Известие

Collapse
No announcement yet.

До нос Калиакра и назад!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Личи си,че си живял във Варна
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
      Фреди,
      избрах съвсем произволен пример
      Не прави от мухата слон,защото климатът във Варна влияе зле на слоновете,не за друго
      Ясно де, шегувам се, ама понеже и в друг пост беше писала за пети
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Как няма...Това лято преживях най-ужасния плаж в живота си.
        Бях заобиколена от 90 килограмови седмокласнички,пернишки русалки,мангали...и изобщо всякакви същества,които изглеждаха току що изпълзели от казана
        Както казах имаше кастинг за Animal Planet
        Сигурно дълго време ще лекувам тази душевна травма ,хи-хи-хи добре че във фитнеса са се завъдили добри парчета ,та се успокоявам
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Бях заобиколена от 90 килограмови седмокласнички,пернишки русалки,мангали...и изобщо всякакви същества,които изглеждаха току що изпълзели от казана
          Сигурно дълго време ще лекувам тази душевна травма ,хи-хи-хи добре че във фитнеса са се завъдили добри парчета ,та се успокоявам
          Кастинга със сигурност продължава след днешната гледка
          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Малиий, ама сте нацвъкали!
            Ало, Варна!
            Града ви е много красив и за това няма спор, но че указателните табели са под всякаква критика е факт!
            Някои от тях са разположени така, че служат само да те уведомят, че си в грешна посока.
            Пътя през Аксаково за Балчик не е указан никъде!
            Варна е стар град и има типичната за старите градове раздвиженост.
            На вас ви е лесно, защото си го знаете, но за този, който не го познава е кошмар.
            Поста ми имаше за цел да предупреди ентусиастите, които потеглят за Варна, да се консултират първо, а после да се впуснат в приключения!
            За доматите, любениците и прочие!
            Ами такъв съм си.
            Гастроном. Обичам да ям истински неща, а не боклуци.
            Ял съм ги цяло десетилетие!
            За половината миля:
            Това са около 800 метра и точно там морето става за гмуркане. Има места с дълбочина между 10 и 15 метра и са това, което търся. Кристално чиста вода и ненаплашена фауна.
            Колкото за движението- то беше такова в София, преди десетина години, когато всеки , който няма софийски номер го притискаха и освиркваха. След няколко бутилко-бухалкови битки и десетина престрелки по кръстовищата, полицията поне за това въведе ред и всеки позволил си да направи нещо такова е сигурен, че след едно обаждане ще му фръкне не само книжката.
            Още повече , че не знаеш какво има в жабката, дядката с москвича.
            Все пак си прекарахме чудесно и опознах по-добре един красив кът от България!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Нищо лично към колегите от Варна, но ако и ние в София реагираме така остро на "неориентираните" с регистрации различни от С, СА , трябваше да се избием по кръстовищата и булевардите.....Явно просто тук толкова сме привикнали към шофьорите от други градове, че просто предвиждам с 5 секунди преднина тяхната следваща (в някой случаи рискова) маневра...По този начин пазя себе си, а и тях в известен смисъл

Като цяло нямам допир до пътните условия във Варна (нямам взимане-даване с този град) , но пък честичко пътувам към Бургас. Ами за 1 седмица нон-стоп щъкане из града с колата, нито един път не съм създал ядове на местните хорица, нито пък някой на мен ми е отнел предимство, не ме е затискал, освирквал и тн. В този ред на мисли, явно не буквичката на регистрационния номер или марката автомобил са критерият за това дали един човек става или не за шофьор...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

другата година пак заповядай! , но не обръщай толкова внимание на тези неща, ами си гледай кефа.
                все пак е курортен град, ако няма "ДЖАНГЪР" лятото ще е скука!

Поздрави!

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 08:58 ----------

Как няма...Това лято преживях най-ужасния плаж в живота си.

