Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги, спрете да бъдете опасни за себе си и за околните!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лошото е, че всички тези бедни идиоти, които пестят от важните неща и не ги е грижа дали им светят стоповете, не пропускат да си сложат ксенон, с който да вадят очите на насрещно каращите до степен на пълно заслепяване. И не знам кога ще се сетят които трябва да сложат някакви норми за светлините, защото само за година - година и половина очите ми станаха на нищо от нощно каране заради такива "колеги".
    А такива с несветещи задници по магистралата е много забавно да ги настигнеш в тъмното и да видиш на 10м пред теб кола...
    GTV 2.0 TS '95
    Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
      .... Не съм се ровил в статистиката, но съм почти убеден, че голяма част от катастрофите се причинява от технически неизправни коли...
      ....
      Но в крайна сметка катастрофите, вследствие на техническа неизправност са под 1%. По данни на КАТ, чел съм го някъде, ако трябва ще го изровя пак /беше с комисар Алексий СТратиев/.
      А основните причини /за смъртоносни катастрофи/ са превишена скорост, несъобразена скорост с пътните условия, алокохол, управляване на автомобила от лица без свидетелства и т.н, та това са опасните действия.
      Естествено, недобрите ни пътища също са фактор за това.
      Но основната причина е безототговорността на човека, изразена основно в надценяване на възможностите си и безхаберие.

http://news.ibox.bg/news/id_398384514

Тука има и описани тежки катастрофи у нас, вкл. и тази на Гунди

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=103637

Тук има данни и графики

http://bezopasnost.bg/page.php?category=14
      Last edited by fred; d.m.y г., 13:28.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Да, но качеството на гумите например има много пряка връзка с 'несъобразена скорост с пътните условия'. А изтърканите гуми са вид техническа неизправност. Да не говорим зимата какво става при няколко см сняг... Нека не броим само смъртоносните катастрофи. Смятам за меко казано нечестно някой скръндза, който е решил да си купи гъзарски обувки примерно вместо нови гуми, да ми потроши колата, в която съм наляла маса пари да я поддържам в изправност, да ми скъса нервите и т.н. Дори и физически нищо да ми няма при такъв удар, моралните щети са неоценими.
        GTV 2.0 TS '95
        Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Ами така е, но това е следствие на безхаберието ни като общество, съответно пренесено и в разните органи.То същото би станало, ако и някоя мутра те нацели /може и не мутра /, защото си говори по телефона примерно или дрифтьор, друг който се е залепил зад теб, защото смята, че кара като Фитипалди и т.н..Тия са доста по чести в крайна сметка.
          Last edited by fred; d.m.y г., 15:38.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Но в крайна сметка катастрофите, вследствие на техническа неизправност са под 1%. По данни на КАТ, чел съм го някъде, ако трябва ще го изровя пак /беше с комисар Алексий СТратиев/.
            А основните причини /за смъртоносни катастрофи/ са превишена скорост, несъобразена скорост с пътните условия, алокохол, управляване на автомобила от лица без свидетелства и т.н, та това са опасните действия.
            Естествено, недобрите ни пътища също са фактор за това.
            Но основната причина е безототговорността на човека, изразена основно в надценяване на възможностите си и безхаберие.

http://news.ibox.bg/news/id_398384514

Тука има и описани тежки катастрофи у нас, вкл. и тази на Гунди

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=103637

Тук има данни и графики

http://bezopasnost.bg/page.php?category=14
            Нали се сещаш, че тези статистики са на база "компетентните" констатации на КАТ, които и метеорит да те удари отгоре пишат "несъобразена скорост".
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Нали се сещаш, че тези статистики са на база "компетентните" констатации на КАТ, които и метеорит да те удари отгоре пишат "несъобразена скорост".
              А, естествено, че го има и това.Но съм убеден, че основното е анархията в поведението на пътя и подценяване на опасностите.
              А това което казва колегата badmadafaka e ярък пример на това.
              Много ясно, че като е мокро и си знаеш какви са ти гумите например да си караш с нормална скорост за тия гуми, а не както си се носил на сухо.Въбоще всяка ситуация на пътя трябва да се преценява.Сега разбира се, не казвам, карайте с галоши и не си правете колите, ама пресилено е.
              Много фаталните катастрофи има с нови автомобили, като причината е кретенизма.Сигурно сте забелязали, че бая народ с разни мощни МПС та от всякакъв калибър, нови, с гуми и какво ли не, карат без мигачи, изпреварват откъде ли не и т.н.
              Та на въпроса-да, един шофьор трябва да си усеща спирачния път и поведението на колата.Аз съм карал кола и с галоши, ама не съм бутал никой, нито съм катастрофирал, не е на алфата, на друга-да уточня.
              Last edited by fred; d.m.y г., 19:47.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
                Лошото е, че всички тези бедни идиоти, които пестят от важните неща и не ги е грижа дали им светят стоповете, не пропускат да си сложат ксенон, с който да вадят очите на насрещно каращите до степен на пълно заслепяване. И не знам кога ще се сетят които трябва да сложат някакви норми за светлините, защото само за година - година и половина очите ми станаха на нищо от нощно каране заради такива "колеги".
                А такива с несветещи задници по магистралата е много забавно да ги настигнеш в тъмното и да видиш на 10м пред теб кола...
                В някои страни, например Гърция е забранено да имаш ксенон, ако нямаш лупи на фаровете - според мен е крайно време да го направят и тук, понеже вече става масова практика секи втори гоуф 2-ка да е с ксенон, нищо че фаровете му са абсолютно негодни за него!
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                BMW 328i

