Известие

Collapse
No announcement yet.

Купуваш кола и се оказва...крадена!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Дори и да не е крадена,аз ако съм търгаш,пак няма да се навия,защото фактически като е минала КАТ,колата вече е на друг,и мое и да не видя пари

Точно! Не всеки би се навил да смени регистрацията на колата, която продава, без да е взел парите за нея, защото после със съд трябва да доказва, че е негова!
    Затова питах дали има процедура, при която с номер на колата(номер на рамата), може да се провери чия собственост е?
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

75twinspark

Срещу 50лв.в КАТ ти проверяват автомобила.Това напълно законно.
      Аз от това разбирам, че колата се проверява ,а не се пререгистрира или каквото и да било,за което вие говорите.
      75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
      75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
      75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
      75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Ето предаването на про бг по темата.
        http://probg.bg/statija/kod_kriminal...bina-koli.html
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          Затова питах дали има процедура, при която с номер на колата(номер на рамата), може да се провери чия собственост е?
          Има. Както казаха вече, отиваш в КАТ, снасяш 50 лв (това е държавната такса) и ти вадят досието на колата.

Освен това собствеността се определя от договора за покупко-продажба или фактурата. Талонът в КАТ е формалност. Това че не си минал през кат не те прави несобственик. Е дължиш там един 50 кинта глоба за забавяне.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Има. Както казаха вече, отиваш в КАТ, снасяш 50 лв (това е държавната такса) и ти вадят досието на колата.

Освен това собствеността се определя от договора за покупко-продажба или фактурата. Талонът в КАТ е формалност. Това че не си минал през кат не те прави несобственик. Е дължиш там един 50 кинта глоба за забавяне.
            Пак излиза след дъжд качулка цялата работа.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Точно по такава схема на едни приятели Полото стоя година-две 'запряно'...
              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
              x145 1.6 boxer

Comment

Аз имах подобен проблем с Пежото .
                Взех го от автокъща ... в последствие се оказа , че последните цифри в италианския талон са попълнени на ръка . Отказаха ми регистрация и ме караха да чакам техно тест .
                Добре , че жената на шефа на КАТ Пазарджик работи за мен , та технотеста ми го направиха още същия ден пред къщата ... и срещу 50 лева провериха някакво досие .
                Та въпросния '' шеф '' ме посъветва , като купувам кола ... преди да я платя и да си я взема с договора за покупко - продажба , да прежаля 50-те лева и с номера на рамата и на двигателя да отида в КАТ да си я проверя .
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Абе всичко до тук хубаво, ама вие да сте чували номера купуваш си кола нов внос собственика в другата държава я обявява за открадната след време и го пушиш ти с покупката щото и да си я проверил преди това ти я конфискуват на тебе. Случай такива много най често както си хараш по "жълтите" например и те отбива патрулката, после ходи доказвай че нямаш сестра.......

Comment

ами при положение, че едно от задължителните неща, които се правят при регистрация на колата е точно такава проверка, имаш две опции: 1) ако вече е обявена за открадната ти го разбираш веднага и не можеш да си я регистрираш... и 2) ако към този момент не е обявена за открадната, колата става твоя пък оня ако ще да се оплаче на дъ президент ъф ди юнайтед стейтс.. тоест според мен има контрол който да предотврати една такава "схема"

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                      Аз имах подобен проблем с Пежото .
                      ....
                      и ти една услуга му върна на тоя шеф

Comment

Working...
                      X