Известие

Collapse
No announcement yet.

11 септември - черен ден за мен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 11 септември - черен ден за мен

Темата няма нищо общо с американците.Тя е за моята си мака.
    Днес ми почина котенцето,това дето снимката му ми е аватар.18 години делеше с нас малкото радост и многото мъка.По-верен другар,едва ли би могъл да има човек.Винаги ще дойде да се гушне в теб,да помърка,да те успокои.Ще легне върху болното място,да отнеме болката.Ще се разсърди по детски,когато закъсняваме или ни няма известно време и ще застане до леглото да се гушне при нас,щом си легнем.Детето израстна с мего и надявам се и заради това ще остане добър човек.
    Пишейки това клавишите ми се мажат пред очите.За някои това може да е смешно,но на нас той ни беше като дете и смъртта му остави в нас една усезаема празнина.Две седмици се мъчи завалийката и тичахме по ветеринари,но не би.Днес пак го водихме и тъкмо спрях пред къщи и той се влоши.Почина в колата,в ръцете на жена ми една минута преди да успея да стигна обратно в клиниката.Ако можеше да лети колата,вярвайте ми,щях да я накарам да хвръкне.
    Сега навън се мръква,а вкъщи е ужасно тихо и празно,не физически,а в душите ни.Седнал съм с лаптопа на кревата и не мога да се оттърва от очакрането да скочи върхи краката ми,за да го погаля,а той да легне и да замърка.Меже и да ви е чудно,но за мен,това е другар от половината ми съзнателен живот...
    Ще спра до тук,защото дори писането засилва болката.Надявам се,душичката му да е в един по-добър свят от нашия,а той ще остане да живее в нас.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

A, ми колега, важното е, че човек не е умрял.
    Имаше една тема за животните, в която писахме много и там споменах, че вече не взимаме в къщи животни, защото много се привързваме и настават в един момент подобни трагедии - все едно, че е умрял човек.
    Няколко такива случаи сме преживели - наливали сме ги със системи и какво ли не.
    Кураж - от тук нататък избора е твой дали да продължиш с друго животно или да се откажеш.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Съболезнования, колега! Моята сладурана е вече на 13 и половина. Нищо и няма, но се опитвам да се поставя в твоята ситуация. Много е тъжно. Логиката, че не е човек е абсурдна. Това е създание, което ти носи радост. Котките претворяват в себе си нещо вълшебно. Само онези, които са делели дом с котка ще ме разберат.
      Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Напълно те разбирам! Преди около година ми се случи същото. Имах най-невероятния приятел, който човек може да си представи. Ричи, или Дядото както му виках беше една малко булонка с голямо сърце и характер. Сега съм се зарекъл, че друга животинка няма да си взема защото болката е голяма и не искам да го преживея отново, още повече, че едва ли друга животинка ще е като Дядко. Всеки път като вляза в зоомагазин едва се удържам да не си тръгна с накое джафкащо бебенце.
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Преживял съм го и е наистина тежко. То си е член на семейството просто. Често, единствена подкрепа, когато всички те ядосват. Страда се като за всеки друг близък.
          Съболезнования, колега.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Жалко за животинката, съболезнования.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Тровили са ми котак, имам си на идея.
              Съболезнования...
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Съболезнования колега, и аз съм имал домашни любимци и знам горе долу как е.
                Все пак горе главата, всяко нещо си има край рано или късно.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Любимия ми доберман ми умря на рожденния ден , след 10 години съвместно съжителство ...
                  Много ми беше зле и си взех черно коте ... малко , без порода . Животинката излязла от къщата и се мушнала върху гумата на колата ( под калника ) ... баща ми дал на зад и го сгази ... малко и невинно .
                  От тогава ... вече 5 години нямам домашен любимец , просто защото се привързвам страшно много ... и ми е много трудно когато го загубя .
                  Съболезнования колега !
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

Съжалявам колега, аз не мога да си представя, че това може да се случи с моя калпазанин, но той е малчуган, само на 1.5 години е
                    Arena Coast Customs

Comment

Благодаря ви на всички от сърце.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Всеки който се привърже към домашен любимец го чака подобна мъка. Аз 15 години гледах една кокерка от бебе и като умря миналата година всичко ни се обърна. Чак нямахме желание да живеем ... все едно човек беше. Душицата издъхна в мъки щото беше болна. Сега вече 1 година след нея гледам друго куче - дакелка от бебе я взех и нея, вече къщата е весела, но не минава и седмица да не се сетя за другата. Съчувствам ти искрено колега...
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

И на мен смъртта на животното е даже по тежка от тази на човек понякога, така че колега, дръж се смело, а след време, като решиш пък, може и друго да си вземеш, всеки който е имал животно знае какво е.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Винаги ще съм готова да изтърпя подобна мъка заради хубавите години, в които сме живели заедно, смешните пози, умилкванията, глезотиите, белите и всичко спомени и преживявания с животинката.
                            ...и си дал дом на това същество, обичал си го, грижил си се за него, тези 18 години не са минали напразно

Вземи си друго коте от малко и преживей всичко отново, няма да е същото, но точно в това му е чара, дори не чакай да отмине мъката, няма да отмине, но дай нова радост на семейството си и на другото коте.

Съболезнования!
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Съчувствам ти ! Преживял съм го многократно имал съм и кучета и котки ... последният път преди около 3 седмици отровиха ми кучето ! Твоята котка поне е доживяла до старини ... сега е в котешкия рай ..
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X