Първоначално публикувано от viki
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
На пътя има място за всички!!!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеАз не искам да ме пазят на пътя, искам да не ми пречат.Всеки разумно мислещ може да се пази сам, проблема е в манталитета
Като ме видиш, че се приближавам с висока скорост зад теб, не искам да даваш газ, а искам да се отдъпнеш и да ми дадеш път. Това важи и когато съм зад волана. Аз не се състезавам, карам с толкова с колкото ми стиска и 200-300 това си е мой проблем. Ти водача дето си в платното в което се движа трябва да ми направиш път, а не да натиснеш газта и да ми се правиш на модерен. (това в стилистиката на темата)"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
А ти не караш с 200 примерно никога и не са те засичали? Дали с кола или с мотор няма разлика.[/QUOTE]
Има разлика колега,викат му спирачен път,мен един лумпен с пасат щеше да ме отнесе докато си мислеше че може да ме гони и притиска,докато не се наложи да спра рязко заради друг който се движеше с 70 в лява лента на магистрала.
Comment
-
да ама е едно с кола да караш по бързо дрyго е с мотор
Колата се вижда много по ясно по плавниса маневрите
и при лек идар не са такива последствията като от мотор.
А за ограниченията съм съгласен трябва да се направят нови. Просто гледам и от страна на шофьорите с коли караш си с 30 40 над ограничението и изведнъж някакъв ти минава с 120 130 на сънтиметри.И недаиси боже стане нещо отиваж в затвора заради някакъв дет немисли.
Comment
-
Не знам защо, но иимам усещането, че пичовете с големите мотори, може би поради голямите скорости и ускорение не могат да преценят, че другите участници в движението не са спрели, а са движещи обекти с променлива скорост, взависимост от тяхната им ситуацията - изглежда ми, като че ли я карат малко като на нескопосани електронни игри. Така поне на мен ми струва - не съм карал такъв мотор.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Аз мисля че тези с темите за наказани голфаджии,ферарита,Sкласи и тем подобни дето се вземат насериозно като най-големите рацери(и си вярват) са много по опасни от мотористите.
Не казвам че мотористите са перфектните шофьори,съгласен съм напълно с постовете и на Слави и на Боян,но във всяко стадо си има мърша,просто там е в повече.
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеПак казвам манталитет. "Къв си ти, че да те пускам" това е мотото на повечето водачи. Трябва да се пазим един друг, нищо повче. Ти като се влачиш в лявата лента с 90 пречиш на другите дето се движат с 95....
---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеНа един простак с мотор се падат хиляда такива с леки коли. Ама хайде пак да се подразним кой с кола кой с мотор ,кой с дизел кой с бензин.Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!
Comment
-
Щом темата е - има място за всички... нека и тия всички да правят мястото.
Не един път съм го казвал, пазете себе си и другите... пак важи за всичките дето има място за тях.
А за общите знаменатели вече са ме изпреварили...
Изобщо... толерантността не пада от небето... колкото на някои малцинствени групи да им се иска.
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------
Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщениезащото съм сигурен, че всеки от вас когато застане зад някой тир или камион бърза да го изпревари, защото той се движи с 80, а ти можеш с 90-100 ...
Нормално движеща се лека кола или мотор са в пъти по-малка пречка и дразнител.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Хубу е че постигате такова единодушие, и е удивително как все още никой не е подфанал песента че за да са едните такива, а другите още по такива, може би една от главните причини е че някой ги е наблъскал на тесни, мръсни, вълнообразни и надупчени пътища, нафъчкани с безмислени знаци и още много фактори затрудняващи и изнервящи придвижването им от точка А до Б......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
За да имаш и двете гледи точки, то трябва да си бил и от двете страни.
Това е като колегата, аз карах със сто ама той караше с двеста.
Нали, аз крада ама той краде повече от мен.
Единствено лошото е в случая, че в огромна част от проишествията между кола и мотор, то графата на мотора е попълнена изцяло.
В този ред на мисли аз ще кажа, че и двете страни са прави изцяло.
Да, моторите минават по светофарите, да карат по-бързо, неразумно. Но колко пъти ви се е случвало мотор да ви засече и колко пъти кола ви отнема предимството?
Другото, което ми прави впечатление е това с изпреварването. Да, вярно е, че като изпреварваш трябва да гледаш в огледалото. Но това гледане в огледалото е да прецените, дали да се изнесете или да си стоите. Не преценявайте, че виждаш ли онзи бил далече. Да, той кара бързо, нарушава правилата. Но същевременно и вие нарушавате правилата, като не изчквате задминаващият ви да премине и след него да се изнесете.
Не гледайте само от своята градинка.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеНа мен повече напрежение би ми създала мисълта, че всеки пети кара пиян, а не когато два пъти седмично лятото се разминавам с моторист
Мислата ми беше - тези дали са по-безопасни от човека на 2/3 колела?
п.п. Кириле, дай е`ни пуканки насам, бре.
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеДругото, което ми прави впечатление е това с изпреварването. Да, вярно е, че като изпреварваш трябва да гледаш в огледалото. Но това гледане в огледалото е да прецените, дали да се изнесете или да си стоите. Не преценявайте, че виждаш ли онзи бил далече. Да, той кара бързо, нарушава правилата. Но същевременно и вие нарушавате правилата, като не изчквате задминаващият ви да премине и след него да се изнесете.
Не гледайте само от своята градинка.
Уважавам мотористите, правя им път, но честно - всеки път избеснявам, когато някой се мисли за безсмъртен само защото си е изоставил акъла (колкото го има) в къщи, щото явно му стяга каската на пълна глава...
Сърдете ми се колкото искате, но почти не пътувам сам в колата вече, и не мога да поемам чужда отговорност за живота на човека до себе си. Аз знам какво да правя в повечето случаи, но лошото е, че не всички случаи ни сварват подготвени и понякога имат летален изход.
Така че - идиоти има и на 4 и на две колела. Само че напук на някои горни мнения, най-често съм виждал толерантност на пътя от автомобилисти, и даже не помня да съм виждал подобно колегиално отношение от мотористи ... А недай Боже да попаднете на цяла група такива индивиди - тогава поведението им е направо подсъдимо и малоумно, щото явно се надъхват един друг с простотии ...
За мен по-скоро темата се изразява в това да предпазя себе си и човека до мен в колата, и чак после - тоя, дето се опитва да ни убие и тримата !
Comment
-
Първоначално публикувано от KukuЗнаааааааааааачи, аз съм сигурен, че има какво още да се каже по темата......
. Има какво още да се каже, да..колкото и иронично да звучи от твоя страна! Когато става въпрос за човешки животи и човешки съдби, има какво още.
Моторът позволява по-големи скорости...след като си се качил на такава машина, нормално е да не очакваш да спазваш ограничения. Ако ги спазваш, по-добре не се качвай на мотор. За съжаление нямаме подходящите условия да правим това, което ни се иска. И с това трябва да се съобразява всеки водач на МПС. Не веднъж ми се е случвало да стисна зъби и волана и да мина през връхлитащото ме препятствие, защото по осовота линия моторджийте имат "право" да си хвърчат с 50-70-80-130-180км/ч. Или?Last edited by JAMAL; d.m.y г., 01:27.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
Comment