Известие

Collapse
No announcement yet.

Ами велосипедиста?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Венцииии, аз искам хубав байк. Като си говорихме с теб ти казах какво търся ама се чудя....дали ги даваш без пари или поне да се размина с едно черпене само?

Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
    .......
    И в колите си караме с музика и без каска. ........
    ........
    Въпросът е, че когато си в колата има какво да поеме голяма част от удара докато стигне до теб докато при колелото цялата сила на удара е директно върху тялото ти. Относно музиката.....в колата не караш със слушалки. Не е като да не можеш да я надънш и да изравниш нещата, но все пак.
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

С колелото е възможно въобще да не се стигне до удар. Имаш 360 градусов обзор на две височинни нива, имаш избор да минеш по тротоара, през парка, през подлези и т.н. Убедил съм се, че слухът ми ще е от полза докато карам, само ако срещна гърмяща змия . Иначе докато слушам музика клаксоните, сирените и рацерите се чуват, колкото и да съм надул мп3-ката. Големите слушалки спират аеродинамичните шумове в ушите, които са по-опасни за здравето

Ако си купиш неподходяща каска, ще ти седи наглавата само за украса, няма да ти помогне дори и при удар с муха.
      Last edited by sa6o_roman; d.m.y г., 01:30.
      по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

С колелото е възможно въобще да не се стигне до удар. Имаш 360 градусов обзор на две височинни нива, имаш избор да минеш по тротоара, през парка, през подлези и т.н. Убедил съм се, че слухът ми ще е от полза докато карам, само ако срещна гърмяща змия . Иначе докато слушам музика клаксоните, сирените и рацерите се чуват, колкото и да съм надул мп3-ката. Големите слушалки спират аеродинамичните шумове в ушите, които са по-опасни за здравето

Ако си купиш неподходяща каска, ще ти седи наглавата само за украса, няма да ти помогне дори и при удар с муха.
        Имаш никаква видимост, с притъпени сетива си и си тотално незащитен. Друго какво да ти кажа, освен - карай си, слушай си музика - другите са тъпанари, че ходят с каски и се озъртат като обрани.
        Arena Coast Customs

Comment

Аз карам колело много,просто самия спорт ми харесва и през лятото се придвижвам само с колело и ще ви кажа как седят нещата от страна на колоездачите.Значи като цяло има 2-3 велоалей едната на НДК една от Руски до пазара на Красно село и една от Подуене до НДК сами разбирате че са напълно не достатъчни разбира се когато минавам през тези маршрути карам на тях и ми е по скокойно но и при тях пак е лошо защото понеже колите са спряли на тротоара,всички хора ходат по тях По пътното платно карам най в дясно което също е гадно оглеждам се назад да не мине някой през мен отделно всички канали на който някой е решил че не им трябва капак се избягват на см от колата която те минава и канала (разбира се при невъзможно спиране) има някой шофьори който те пазят има някой обаче при който ако не гледам постояно назад с периферията и не съм се дръпнал по най-бързия начин на някъде минават през мен немога да разбера как мислят имам случай в който дори съм си забивал гумите в тротоара и с огледалото ми лизва волана нищо че има още една свободна лента до него,а по тротоара няма начин да се кара адски са разбити само подскачаш много хора който не знаят на къде ходат и паркирали коли който за да заобиколиш пак трябва да слезнеш на пътя.Така че и на колоезачите не им лесно напоследък гледам стана нещо като мода и се появиха много колездачи за мен решението е да се направят велоалей иначе нещата няма да се оправят!
          Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Да, велоалеите са решението. За съжаление все още можем само да си мечтаем за това.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Да,аз мисля че в БГ никога няма да има велоалей навсякъде.
              Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Велоалеите са си лукс за нашите условия и органицазия на движението. Виждам създадени на времето алеи как са прецакани с времето - променени регулационни планове, които ги елиминират тотално.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Да има и такива готова развалена работа,забравих да спомена че като караш на пътя шофьорите се сърдят като караш на тротоара пешеходците се сърдят и накрая всики те псуват
                  Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Първоначално публикувано от marto92 Покажи съобщение
                    Да има и такива готова развалена работа,забравих да спомена че като караш на пътя шофьорите се сърдят като караш на тротоара пешеходците се сърдят и накрая всики те псуват
                    Затва отиваш в Южния или Западния Парк и се разбиваш от каране по пътечките между дърветата, където няма никой освен други твои себеподобни и си тръгваш щастлив и кален
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

