Известие

Collapse
No announcement yet.

На пътя има място за всички!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На пътя има място за всички!!!

Здрасти. Кой съм аз питаш загледан в шофьорското огледало? Аз съм невидимият Немо, яхнал “совалката на донорите”. Имам лице като теб, душа като твоята и ходя всеки ден на работа…също като теб. Дишам, смея се и се радвам на живота си, също като теб. Мразя да ме класифицират под общ знаменател и да бъда жертва на стереотипи също като теб. С една дума, под шлема и екипировката ми се крие едно съвсем обикновено човешко същество като теб. Уважавам те, колата ти и нейните габарити…и те моля да отвърнеш със същото към мен, защото от твоето зачитане зависи живота ми. Кой съм аз за да ме уважаваш питаш? Аз съм този, който се подготвя постоянно за да може да компенсира на улицата за грешките на другите участници в движението…за тяхната липса на уважение…за тяхното пренебрежение...затова, че рядко осъзнават че всяка грешка било моя или чужда винаги се вписва в моята графа и после боли…мнoгo боли…понякога боли завинаги, пък често няма дори после. Вгледай се за миг отново в огледалото… Запитай се как се казвам. Дали моето име е отпечатано с пламтящи букви на предната ти или задната ти броня? На вратата на колата ти? Дали имам майка, баща…съпруга или деца…които ще целуват безжизненото ми лице…ще потърсят да стиснат прясно зашитата ми в моргата ръка или да докоснат смачканите ми от гумите на колата, гърди? Аз не мразя никого, както съм сигурен, че ти не ме мразиш мен. Всички сме хора и като такива често грешим. Ако съм сгрешил пред теб, не е нарочно. Затова извини ме…както бих те извинил и аз, когато си ме засякъл неволно, защото съм убеден че ще се постараеш да не го правиш отново. Знам, че бързаш. Знам, че си раздразнен. Знам, че имаш проблеми. Откъде знам? Ами и аз съм човек и имам същите. Но, не бих искал да се превръщам в проблем за теб, както съм убеден че и ти не би желал обратното. Затова ще се постарая да спазвам правилата на движението, също като теб. Клатиш глава. Не вярваш на мотоциклетисти? Аз първи? Добре. Съгласен съм... ще намаля скоростта си в знак на добра воля, за да не ти се бутам в бронята. Ще се въоръжа с малко търпение. Даваш ми път вече? Благодаря за разбирането и поздрав за теб от невидимият Немо. Радвам се, че и двамата продължаваме невредими…всеки за където е тръгнал без да разменим дори дума гласно. Все пак, когато хората имат желание да се разберат…начина е без значение. Важна е единствено наличността на добрата воля. Леко и безаварийно.
    Автор: Red Raven

ПАЗАТЕ МОТОРИСТИТЕ!!!
    Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
    Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Именно нетолерантността на шофьорите към мотористите е причината аз (и сигурно още n на брой хора) да не карам мотор
    Малко късно в края на сезона на моторите, но все пак важно...

Comment

Ще стане интересно....
      sigpic

Comment

Доста силно обръщение, от което те побиват тръпки. Обръщение, което подкрепям с две ръце. Факт, е че то не е достатъчно! Както във всяко начинание, където ти си един от многото, където зависи от теб и всички около тебе, е възможно да се получат недоразумения, дори и да е направено всичко възможно това да не се случи. А когато ТИ, с твоето поведение предизвикваш тези събития, шанса се увеличава многократно. Обръщението е много вярно, когато обаче ситуациите с по-агресивното поведение се предизвикват, аз ще бъда човека, за който ще остане черен спомен в съзнанието. Когато се качиш на 4, на 2 колела, трябва първо ти дадеш необходимото от себе си, за да се предпазиш и после да очакваш това от останалите!
        Last edited by JAMAL; d.m.y г., 19:40.
        sigpic
        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Ще стане интересно....
          Ще стане интересно я.
          Автора леко е забравил примерно да спомене, че като равноправни участници в движението водачите на двуколесни МПС следва да спазват правилника.
          Например да не се кара със 100+ в града ( да не казвам 140 и нагоре).
          Или пък след като са равноправни участници в движението, същите тези водачи би следвало да си изчакват реда в задръстванията, да не изпреварват на забранено и прочие...
          Аз през живота си не съм виждал водач с мотор да седи и да си чака реда в задръстването. Точно наобратнто - всички се ръгат между колите като побъркани.
          За изпреварванията на двулентов двупосочен път с плътни колони от коли.... ( всеки ден по околовръстното ) - защо ли да говоря , ми то нали има място да се мушне моториста между 2 камиона. Къде е проблема не мога да разбера? И без това на камиона даже няма да му се изкривят ламарините , най - много да се надере боята.

