Известие

Collapse
No announcement yet.

Каквито ни хората, такава ни и държавата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз винаги съм твърдял, че държавата ни е точно отражение на народа ни, то не че съм го формулирал за лично де, но много хора си мислят, че не е така.
    Last edited by fred; d.m.y г., 19:18.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
      Пичове,

за пореден път се убедих, че с такива хора нормална държава не може да имаме! Вчера отидох на концерта на Скорпиънс. Няма да коментирам нито стадиона, нито условията, нито озвучаването. Друго ми грабна вниманието. Придвижвайки се към сцената точно зад скелето на осветителите преминавам покрай случайна двойка. В момента на моето преминаване в знак на всепоглъщаща любов младежа шибна рязка дясна права в муцунката на благоверната си. Това се случва пред погледите на поне 100 човека наоколо. Каква беше реакцията? Никаква! Всички се правят, че не виждат как някакъв сопол бие жена!!! Естествено се намесих и обясних на младежа, че ако до 10 секунди не е изчезнал като старите пари и не е оставил жената на мира ще пропусне и концерт и може би остатъка от живота си. И сега става интересно. Пича ми обясни как това е НЕГОВАТА жена и ще прави каквото си иска. Мислите, че това е фрапантно? НЕ! Женицата тръгна да си го защитава!!! Застъпва се за него! Бута ме! Онзи се агресира, псува ме, бил съм "мухал" и "путка". Жената ме бута да го оставя на мира. Държа да отбележа, че през това време аз го държа за якето и му обяснявам как не ме интересува кой и тя коя е, но няма право да бие жена и да изчезва. Не съм полъскан от идеята да малтретирам пиян младеж с около 50 кила по-лек от мен и не искам да се разправям - аз съм отишъл на концерт. Но въпреки това онзи замахва.....и рязко спира да вижда с дясното око в следствие на шамар. Пак казвам - не искам да се разправям, а само да остави женицата на мира и се защитавам, ако някой ми посегне.

Жена му (която отнесе десен прав на публично място) скача да реве и да си защитава идеалното мъжле, а всички 100 човека наоколо не виждат нищо. Охраната на концерта липсва, а всички мега рок мачо пичове наоко си путееха безразлично.

Та идеята ми е има ли друга държава, в която може да бият жена публично и никой да не се намеси. И има ли друга държава, в която мъжа ти те бие публизно, а ти се застъпваш за него като се опитат да ти помогнат?
      Маме,следващия път я почваш и ти успоредно с него,па мое и да не ти обърне вниманиеТакива случки съм виждал много,1-2 пъти се намесих но дотам,защото реакцията на тъпата путка беше същата,даже една ми удари шамар,добре че беше жената с мен та ме спря,иначе ги бях изял и двамата.Затова сега катов идя такава случка,я подминавам като пътен знак
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Жената е постъпила повече от правилно......ся не искам да коментирам дали е луда да стои с него или не, дали е направила правилния избор с него или не, но ако не го защити и ти евентуално му начупиш каската, то после нея я очаква още кьотек, така че не съм учуден.....иначе тоя само може да се радва че женицата му е толкова фитка, щом той си знае че щом му е жена и мое да си я токати......наскоро едно приятелче излезе от кауша в СТЗГ щото бил изнасилил жена си....мисля че и тема бях пуснал за това.......
        принципно си прав, но за мен няма значение после какво я чака! Аз съм против принципа и действието, а против конкретните люде. Аз съм длъжен да се намеся в ситуацията, защото я виждам. Вкъщи изцяло от нея си зависи дали ще стои при онзи боклук или ще си събере багажите и ще се махне. Нейно решение, не мое. А аз дори не исках да го бия келеша, щото бях по костюм, на концерт, с 50 кила над него и т.н. Просто нагллостта да биеш жена, еле па пред толкова хора ме втрещи!
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Батка евала за това, че си спрял и се застъпил за жената!! Мн е тъпо да отминеш.
          Ферарист учил съм право и според него понятие изнасил съм жена си няма, ако ти е жена няма такова нещо изнасилване.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Мъжа е мухльо, жената е мазохиска, а ти си пич.
            Ако бях на твое място и аз бих се обадил - не знам, дали щеше да се стигне чак до такива крайности.
            И на мен ми скачаха по нервите разни едни и същи постоянно преминаващи и понеже им говорех под формата на майтап, накрая и те започнаха да се шегуват.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 15:49.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Батка евала за това, че си спрял и се застъпил за жената!! Мн е тъпо да отминеш.
              Ферарист учил съм право и според него понятие изнасил съм жена си няма, ако ти е жена няма такова нещо изнасилване.
              Чл. 152. (1) Който се съвъкупи с лице от женски пол:
              1. лишено от възможност за самоотбрана, и то без негово съгласие;
              2. като го принуди към това със сила или заплашване;
              3. като го приведе в безпомощно състояние,
              се наказва за изнасилване с лишаване от свобода от две до осем години.
              (2) За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от три до десет години:
              1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) ако изнасилената не е навършила осемнадесет години;
              2. ако тя е низходяща сродница;
              3. (нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) ако е извършено повторно.

Някъде да виждаш условие, че няма престъпление ако жертвата ти е съпруга???
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Страната на неограничените комплекси...

