Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасни шофьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Опасни шофьори

Колеги, провокиран от една случка днес, реших че в нашия форум има място тема, в която да описваме лошите и опасни шофьори по нашите пътища.
    Идеята ми е тук да пускаме марка и модел, както и рег.номер на автомобила, заедно с приблизителен час и мястото където се е проявил "героят".
    Ако стане голям списък може спокойно да го пращаме в КАТ, Господари на ефира или пък просто да си знаем помежду си кои се изживяват като господари на асфалта!
    Същите може да се оповестяват директно на номер 112, вече знам от познати за няколко случая, когато по сигнал е имало предприети мерки срещу пътни хулигани.
    Вярвам че модераторите няма да имат против създаването на тази тема!

Поздрави и шофирайте разумно!
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Аз се извинявам, че почвам със оф-топика направо, ама кви мерки са предприети след тоя сигнал. Щото според мен не могат да ти напишат акт, понеже някой е звъннал и е казал "тоя мина на червено". Ако ставаше така, всеки дето ти е ядосан за нещо може да те накисне. Или аз да ида в полицията да кажа "тоя уби човек" и после директно да го осъдят

Един приятел го бяха спрели по сигнал на 112, питали го дали е извършвал някаква опасна маневра, дали е причинявал ситуация, той казал не (и наистина не си спомнял да е правил нещо опасно) и те го пуснали, казали му че го спират по сигнал. Явно някой с 20 километра шофьорски стаж е решил, че някой е опасен и решил да звънне Тъй че според мене тия сигнали са пълна простотия - няма нищо лошо, ама нашето общество не е дорасло да там
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Абе идеята е добра,вярно е, че законово нещата са по неясни.Но наистина с кретенизма трябва да се борим и това е добър почин за начало.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

И да ги дадете тия номера на КАТ те нищо не могат да напрвят без доказателство (снимки от камери, за които така или иначе няма нужда да им казвате кой какво е направил, следи от удар по вашата кола или тем подобни...) А да си ги знаем ние кои са.... На дали някой ще може да запомни толкова много регистрационни номера, че даже да ги разпознае някъде по пътя като ги види. Да не говорим какво широко тълкуване на понятието "опасно" може да съществува измежду разните шофьори.
        Нищо лично, но тая тема е безмислена!
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Бях написал един дълъг отговор, относно случката която ме провокира да пусна темата, но като гледам негативизма (който само потвърждава това, което очаквах) май няма смисъл от повече обяснения...
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

А аз като прочел дългият отговор бих дал мнението си.
            Определено си прав - трябва да се подават сигнали за безобразия.
            И браво за това което си направил.

За съжаление и колегите са прави, без сериозен доказателствен материал.... полицаите и да искат нищо не могат да направят.

А и да го имат, пак съм виждал как нищо не правят., което не значи че трябва да стоим и да гледаме.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
              Бях написал един дълъг отговор, относно случката която ме провокира да пусна темата, но като гледам негативизма (който само потвърждава това, което очаквах) май няма смисъл от повече обяснения...
              Колега,виждам че го приемаш лично,няма смисъл.
              99.9% от хората почти на всякъде ,гледат само себе си и обркражението си.Не мисля ,че някои ще се сети ,да запише номера на опсен шофИор или камоли да звънне на 112,на място.
              За мен най-правилното е ,"пази се колкото можеш,каквото е писано ,такова" ...
              Така или иначе ,и с 20 да караш по черен път,пак има опасност.
              Според мен ,всичко което човека прави и е измислено от нас ,вреди!
              Така или иначе ,каквото и да правиш ти вреди ,малко или много...

...а пък и не мисля ,че някои от нас може да се нараче "правораздавател" , или че някои от нас е "Сносен" шофИор ,до толкова ,че да съди другите как карат,и защо карат така ...