А карането на задна по същото околовръстно със 100+. Ааа не не съм виждал такива простотии.
          А най-якото е каране на задна на тъмно, даже няма да разбереш кога си ударил кретена.

Когато видя един единствен да кара като хората - тогава може и да проявя някакво съчувствие.
          Ама нямаааа, няма такива субекти.

п.с И за да не каже някой че съм изрод някакъв - очите ми са на 4 за мотористи и винаги гледам да им дам път че да ми се разкарат от главата.
          Като искат да мрат - поне не в моята кола.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

A защо трябва да има деление на мотористи колоездачи, шофьори и т.н. Защо трябва да се пази една определена група? Другите да не ги пазя така ли? Не може ли просто всички да карат нормално?
            Писна ми да съм по толерантент към гейовете, да ме призовават към по специално отношение към някой -съвсем обикновен човек - ей така за каузата.

Пазя ги, ей богу пазя ги или по скоро пазя себе си от тях, важното е че винаги им давам път. Обаче следващия път когато бесмъртен тръгне да ме изпреварва на задна гума в завой със 140 мога да кривна случайно, а може и да не е случайно...
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Ще стане интересно я.
              Автора леко е забравил примерно да спомене, че като равноправни участници в движението водачите на двуколесни МПС следва да спазват правилника.
              Например да не се кара със 100+ в града ( да не казвам 140 и нагоре).
              Или пък след като са равноправни участници в движението, същите тези водачи би следвало да си изчакват реда в задръстванията, да не изпреварват на забранено и прочие...
              Аз през живота си не съм виждал водач с мотор да седи и да си чака реда в задръстването. Точно наобратнто - всички се ръгат между колите като побъркани.
              За изпреварванията на двулентов двупосочен път с плътни колони от коли.... ( всеки ден по околовръстното ) - защо ли да говоря , ми то нали има място да се мушне моториста между 2 камиона. Къде е проблема не мога да разбера? И без това на камиона даже няма да му се изкривят ламарините , най - много да се надере боята.

А карането на задна по същото околовръстно със 100+. Ааа не не съм виждал такива простотии.
              А най-якото е каране на задна на тъмно, даже няма да разбереш кога си ударил кретена.

Когато видя един единствен да кара като хората - тогава може и да проявя някакво съчувствие.
              Ама нямаааа, няма такива субекти.

п.с И за да не каже някой че съм изрод някакъв - очите ми са на 4 за мотористи и винаги гледам да им дам път че да ми се разкарат от главата.
              Като искат да мрат - поне не в моята кола.
              Напълно те подкрепям!
              Скорост на моторист от 100 км/ч е нищо за София! Винаги минават над 150-200 км/ч по околовръстното или Цариградско.
              Уважавам много мотористите, защото не знаят как да се пазят и затова винаги им правя път

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:55 ----------

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
              A защо трябва да има деление на мотористи колоездачи, шофьори и т.н. Защо трябва да се пази една определена група? Другите да не ги пазя така ли? Не може ли просто всички да карат нормално?
              Писна ми да съм по толерантент към гейовете, да ме призовават към по специално отношение към някой -съвсем обикновен човек - ей така за каузата.

Пазя ги, ей богу пазя ги или по скоро пазя себе си от тях, важното е че винаги им давам път. Обаче следващия път когато бесмъртен тръгне да ме изпреварва на задна гума в завой със 140 мога да кривна случайно, а може и да не е случайно...
              Ще утрепеш гей или боклук, а ще лежиш човек...не си заслужава
              sigpic

Comment

Всичко това е много добре написано(на първия пост имам предвид), но това е само едната гледна точка!
                Другата я защитиха добре pr_00f и Old Fox, а и всички много добре я знаем!
                Обаче, не вярвам да е приятно за когото и да било, ако някой идиот самоубиец се претрепе в неговата кола. И то при условие че е могъл да го избегне! Аз поне не искам това да се случва на мене!

Затова, правилният извод не е "Пазете моториста", а "ПАЗЕТЕ СЕ ОТ МОТОРИСТА"!
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Мисля, че висчки нормални хора не подкепят начина, по който карат мотористите. Но въпреки това ги е страх да не участват в катастрофи и се пазят. Аз също като видя моторист в ляво огледало, се дърпам максимално в дясно или обратното, като през това време следя моториста, за да не си смени посоката на движение. Никъде в правилника не пише, че съм задължен да го правя това, ами даже правилникът е на моя страна, но ако стане катастрофа, дори и да съм невинен, няма да мога да заспа след това.
                  Last edited by soldier; d.m.y г., 16:18.

