Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво се случва!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво се случва!?

Преди около 10-12 години, беше много моден израза:
    " Всмисъл"!?
    Ти го питаш кретена- " Как си"?
    Той повдига долната джука и я впива в горните зъби, збърчва нос, повдига се на пръсти, опира брадичката в гръдната кост и изпъва цялата тая прелест, като индийски слон, който бута трупи с хобота си и сякаш от вътре изригва с едно- Всмисъл!?
    Както артикулацията, така и кретенията те кара да повърнеш, ама нали идиота , който е чакал само згодния момент да изригне едно "Всмисъл" те кара да махнеш с ръка, въпреки, че те гледа с типичния поглед на козирозите, когато са те взели на мушка.
    Обичам диалектите, защото са нашето езиково богатство, но много мразя модните думи и мързела в езика.
    Позамислих се!
    То тогава, такова си беше времето. Нямаше, но се търсеше някакъв смисъл във всичко, което ставаше около нас.
    Напоследък модната дума е "СЛУЧВА"
    Да видиме какво се случва на концерта!
    Ами какво може да се случи на един концерт!?
    Да падне самолет в публиката или да изригне гейзер!
    Куфеене, пиянски изтъпления, припаднали и прочие не се случват на концерт, а просто СТАВАТ!
    Отвсякъде се сипе: какво се случва!“
    Те това е , което става в обществото ни.
    Нищо не става! Логиката я изхвърлихме зад борда!
    Всичко се случва. Всичко е случайно!
    Мамка му!
    Аз искам да става и отговорните дУВАРИ по медиите да не ни набиват в главите паразитни и модни изрази!
    И аз като босфорския пилафчия да кажа:
    Аман от профани!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Журналистите са безкрайно зле. Тяхната основна цел е да кажат колкото се може повече "нови" и "модерни" думи,чието значение рядко знаят,но звучат някак си на едно по-високо ниво и така те се чувстват някак си по-умни от другите от стадото. Та така де и аз се дразня на простотиите им,но освен да не ги взимам под внимание друго нищо не мога да направя
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Нарочно изчаках темата да хване пътя ,ама имаше само един отговор!
      Тоя , ако се е усетил си е признал.
      щото и аз се усетих и за това писах.
      Видно е, че и пишещите тука са се усетили, щото форума ни е подминат от модната, паразитна думичка, която обаче може да ни промие мозъците.
      Въпроса е колко сме примирими.
      тука не става въпрос за толерантност, а за чистотата на езика ни и правото ни да кажеме:
      Мамка ви, що ни кретенизирате!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

То от журналисти да се учиш... един днеска по бТв покрай аварията поради белени високоволтови кабели няколко пъти се опитва да ми обяснява как напрежението било течало
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

mordohy - наблюдавам те от известно време, и се питам - Какво се случва с Мордохай??????
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Въй
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

