какво точно се опитваш да направиш и ще ти дадем съвет
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Отиваш с колата до някой ключар,вземаш го и той за 10 минути ти я отваря(поне в Търново има такива хора).
      Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

бормашинка и една почерпка на някой симпатичен ти момък
        не се вкопавай в азотни приключения, няма смисъл
        а ключар извикан на място на мен ми струваше 50лв, че не беше тавана, да си позволявам волности
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
          бормашинка и една почерпка на някой симпатичен ти момък
          Е ти сега решение на проблема или идея за флирт й даваш
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

И един обикновен тръбен ключ върши работа... ама айде да не казвам подробности.
            Аз мога да ти свърша тая работа за около 15 секунди
            (симпатичен съм, ама съм минал покрай младежите...), пък и си ми мааалко далеч..
            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
            x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
              Е ти сега решение на проблема или идея за флирт й даваш
              е нали няма да се допитва за подобни услуги до съмнителни типове, бродещи около варелите, щот и те сигурно могат да отварят врати

Comment

Аз така като гледам азота за друго трябва. С 1-2 литра бая патрони могат да се потрошат.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Не, не се майтапя, наистина ми трябва за патрон. И аз знам, че ще ми трябва малко, но тъй като се изпарява бързо затова исках повече, за да остане все пак нещо. Да не е на халос цялата работа.

Ключар не ми трябва, сама ще се оправя. Явно с азота е сложно. Знаете ли за тези Охлаждащи спрейове нещо и дали ще ми свършат работа? Някой ползвал ли е?

Comment

Е ако е само за единия патрон въобще не ти трябва азот. Бормашина или както колегата nhg каза тръбен ключ и отверка ще ти свършат работа.
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Може просто да ритне вратата.
                      Или да купи каса бира и тука поне трима ще я оправим.
                      Вратата де.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

с бормашината също можеш сама да се справиш

Comment

Ъ ... онзи ден една овца счупи ключа в патрона и ... едно рамо и трябваше на вратата ... последствията бяха почти никакви ...
                          Аз още не мога да проумея какви са тези течни азоти ... И като виден феминист, ша съ изкажа, че ... само жена може да мисли за течен азот в случая
                          Без ключар, без разбиване ... без помощници ... течен азот ... врачката ми-поетеса рече : "Има нещо гнило в Дания"
                          „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
                            Ъ ... онзи ден една овца счупи ключа в патрона и ... едно рамо и трябваше на вратата ... последствията бяха почти никакви ...
                            Аз още не мога да проумея какви са тези течни азоти ... И като виден феминист, ша съ изкажа, че ... само жена може да мисли за течен азот в случая
                            Без ключар, без разбиване ... без помощници ... течен азот ... врачката ми-поетеса рече : "Има нещо гнило в Дания"

Е вратата е картон от двете страни какво разбиване. Второ е тясно и неудобно за работа и доста мръсно, и не ми е ясно кой ключар ще дойде! Репликата с врачката е неуместна. А ако искате да помагате, заповядайте! Щом сте толкова отзивчиви

Comment

другия спрей за който говориш е CO, той няма да охлади достатъчно. то и азота няма да ти свърши работа щото няма как да полееш.
                              всеки ключар би дошъл, но най-добре извикай някой да и тегли един шут. ако е от фазерните врати, последствията обикновено са минимални.
                              точка

Comment

Working...
                              X