Колегата ФЕРАРИСТ правилно каза причината поради която жената се е уплашила още повече да не би да я защити някой според мен... И за съжаление е така, но все си мисля, че това, дали на нея ще и се стовари после отмъщението на комплексарчето зависи все пак от едно нещо - една тънка, колкото физическа, толкова и психологическа линия, която ако този, който му "обяснява", че така не се прави я премине, вече страха от повтарянето на "обяснението" би трябвало да вземе връх над желанието за избиване на комплекса и наказването на някой (примерно жена му)... Лошото (или доброто, зависи от гледната точка) е, че такава линия, ако изобщо съществува в гладкия мозък на този човек, единствено може да се "намери" емпирично, което някакси наистина води до рискове, както колегата bouncer е споменал от изпускане не само на концерта...
                Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 17:29.

Comment

Да се върна към заглавието- ТАКА Е.
                  Не ни е виновна държавата а манталитета.
                  Всеки е повече от другите. Всеки се страхува да не настине и да не се мине. Избива си комплексите като упражнява насилие върху другиго и винаги този другия е по слаб от него. Той се страхва да се опълчи за да не последва нова порция насилие.
                  А дали насилникът става по мъж, по човек ,по интелигентен .. и по "по-" . Какво му носи това?- Признание пред околните?
                  Неприятно ми е да го кажа , но голяма част от хората са с изкривена ценностна система. Безсилието м да направят нещо пораждат злоба и завист, които ръководят действията и постъпките им. Най лесно е да се плюе и да се удря. Дори не е необходимо обяснение защо го правиш. По този начен ставаш герой в собствените си очи, защото смяташ че другите ти се възхищават. Истината е обаче че ти си един мехур пълен с "нищо". Нямаш уважение нито към околните нито към себе си.
                  В българия се търсят "връзки" дори да не са нужни, търсят се отстъпки, дори да има изгодни цени, гледа се в паничката на другия, не се търсят начини , а се търсят оправдания. Счита се че всичко е разрешено- погрешно разбрана демокрация.
                  Както се казва в една поговорка- Демокрацията е когато те пратят на майната ти а ти отиваш където искаш
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Колега в закона никъде не пише за съпруг и съпруга как стоят нещата така както си го цетирал. Учил съм наказатлено право и ми стана интересно това и съм го запомнил!!!!!ю
                    Според същият закон фелациото от съпругата ти докато е законна такава не се брой за "проникване"!!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

адаш, не съм фен на насилието но имайки предвид, че е на концерт аз бих му затворил и едното ухо като му унищожа стереото ще помни ко е правил на концерта тва в кръга на майтапа иначе за постъпката на "човека" и жена му много мога да пиша но ще е безмислено ...
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Учил съм наказатлено право и ми стана интересно това и съм го запомнил!!!!!ю
                        Според същият закон фелациото от съпругата ти докато е законна такава не се брой за "проникване"!!
                        Добре де, съди се по НК, кой е закона който цитираш?????....Че чак и да са дефинирани такива подробности......
                        Се едно да се дефинира че мъжа(или по коравата половинка от двойката) има право да бие шамар, но не и кроше, прав, или ъперкът да речем......
                        Аз ако начупя жената от бой тя има право да ме съди за телесна повреда, какъв е проблема ако изведнъж реши че не е искала да ми даде.....чисто теоретично говорим все пак......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          Жената ме бута да го оставя на мира....
                          Жената ти е спасила живота бе Мъжа и може да е бил 50кг под тебе но жената е знаела че е много луд и по този начин те е предпазила. Ето какво е щяло да ти се случи http://vbox7.com/play:7e886e25 отървал си кожата направо А пък жената щом я бият не им е нормална работата на тия двамата.
                          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 19:31.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

колега трябваше да им хвърлиш един хубав бои и да си ходят разревани под ръчичка.
                            Last edited by tre; d.m.y г., 19:51.

Comment

Колега в закона никъде не пише за съпруг и съпруга как стоят нещата така както си го цетирал. Учил съм наказатлено право и ми стана интересно това и съм го запомнил!!!!!ю
                              Приятелю, не пиши глупости.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Бо, Евала!
                                Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
                                Всеки мухльо би се радвал да намери някоя слаба женица и да я тормози, за да се чувства велик в собствените си очи. В тези случаи съм склонна да обвиня жертвата не по-малко от насилника.
                                Напълно съгласен съм с теб!

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                                Ох,Бо...
                                Прибрах се вчера от работа и отивам до магазина.Насред пътя виждам проснат човек,не мърда.Хората го подминаваха,може би защото беше циганин и с одърпани дрехи,не знам...това не е важно.Подминаваха го,все едно го нямаПроверих дали има пулс..слаб,но имаше.Говоря му,той не реагира по никакъв начин.Вече аз като се спрях,надойдоха и други хора.Не си бях взела телефона,но някакво момче ми даде неговия да се обадя на 112.Първо дойдоха полицаи-бързичко пристигнаха.извикаха и линейка,защото той продължаваше да не помръдва.Казаха,че бил бездомник и да си тръгвам,те щели да се погрижат.
                                Искрено се надявам,че ще се оправи човечеца..Много мъчно ми стана от безразличието на хората.
                                Не разбирам с какво сърце ще подминеш човек в безпомощно състояние?!
                                зарад това подминаване защото бил клошар или си мислат че бил пиян аз загубих Много близък човек ... ама хората са НАЙ - ГОЛЯМАТА ГАД НА ЗЕМЯТА
                                Last edited by Galof; d.m.y г., 00:17.
                                Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                                Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Working...
                                X