Известие

Collapse
No announcement yet.

Да питам за наемател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако му е сестра... че нещо засмърдя тая историйка.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
      Ако му е сестра... че нещо засмърдя тая историйка.
      Сестра му е . Нищо не смърди ,просто ако не ми представи комплект документи (за собственост и заверено нотариално пълномощно) ще и кажа да го ......
      То без тези документи ,не може да подаде жалба за обсебване ,нали ?

---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:49 ----------

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
      не искам да обиждам никой и да се заяждам с никого, но ако няма договор за наем, реално не е имало отдаване под наем. Устния договор няма никаква тежест в случая. От друга тсрана ти си му събирал наем без да си регистрирал в общината, че имаш наемател ( това е задължително + съгласието на всички съседи по закон).

Реално той ако няма бележки или документ, който да доказва собственост вещите са ничии. От друга страна ти в момента погледнато от законова гледна точка:
      1. си укривал доходи дълго време и не си плащал данък върху тях.
      2. в момента упражняваш рекет върху сестра му, защото й искаш пари без никакво правно основание за това, а държиш и се саморазпореждаш със собствеността на брат й.

Моето мнение е да се разберете човешки с девойката или родителите на момчето и да им обясниш как стоят нещата без скандали и разпри.

И като цяло бих те посъветвал да не пишеш такива неща по форумите и интернет, а да се съветваш а юристи на 4 очи, защото това си стои и може да се обърне срещу теб.

поздрави и със здраве!

Колега с теб съм абсолютно съгласен по всички точки ,освен по една..аз НИЩО не искам от сестра му,дори не я познавам,дори не съм я зървал през живота си (и да съм ,не знам ,че му е сестра).ТЯ е тази ,която ме тормози по телефона ,ТЯ иска нещо от мен-да и дам нещо ,което фактически НЕ Е нейно .
      За данъци и така нататък не може да става и дума ,дори да съм дал апартамента с договор и така нататък - до колкото знам сумите ПОД минималната работна заплата НЕ се облагат ... може би бъркам ,но това ми каза един полицай днес от нашето районно

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
        ако не ми представи комплект документи (за собственост и заверено нотариално пълномощно) ще и кажа да го ......
        ?
        Това е истината !
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Стефане, подбирай приятелите.Нали знаеш има една поговорка-Господи, пази ме от приятелите, от враговете си сам се пазя.
          В случая според мен сестра му, та и той не може да иска нищо, защото не знам как ще докаже, че това са негови вещи, ако ти кажеш обратното.А иначе трябва да се посъветваш с адвокат.Но този устен договор не знам дали може да ти помогне в случая, да не говорим, че като получаваш наем би трябвало да платиш и данък върху него...
          Та в бъдеще едно наум, за да не си създаваш сам проблеми
          Last edited by fred; d.m.y г., 20:52.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Working...
          X