Преди около 10-12 години, беше много моден израза:
" Всмисъл"!?
Ти го питаш кретена- " Как си"?
Той повдига долната джука и я впива в горните зъби, збърчва нос, повдига се на пръсти, опира брадичката в гръдната кост и изпъва цялата тая прелест, като индийски слон, който бута трупи с хобота си и сякаш от вътре изригва с едно- Всмисъл!?
Както артикулацията, така и кретенията те кара да повърнеш, ама нали идиота , който е чакал само згодния момент да изригне едно "Всмисъл" те кара да махнеш с ръка, въпреки, че те гледа с типичния поглед на козирозите, когато са те взели на мушка.
Обичам диалектите, защото са нашето езиково богатство, но много мразя модните думи и мързела в езика.
Позамислих се!
То тогава, такова си беше времето. Нямаше, но се търсеше някакъв смисъл във всичко, което ставаше около нас.
Напоследък модната дума е "СЛУЧВА"
Да видиме какво се случва на концерта!
Ами какво може да се случи на един концерт!?
Да падне самолет в публиката или да изригне гейзер!
Куфеене, пиянски изтъпления, припаднали и прочие не се случват на концерт, а просто СТАВАТ!
Отвсякъде се сипе: какво се случва!“
Те това е , което става в обществото ни.
Нищо не става! Логиката я изхвърлихме зад борда!
Всичко се случва. Всичко е случайно!
Мамка му!
Аз искам да става и отговорните дУВАРИ по медиите да не ни набиват в главите паразитни и модни изрази!
И аз като босфорския пилафчия да кажа:
Аман от профани!
" Всмисъл"!?
Ти го питаш кретена- " Как си"?
Той повдига долната джука и я впива в горните зъби, збърчва нос, повдига се на пръсти, опира брадичката в гръдната кост и изпъва цялата тая прелест, като индийски слон, който бута трупи с хобота си и сякаш от вътре изригва с едно- Всмисъл!?
Както артикулацията, така и кретенията те кара да повърнеш, ама нали идиота , който е чакал само згодния момент да изригне едно "Всмисъл" те кара да махнеш с ръка, въпреки, че те гледа с типичния поглед на козирозите, когато са те взели на мушка.
Обичам диалектите, защото са нашето езиково богатство, но много мразя модните думи и мързела в езика.
Позамислих се!
То тогава, такова си беше времето. Нямаше, но се търсеше някакъв смисъл във всичко, което ставаше около нас.
Напоследък модната дума е "СЛУЧВА"
Да видиме какво се случва на концерта!
Ами какво може да се случи на един концерт!?
Да падне самолет в публиката или да изригне гейзер!
Куфеене, пиянски изтъпления, припаднали и прочие не се случват на концерт, а просто СТАВАТ!
Отвсякъде се сипе: какво се случва!“
Те това е , което става в обществото ни.
Нищо не става! Логиката я изхвърлихме зад борда!
Всичко се случва. Всичко е случайно!
Мамка му!
Аз искам да става и отговорните дУВАРИ по медиите да не ни набиват в главите паразитни и модни изрази!
И аз като босфорския пилафчия да кажа:
Аман от профани!
Comment