Comment

Преди малко, тук в квартала, жена ми тъкмо минава с малката дъщеря, а след нея върви друг човек също с дъщеря си и покупки.
                  На ъглова пряка един със спортна лъскава кола влиза в уличката, явно я е объркал и с бясен ход назад, естествено с въртене на гуми /без да гледа навярно/удря човека с малкото момиче, всъщонст бащата засяга.Колата го събаря, но за щастие без нищо.Е извинили са му се и т.н, - това е случката.
                  А после викайте какви са му гумите и дали му свети еди какво си....
                  Жената туко що се прибра и ми я разказаха.Това е масовият случай у нас.Утре тоя ще изправари в завой с новите си скъпи гуми, щото не може да чака и се молете да не е пред вас.
                  Та спрете да бъдете опасни за околните и се съобразявайте с обстановката, като взимате предвид всичко това е моето послание.Гаранция няма, но така всички ще имаме по-малко ядове.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 20:08.
                  sigpic

Comment

Докато колата у нас не е просто средство за придвижване, емоция, хоби или част от реален имидж, а е главно инструмент за удължаване на пишката (надуване на бюста)... ще е така.
                    Едни скачат на коли които не могат да поддържат, други карат като на Кармагедон, трети избиват комплекси на едро и т.н.
                    Аз защо повтарям честичко, пазете и себе си и околните... защото глупости в горните стилове гледам ежедневно.
                    Аз Лада карах, пък можеше да мине преглед и в нормална държава (ако не гледат външен вид и признаят нивата на изгорели газове като за модела де - те и Алфите са ми на същото дередже).
                    Не, че съм идеален зад волана... но гледам да не преча и застрашавам.
                    Last edited by morfius; d.m.y г., 21:47.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Друг е проблема , че когато човек знае състоянието на колата си кара без да се съобразява с това . Признавам си и аз съм го правил , но в последно време олегнах като шофиор , макар и от 3 години зад волана , мога да кажа че се справям много по добре от някой с по голям стаж от мен. Тук вече идва инстинкта за самосъхранение , идва колегиалността на пътя отговорността и най-вече страста от това да караш . Та колеги прави сте , не колите са виновни а собствениците.

Comment

Вдигни темата отново след 20 години, тогава ще има надежда за подобрение. Даже и това ми се струва кратко време. Хората са прости и всичко около тях е простотия. Както беше написал в предните мнения, че преглеждащия казал, какво като не му светят стопоете, то си било за него!?!?! Нали утре жена ти ще се размаже в него бе вдлъбнат мухъл...
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

пичове...търся си една кола..... Мерцедес S500 от модела дето е около 2002 г. или BMW 735i Е38 (най-красивата и истинска седмица според мен)
                          ровя редовничко в интернет в сайтовете за продаване на коли...еми не искам да ви казвам на какво се нагледах. Мерцедеси с 4 бр. изпуснали амортесиори, скапано тропащо окачване, необслужвани...трагедия!
                          Да не говорим, че за S500 от 19 обяви, 14 коли бяха с газови уредби
                          "Може да съм си от село и да съм с матаронките на adiBas, ама мерцедес да имам..." Май на този принцип са купувани колите от този вид!
                          In God we trust, all others pay cash.
                          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                          Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

С гуми, стопове или каквото и да е, основна причина за катастрофите стават у нас е безотговорно каране, което включва превишена и несъобразена скорост, самонадяност, алкохол и т.н.
                            Това поведение е повсеместно - и извън пътя цари простотия, арогатност, и наглост в обществения ни живот.
                            Ей сега слушам по ТВ /23,01,11 г./, как някакъв неспрял на полицейска проверка, следва гонитба и катастрофа-е
                            гумите и мигачите ли му са причина или не?Друго явлени е шофьорите на разни баничарки и служебни коли които сноват по цял ден, карат се без да им дреме много от шофьорите им.
                            На такива, колкото по нова и обезопасена кола им дадеш, толкова е по голям шанс да убият някой, ей това трябва да се спре.В Холандия четох как са конфискували Бугати наскоро на родителите някакъв пубер, защото е карал с много висока скорост-това трябва да се прилага и у нас, особено за пияните и тези, които карат като напълно луди.

http://www.tuning.bg/avto-novini/v-h...-skorost-19567
                            Last edited by fred; d.m.y г., 22:18.
                            sigpic

Comment

Сигурно има и такива разбира се, естествено, че човек трябва да е отговорен към МПС-то си. Идеята ми, е че ако човек е отговорен и знае, че има нещо, което не е в ред, ще се съобрази с това и няма да допусне да стане произшествие. При възможност ще го острани, а ако не е отговорен, то тази безотговорност ще се прояви в много други прояви и ще се стигне до по лоши последствия-което и става в крайна сметка.
                              sigpic

Comment

Не смятате ли че гумите втора употреба трябва да се забранят(поне официално),в голямата си част са негодни, а и сигурне ли сте ,че не купувате нещо което е крадено .Колите ни контактуват с пътя единствено с гумите.Наскоро се движех по непопознат път по време на дъжд карах със съобразена скорост и попаднах в огромна локва ,колата просто все едно мина под вода ,ако не бяха добрите ми гуми-аквапланинг с всички последсвия. Ужасните пътища,липса на маркировка -затова също умират хора.А камери се слагат не да на места ,които да ни пазят, а на места откъдето може да паднат повече глоби.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X