Положението тука няма да се оправи. Тука всеки е гангстер и е прав, повечето с коли не спират на пешоходни пътеки, не пускат колелета и като цяло не са толерантни защото всички им пречат а пък те се чувстват недосегаеми, нали са си дали всички пари за някоя барака. Същото е и от отсрешната страна, мотористите са психопати и това че карат с по 140 в града е съвсем нормално и тъпаци са тия с колите че не ги виждат, а пък пешоходците пресичат навсякъде и все колите им виновни. Последна мода сред велосипедистите е да трошат коли, като някой не ги пусне или пък засече, бам по огледалото и ходи го търси после. Абе всеки гледа себе си. В същото време аз съм карал колело в Холандия - в Амстердам 3 дена та там е обратното, всеки мисли за другите колелата са навсякъде и по улицата и по велоалейте и по тротоарите, но колелото там е с предимство пред останалите, не видях някъде пешоходец да напсува някой или кола да не спре. Масово се карат и моторчета които минават отвсякъде откъдето и колелетата. Мене чесно ме поизнервяше като съм пешоходец а пък ако бях с кола сигурно щях да полудея, но с колело е перфектно. Хората са свикнали да са толерантни, живеят си спокойно и щастливо. А да а градския им транспорт и влаковете са просто прекрасни.
                      А защо няма да се оправиме - накратко карам си вчера от околовръсното и завивам по Борис към Перник и естествино един оригинален голф РК с кристални стопове се направи на тарикат и от насрешното на околовръсното се опита да предреди всички и да завие е да де ама не му стигна сила и първия от колоната си завиваше а аз бях втори съответно не го пуснах и взе островчето та вместо 20 коли минаха 4 и тариката си изкриви гоуфу. Километър нагоре пак класика гоуф с РК и познайте кристални стопове отваря му се задния джам и оп опаковка от сладолед почти на моя джам, като гледам дете на около 10г е кажете ми къв да стане тоя. Натам се нагледах на още 5 простотии и чесно хич неща да хода към оня край поне няколко дена.

Comment

Виждам че накои от вас бъркат "двата щата".
                        Велосипедът предимно е транспортно (превозно) средство, а след това средство за спорт. И като такова, мястото му е на улицата! Просто трябва правилата за движение да се спазват, нищо повече.

п.п. Гиги, Холандия наистина е "рай" за колоездачите. Не само в Амстердам е така, а навсякъде. И не случайно е така, само си представи всички тия хора с колелетата, ако се качат на колите си какво ще стане !
                        Last edited by bager; d.m.y г., 11:42.
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Попринцип в повечето случай и аз така правя (когато ми е само за каране само дето на в Южния а на Камбаните),но нали ти казвам че през лятото се придвижвам само с колело (даже и до магазина ) стига да не вали а и аз живея в ГеоМилев от тук докато стигна до Южния парк пак трябва да карам до там а до преди 1- 2 години живех в Младост демек още по-далеч така че както и да се мисли все е гадно ама пусто ме е хванала манията и немога без него

---------- Post added at 09:48 ---------- Previous post was at 09:39 ----------

Найстина е жалко защото колелото е уникално хем спорт хем работа вършиш,но никога няма да може да се кара спокойно,но аз откакто се помня карам колело и вече почти не ми прави впечетление където мога се прибирам в локални или някой по широк тротоар иначе си карам по пътя и се пазя сам,в БГ ако разчиташ на шофьорите да те упазат няма да караш дълго
                          Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                            Имаш никаква видимост, с притъпени сетива си и си тотално незащитен. Друго какво да ти кажа, освен - карай си, слушай си музика - другите са тъпанари, че ходят с каски и се озъртат като обрани.
                            За кво ли ти се обяснявам като ти знаеш по-добре как карам колело? Озъртали се другите, нали ти разправям, че зрението е най-важно и на това разчитам? Тъпанари са не тия дето карат с каска, а тия дето си мислят че с нея са си вързали гащите. Знам, че съм напълно съм незащитен, да не твърдиш че с каска на главата става обратното? Ти защо не караш колата си с каска? Щото не го пише в закона за движението, нали? Ама ако го пишеше щеше да проповядваш нали?
                            по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

За кво ли ти се обяснявам като ти знаеш по-добре как карам колело? Озъртали се другите, нали ти разправям, че зрението е най-важно и на това разчитам? Тъпанари са не тия дето карат с каска, а тия дето си мислят че с нея са си вързали гащите. Знам, че съм напълно съм незащитен, да не твърдиш че с каска на главата става обратното? Ти защо не караш колата си с каска? Щото не го пише в закона за движението, нали? Ама ако го пишеше щеше да проповядваш нали?
                              Виж сега. Няма нужда да нападаш другите защото си изказват мнението. В интерес на истината в товите постове има известна доза лекомислие и безсмъртност. Дай обаче да не се обиждаме когато някой каже какво мисли.

Пожелавам на всички ентусиасти да придобият подобни умения:
                              http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o
                              http://www.youtube.com/watch?v=J-jjmLuhW2g
                              Last edited by detelazurno; d.m.y г., 13:12.
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                                Пожелавам на всички ентусиасти да придобият подобни умения:
                                http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o
                                http://www.youtube.com/watch?v=J-jjmLuhW2g
                                Тези момчета направо се подиграват с гравитацията - ще трябва да си сменя накладките и да се пробвам и аз, но ме е страх, че може да се разглобя някъде.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X