If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хаха и към двамата - въпросната мацка ми е на гости, съответно и в леглото ми.. :P
И какво можем да правим.. хубави работи Всъщност все още се чудя дали съм усетила земестресението или упоритите й опити да ме събуди, тъй като спях като пън
Хайде, хайде. Не с тия оправдания. Много добре ви знам аз двечките какви "земетрресения" си правите. Мани ти тия оправдания
Иначе само аз ли нищо не съм усетил бре? Вярно, че догава бях в колата и бях в движение та те дупките достатъчно си ме друсат ама така като ви слушам какво е било се чудя как е възможно да не съм разбал.
Усетих го на паметника левски в нас ,на първия етаж съм ...Апропо , я да попитам , до колко по скалата на Рихтер е безопасно и от колко ,започват да се пукат сгради и блокове ?
Е нема такъв идиот като мен! Седя си първа кола на светофара на Дондуков и Кракра и колата почва да се клатии(по скоро да се вдига и люшка задницта задницата)... в първия момент помислих че този отзад ме е подпрял и дава гас... викам си - е са дърпам ръчната и ше му счупя тъпата глава... - да ама не! Поглеждам в огледалото - колата беше на поне 1 метър от мен...
Ясноо значи си е заматресение.
Приятелката ми е чакала Метрото на спирка Сердика и каза че долу се е усетило супер силно...
И аз бях така, само че в същият момент Елена Розберг обясняваше нещо по Зи Рок и каза, че в момента отново става земетресение, та бързо влязох в час
Споко бе аз дори не съм го усетил толко кротко съм си спал, а живея на Йерусалим според НТВ в епицентъра на труса. Естествено жена ми подскочи като Стефка Костадинова и вика земетресениеееееее.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Ами не - страничното натоварване е по-опасно. Отделен въпрос е втечняването на почвата. Ако има някой проектант-конструктор може да обясни по-подробно, ако те интересува.
При тоя магнитут нищо няма да чуем, каквото и да е, отделно всяко земетресение има вертикална и хоризонтална компонента. Когато е по-близо до епицентъра, се усеща по-силно вертикалната компонента, понеже епицентърът е бил в София, всички са го усетили като вертикално. А хоризонталната компонента - тя се разпространява по надалеч, по -бавно затихва и стига до нас. От нея е по-слабо усещането.
А дали има статистика, в кой сезон стават най- много земетресения. Аз имам чувството, че зимата не е имало земетресение до сега или поне е много по- рядко.
А дали има статистика, в кой сезон стават най- много земетресения. Аз имам чувството, че зимата не е имало земетресение до сега или поне е много по- рядко.
Земетресението в Стражица е било на 7 декември. Иначе едни от най-силните земетресения до момента като тези в Кобе, Порт о Пренс и Суматра все бяха декември-февруари...попринцип не мисля, че е доказана корелативна зависимост между сезона и земетресенията, но не съм на 100% сигурен
Comment