Известие

Collapse
No announcement yet.

64 л бензин в 63-литров резервоар?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от TMAX Покажи съобщение
    И моя е 63 литра,а спокойно си събира 65/66.Така че няма място за притеснение!
    и мойта е тъй ..
    друг е въпроса, че на франчайз на Лукойл наскоро в туба от 10 литра на касата ми излезе сметка за 12.3 литра, при което аз гледах тъпо ... и в крайна сметка си платих само 10 след разправия ..
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
      и мойта е тъй ..
      друг е въпроса, че на франчайз на Лукойл наскоро в туба от 10 литра на касата ми излезе сметка за 12.3 литра, при което аз гледах тъпо ... и в крайна сметка си платих само 10 след разправия ..
      Тва на кой Лукойл е в Пазара,че аз само от там зареждам?
      Alfa Mito 1.4
      156 2.0 155 ex
      156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Е естествено то тия частни лукойли не само че лъжат в количеството ми ако знаете и какви боклуци слагат в горивата...
        Тей че внимавайте не зареждайте от там, а само от истинските Лукойли там няма такива работи
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

До са не съм го пълнил много ми се свиди обаче 120 лева не те оправят и е трагедия
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Аз от еко съм доволен. колкото и да съм на нулата (100-на км на резерва) повече от 60 литра не са ми пълнили в ЕКО. Да са живи и здрави - и аз и те предполагам са доволни.
            ALFA 156 1.9JTD '98
            ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              63 литра общо - 7 литра резерва са включени.
              Идеята да има описана резерва е по-скоро да знаеш колко литра има останали след като светне лампата.....
              Само че тази лампа и тя работи по италианската логика.
              Т.е - я камилата , я Хамиларя.
              Мдааа, много са добри в това италианците. Сегашната ми Алфа светва лампата с 12 литра в резервоара (проверено), старата светваше на 16-17... поне хубав резерв залагат
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Винаги като светне лампата карам 100км и отивад да пълня до горе, слагали са различно, от 59-62 литра, никога повече. Нз къде ги побирате тея 70 литра!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Винаги като светне лампата карам 100км и отивад да пълня до горе, слагали са различно, от 59-62 литра, никога повече. Нз къде ги побирате тея 70 литра!
                  Да 62 като ти изключи пистолета Я наливай бавничко да видиш как ще събереш 67-68л примерно до капачката
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    Да 62 като ти изключи пистолета Я наливай бавничко да видиш как ще събереш 67-68л примерно до капачката
                    Извод ?
                    Не наливайте на бавни обороти .
                    Изключи ли пистолета не доливай .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Според това , което съм слушал и виждал с очите си заредждането на бензин до капачката е вредно (много често вентилацията на резервоара се запушва),резервата обозначена от завода не е съвсем точно количество и ако някой иска сам може да си я промени с някакви си проценти(има две пружини едната от които се притиска с шпилка 5мм ,при натягане става кофти , при отпускане лампата светва по-рано).И според мен това не бива да се пипа ,но е възможно да се тарира в някакваи граници бензиномерът.Другото ,което съм слушал и смятам за логично е , че трябва да се кара поне докато светне резервата , при непрекъснато доливане около средата на резервоара се получава неравномерно износване на реостата на бензиномера и ако в един момент там някъде се прекъсне щом горовоти намалее под това ниво стрелката се забива на "емпти"и реално не се знае колко има в гюма.
                      ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Наливал съм с точност и от туби, до капачката и пак побра грубо 60 литра!!
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
                          Тва на кой Лукойл е в Пазара,че аз само от там зареждам?
                          на изхода към магистралата след отбивката за Ивайло ...
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                            Другото ,което съм слушал и смятам за логично е , че трябва да се кара поне докато светне резервата , при непрекъснато доливане около средата на резервоара се получава неравномерно износване на реостата на бензиномера и ако в един момент там някъде се прекъсне щом горовоти намалее под това ниво стрелката се забива на "емпти"и реално не се знае колко има в гюма.
                            Колега, с по-малко от 10 литра има риск да се прецака помпата, охлажда се от горивото.
                            При продължително каране около резерва с малко доливане особено на стара кола ... сменяш помпа, от опит (не с Алфа де) го знам, а и доста хора са го потвърдили.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                            X