Comment

Затова, правилният извод не е "Пазете моториста", а "ПАЗЕТЕ СЕ ОТ МОТОРИСТА"!
                    Това е.

Иначе ако всички мотористи бяха като автора на първото мнение ... просто нямаше да има нужда от подобни теми.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

и за да е в същия тон:

Здравей, Немо. Не се оглеждай стреснато. Това съм аз – шофьорът на онази малка точица в далечината. Да, това е автомобил. Нищо, че ти изглежда малко и далечно, това съм аз и моето семейство, моят живот, към който ти летиш с огромна скорост.. Радвам се да се запознаем. Радостен съм и от факта, че под каската, екипировката и тоновете косми и тестостерон има човешко същество с душа, което ходи на работа. Съжалявам, че поставям теб и всички мотористи под общ знаменател, но за съжаление ние, шофьорите, виждаме от вас, мотористите, много малко. За още по-голямо съжаление това е или защото много малко е останало от вас по шосето, или защото прелитате с безумна скорост покрай нас. Повярвай ми, Немо, аз още повече уважавам твоите габарити и смелостта ти да излезеш на шосето на две гуми. Даже благородно ти завиждам и винаги ще ти дам път. Извинявам се от името на нетолерантните ми колеги и за това, че всяка грешка между нас е в твоята графа. Но аз също се подготвям всеки път, когато покрай мен мине моторист. Подготвям се да бъда втрещен от скоростта му, от безразсъдното му шофиране, от глупавите маневри на задна, предна или на никаква гума. Подготвям се да успея да спра, ако паднеш пред мен или да успея да запазя живота си ако се врежеш в моята кола. Извинявай, че не те виждам в огледалото, но до преди секунда ти беше една много малка точка в далечината. Извинявай, че не се дърпам веднага от пътя ти, но ти често пъти изникваш за миг, а и не забравяй, че не гледам непрекъснато в огледалото си – все пак се движа напред. И моля те, когато искаш да впечатлиш дъщеря ми или нечия друга дъщеря не забравяй за мен, за семейството й. Ти имаш каска и екип, но тя няма, и когато я возиш се съобразявай с това. Заповядай, мини. Карай на воля и се радвай и за мен на усещането. За сега аз ще остана на четири колела, защото твърде много нетолерантни и безразсъдни мотористи виждам всеки ден, за да се престраша да рискувам и аз. Разбирам те и винаги ще те пазя, но постарай се да ме пазиш и ти, защото не забравяй, че пред моя и твоя живот аз винаги ще избера моя и този на семейството ми.
                      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Перфектно представена "другата" страна
                        Извода според мен е (съвсем изненадващо), че всяко стадо си има мърша и ако не друго, поне от темата може да се позамисли човек над описаните неща...

ПС: за статистиката, аз съм виждал моторист, който си чака реда на светофара, както и такъв, който спира на пешеходна пътека за да пропусне пешеходците (не, че е нещо много, но от изказванията на някои от вас, въпреки очевидните твърдения за обратното, изглежда, че все пак поставяте абсолютно всички мотористи под общ знаменател)...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          Перфектно представена "другата" страна
                          Извода според мен е (съвсем изненадващо), че всяко стадо си има мърша и ако не друго, поне от темата може да се позамисли човек над описаните неща...

ПС: за статистиката, аз съм виждал моторист, който си чака реда на светофара, както и такъв, който спира на пешеходна пътека за да пропусне пешеходците (не, че е нещо много, но от изказванията на някои от вас, въпреки очевидните твърдения за обратното, изглежда, че все пак поставяте абсолютно всички мотористи под общ знаменател)...
                          само се замисли, че помниш как си виждал моторист да кара както би трябвало да го правят всички. Щом ти е направило впечатление и си го запомнил колко ли често го виждаш. Аз също имам приятели мотористи, които карат много културно. Аз самият се приемам за бъдещ моторист, но въпреки това не мога да не изтъкна, че 99% от мотористите по пътя правят ужасни кретении. Само ще ти кажа, че аз самият съм фен на скоростта и силните усещания. Също така ще споделя, че ме е изпреварвам моторист на околвръстното, който дори не успях да видя....а се движех с 100 км/ч. Не го видях!!! чух го, усетих как нещо минава покрай мен, но не успях да видя какво!!!! смятай!!! преместих се две ленти в страни - толкова се стреснах! Дадох всико от себе си да го настигна на следващия светофар и да му нахакам каската в задника, но просто е невъзможно.
                          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Боунсър каза каквото имаше да се казва по тази тема

Comment

Тия с моторите са пълни откачалки - и аз като ги видя бягам от тях. Тези хора има адреналин в излишък и им замъглява мозъка.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X