и на мен ми се е случвало много пъти
                Last edited by svetozar_sosi; d.m.y г., 09:09.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Н....Явно просто тук толкова сме привикнали към шофьорите от други градове, че просто предвиждам с 5 секунди преднина тяхната следваща (в някой случаи рискова) маневра...По този начин пазя себе си, а и тях в известен смисъл
                  .
                  Да,просто при вас е целогодишно ад,затова не ви прави впечатление Което не значи,че е хубаво
                  Аз също нямам против гостите на града по принцип(уж ха-ха)
                  п.п.
                  Иво,в сравнение с къде е неуредено и объркано във Варна????
                  Или твоята книжка важи само за община Перник/Кюстендил,та в другите градове ти е сложно
                  Голям град е,нормално е да няма само една улица и мегдан...
                  или казано накратко"Сипи си още една ракия и замълчи
                  О ,да-догодина-далеко от тоя кокошарник Кранево

Comment

Абе..не знам!Може Кранево и да е кокошарник,но поне няма "прекрасния" аромат на Златните пясъци,който е като на нещо друго с относително златист цвят.
                    Иначе във виличките в морската градина е много приятно,както и надолу от Варна до къде Бяла.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ааа не с рогата

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Малиий, ама сте нацвъкали!
                      Ало, Варна!
                      Града ви е много красив и за това няма спор, но че указателните табели са под всякаква критика е факт!
                      Някои от тях са разположени така, че служат само да те уведомят, че си в грешна посока.
                      Пътя през Аксаково за Балчик не е указан никъде!
                      Варна е стар град и има типичната за старите градове раздвиженост.
                      На вас ви е лесно, защото си го знаете, но за този, който не го познава е кошмар.
                      Поста ми имаше за цел да предупреди ентусиастите, които потеглят за Варна, да се консултират първо, а после да се впуснат в приключения!
                      Ами Вие Уважаеми туристе mordohy .
                      След като не знаете къде искате да отидете и как да стигнете до там защо не се заинтерисувахте за алтернативните пътища като този за който споменавате през Аксаково за Балчик .
                      Та така в една друга тема един колега попита през къде да мине за да стигне до Варна от София . Ти не можа ли - или не знаеш към кого да се обърнеш за да ти даде достоверна информация или да те посрещне и да те преведе през околовръстните пътища или през градската джунгла ?
                      За какво са ни на нас табели във Варна ? Ами ние си знаем къде искаме да стигнем !
                      А туристите ги посрещат на летището и ги извозват с автобуси до кочините наречени хотели
                      Като си в Рим прави като римляните .

В друг град човекът е човек когато е човек на друг човек .
                      Опции си имал много но не си се възползвал . Значи нямаш право да се оплакваш и да негодуваш .

П.С. Наздраве и си глобен да знаеш задето не се обади .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Чак сега се разбра истината - не се слагат табели за да може по този начин да се регулира потока на движението. Целта е водачите от други градове да се отвратат от движението във Варна и да минават по окловръстни пътища - много интелигентен начин.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Добре де .
                          Аз не мога да разбера къде е проблема когато искаш да минеш транзит през Варна .
                          Влизаш по пътя от София (аерогарата) караш само направо докато стигнеш Т образното кръстовище на центъра и ако си решил накъде искаш да пътуваш завиваш в ляво за Албена , Балчик , Дуранкулак или в дясно за Бяла , Обзор , Бургас .
                          От това по лесно няма - имаш само светофари .
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Аз и ти го знаем и ни се струва елементарно, но хората от друго място си мислят, че би трябвало по-рано да завият в търсената посока от Т-образното.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Аз и ти го знаем и ни се струва елементарно, но хората от друго място си мислят, че би трябвало по-рано да завият в търсената посока от Т-образното.
                              Ами тогава се използва жокера - обади се на приятел , казал съм го и по нагоре

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                                Ами тогава се използва жокера - обади се на приятел , казал съм го и по нагоре
                                Явно за да се предвижват хората от страната в града трябва да ги ръкъводят някой - било то приятели или GPS, пък после били гащници, селяци и др, но от друга страна е хубаво, за да може софиянци да видят какво им е на другите, когато дойдат в Голямото село.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X