СЪжелявам за правописа,много съм изморен и не ми се мисли много ..
              155 96' 1.6 16v 1++hp???
              Mazda 626 84'
              Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
              ex' 145 97' 16V TS

Comment

Колега не е негативизъм, а реализъм.Без доказателства и само срещу рег номер какво ще му направят на човека.Остава единствено твоята срещу неговата дума.Иначе винаги съм се радвал на хора, които не са просто безразлични към случващото се.Поздрави.
                И все пак нека си остане темата.Какво ще ни навреди тук във форума една тема от този сорт ? Тъкмо може да изпаднат някакви често срещани бабаити, но гледайте да не издребнявате и за всяко второ нещо да се реве.
                мене ме нема, в целата схема........

Comment

поредната тема показваща кой как приема
                  така популярният термин гражданско общество

Comment

Днес сутринта в 5:30 като отивах на работа видях синьо пежо 405 с номер СА9271АХ да кара без включени светлини.Не само , че беше тъмно , но и валеше дъжд.
                    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                      Днес сутринта в 5:30 като отивах на работа видях синьо пежо 405 с номер СА9271АХ да кара без включени светлини.Не само , че беше тъмно , но и валеше дъжд.
                      и аз като отивах на работа видях една 164-ка да прави десен завой, на червено и от лява лента
                      и какво?

Comment

А мен днес ме засече и щеше да ме удари някакво такси, без означения отзад (тел.номер, фирма и т.н., видях само, че имаше табелка горе и беше жълт). Като му свирнах слезе да ми крещи (беше на червен светофар). После като се забави с тръгването, пак му свирнах и той тръгна и после ми наби спирачки в завоя. Няма ли кой да контролира боклуците с жълти коли и жълти книжки, които карат хора на всичкото отгоре!
                        GTV 2.0 TS '95
                        Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Мен пък онзи ден щяха да ме удараят. Блееща лелка с джип излезна от една пряка все едно си е в къщи. Спирачки, клаксони и половината ми предница в насрещното иначе нямаше да успея да я избегна. А тя спирачките дори не пипна. С каквото темпо си излезна от уличката с това темпо си продължи и само ми цъкна аварийки колкото да се извини. Е да де....поне се извини ама дреме ми на мене за извинението. На седалката до мен имаше човек и ако не бях успял да кривна какво правим!? Вярно, скоростта беше ниска, но какво от това. Удара си е удар, а последствията непредвидими!
                          Номер обаче не погледнах. Не се и опитах да го гледам и да го запомня защото каква щеше да ми е файдата? Ще го напиша тук във форума. Е и?! Пак ви казвам, че тая инициатива е леко безмислена. Ако искате да направите нещо полезно карайте зад накадърника и като спре на светофар слизате, отивате до неговата кола, взимате му ключовете и ги хвърляте колкото можете по-далеч в посока, в която е много малко вероятно да си ги намери. Ако има шахта някъде наоколо още по-добре!
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                            Мен пък онзи ден щяха да ме удараят. Блееща лелка с джип излезна от една пряка все едно си е в къщи. Спирачки, клаксони и половината ми предница в насрещното иначе нямаше да успея да я избегна. А тя спирачките дори не пипна. С каквото темпо си излезна от уличката с това темпо си продължи и само ми цъкна аварийки колкото да се извини. Е да де....поне се извини ама дреме ми на мене за извинението. На седалката до мен имаше човек и ако не бях успял да кривна какво правим!? Вярно, скоростта беше ниска, но какво от това. Удара си е удар, а последствията непредвидими!
                            Номер обаче не погледнах. Не се и опитах да го гледам и да го запомня защото каква щеше да ми е файдата? Ще го напиша тук във форума. Е и?! Пак ви казвам, че тая инициатива е леко безмислена. Ако искате да направите нещо полезно карайте зад накадърника и като спре на светофар слизате, отивате до неговата кола, взимате му ключовете и ги хвърляте колкото можете по-далеч в посока, в която е много малко вероятно да си ги намери. Ако има шахта някъде наоколо още по-добре!

Подхода е добър принципно, но леко неприложим в повечето случаи. Ако той има числено/масивно превъзходство? Оръжие му е майката и да се изтрепят един друг... че така уж дървета и стълбове колкото щеш, но не ги целят достатъчно често
                            GTV 2.0 TS '95
                            Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Аз пък на определени светофари на червено си завивам на дясно и ми е густо. Това е нещо мн практично, ма няма ли да го приложат и у нашата родина нз.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X