нещо си в грешка
              кой ще се мори да изговори какво

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                mordohy - наблюдавам те от известно време, и се питам - Какво се случва с Мордохай??????
                Абсолютно нищо , брат!
                Искам млади колеги и да им предам опита и знанията, а вместо това ми натрисат набори и отгоре.
                Освен това и недоучили "инженери" дето първ о трябва да ги бия, а после да ги обучавам на елементарна математика.
                При мене стана да си намеря свястна жена и ....
                Просто при мене нещата стават!
                Е случва ми се да се нафиркам и да го отнесат братята и сестрите ни!
                Те това става. Нищо не се случва.
                И Мохамед е казал, че нищо не става без Божия промисъл.
                Така, че нищо не може да се случва!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Абсолютно нищо , брат!
                  Искам млади колеги и да им предам опита и знанията, а вместо това ми натрисат набори и отгоре.
                  Освен това и недоучили "инженери" дето първ о трябва да ги бия, а после да ги обучавам на елементарна математика.
                  При мене стана да си намеря свястна жена и ....
                  Просто при мене нещата стават!
                  Е случва ми се да се нафиркам и да го отнесат братята и сестрите ни!
                  Те това става. Нищо не се случва.
                  И Мохамед е казал, че нищо не става без Божия промисъл.
                  Така, че нищо не може да се случва!
                  Мчи тва са чудесни новини, ето че ти си лице на което нищо не се случва, и съответно всички ние можем да бъдем изключително спокойни за тебе и да те те мислим деня и нощя.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ами Иво, нали когато някой е незабележим щото е сив и безличен трябва по някакъв начин да привелече внимание към собствената си особа. Периодично се появяват такива "фешън" думички. Забелязал съм че обикновенно се пръкват като подражание на някой си измекяр от поредното риалити шоу.
                    Тук проблема е много сериозен. Често съм се замислял дали има почва в нашия форум, тема за чистотата на българския език. Честно казано се въздържам да пусна такава тема , защото подозирам че веднага ще прочетем дежурните "драснипалниклечица", " клъцка" и подобни, но въпросът не е в крайностите а в това доколко държим на нашия си език. Колко хора се замислят дадена дума дали е най подходяща и дали си нямаме български аналог на същата? Колко хора правят разлика между "заемка" и "чуждица"?
                    Повечето предпочитат да използват думи които често са неразбираеми за останалите за да демонстрират начетеност. За мен те просто демонстрират невежество и комплексарщина.
                    Иначе за конкретната тама думата често се употребява точно:

случваш се, несв. и случа се, св.
                    1. Само в трето лице. Става, извършва се, среща се. Случи се нещастие. Всичко може да се случи на дълъг път. Случва се да стана рано.
                    2. Попадам, намирам се случайно. Случих се там, когато той пристигна. Случих се близо до камерата. – случва ми (или ти, му, и, ни, ви, им) се/случи ми се. Става с мене, на мене; сполетява ме. Случи ми се беда. Случи ми се интересно произшествие.
                    Last edited by fiore; d.m.y г., 12:00.
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                      Повечето предпочитат да използват думи които често са неразбираеми за останалите за да демонстрират начетеност. За мен те просто демонстрират невежество и комплексарщина.
                      Тука закопа цялата ИТ сфера бре
                      Я опитай без заемки да кажеш RAID 5, TCP/IP stack или SPT Protocol

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Ма аз не говоря з апрофесионални разговори. Говоря за ежедневните улични разговори.
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          Заемките са ,чужди думи които нямат аналог в езика ни и за тях никой нищо не казва но точно в компютрите, преди около 3-4 години, върлуваше нещо, което не наблюдавах в чужбина
                          Където и да се намирах, те си работеха на съответния език, а у нас и до сега българския си е лукс
                          Там програма без потдръжка на съответния език не се допуска
                          Тука обаче все още се счита за особено елитарно да се срича на английски, а никой не се замисля,че така се отказваме от скъпи за нас неща

Comment

Хубава тема

Мен ме дразнят : таргетирам , локация и други подобни...
                            Щели да ми таргетират вниманието.... абе я ********

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Заемките са ,чужди думи които нямат аналог в езика ни и за тях никой нищо не казва но точно в компютрите, преди около 3-4 години, върлуваше нещо, което не наблюдавах в чужбина
                              Където и да се намирах, те си работеха на съответния език, а у нас и до сега българския си е лукс
                              Там програма без потдръжка на съответния език не се допуска
                              Тука обаче все още се счита за особено елитарно да се срича на английски, а никой не се замисля,че така се отказваме от скъпи за нас неща
                              Това е друга бира... за която и ние сме си виновни.
                              Само за пример - "фонетиката" ... псуваме си тук М$, а се оказва, че те искали стандарти хората, за това до Виста такава стандартно нямаше, макар езика ни да се поддържа от 95 още, а във Виста имаше извратена такава, защото нашенец от БАН решил да си почеше егото.
                              С преводите бирата е по-вкисната, защото струват пари... и зависят от пазара или шовинизма.

Comment

Working...
                              X