Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за дограма?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моето мнение колега е да не си слагаш PVC дограма. Напатил съм се, а и дори ми влезнаха в апартамента през прозореца, който уж е с много добро заключване! Както стана ясно при заключено положение се отваря с една щанга от външната страна точно за 3 секунди! Алуминиевата дограма е в пъти по-добра, по надеждна, по-сигурна, да по-скъпа е, но не сменяш дограма всеки месец! Много съм против PVC-то. Беше 5-камерно, но като си отварях и затварях прозорците и постоянно ми се гърчи, дръжките са гадни и ми се струва че ще ми остане в ръката.... Иначе знам че на Rehau не са лоши, на фона на другите, а и ако сложиш PVC гледаи да ти дават гаранция за увисване на прозореца. Отварящите се прозорци увисват след време
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от VAN Покажи съобщение
      Ще използвам темата да попитам и аз нещо за дограмата.
      Възможно ли е да се монтира ПВЦ дограма без да се сваля "старата" дървена каса? Имам в предвид да се изрежат пантите да се сложи профл и върху него да се монтира прозорец или врата.
      Възможно е.

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
      Моето мнение колега е да не си слагаш PVC дограма. Напатил съм се, а и дори ми влезнаха в апартамента през прозореца, който уж е с много добро заключване! Както стана ясно при заключено положение се отваря с една щанга от външната страна точно за 3 секунди! Алуминиевата дограма е в пъти по-добра, по надеждна, по-сигурна, да по-скъпа е, но не сменяш дограма всеки месец! Много съм против PVC-то. Беше 5-камерно, но като си отварях и затварях прозорците и постоянно ми се гърчи, дръжките са гадни и ми се струва че ще ми остане в ръката.... Иначе знам че на Rehau не са лоши, на фона на другите, а и ако сложиш PVC гледаи да ти дават гаранция за увисване на прозореца. Отварящите се прозорци увисват след време
      Увисват крилата от липсващо или по-малко желязо/масово се слага вместо на 1,5 мм на 1,2 даже и на-долу, а някой и не слагат за икономия/,от не добре разпънато крило и от кофти обков.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

`Щото от няколко години произвеждам дограма... бих могъл да ти кажа някой нещица
        1. 95% от съветите по-горе изобщо се направи, че не си ги чел;
        2. Прави разлика между немските системи - произведени в Германия, българските системи и австрийските (Рехау), която вече не се внася от австрия.
        3. Разликите между немските и българските системи са толкова много, че ще заспиш докато четеш, но основната - швабите в повечето случай не използват рециклирана суровина, или ако това е така - то е указано от производителя; Нашенеца си слага к`вото си иска в профилите и различните партиди Бг профили са с различно качество и след това като започнем да пищим - "о-о-о-о много Ви благодарим г-н Х, че ни обърнахте внимание за проблема - той е отстранен... и така до следващия проблем"
        4. Германците дават 50 год. трайност на материала и го произвеждат от 50 год., българските производители дават 15-20 год. ама го правят от 4-5 и съм 100% сигурен, че не спазват на 100% рецептата за производство, дадена им от европейската лаборатория разработила системата им.
        Т.е. имаш 4 избора:
        1. Избираш евтина система - изработена добре и снабдена с качествен обков - върши работа;
        2. Избираш немска система
        3. Избираш алуминий с термомост и Ка стъкло - най-доброто
        4. Дървения стъклопакет си е класа, ама цените на истинските продукти започват от 300 лв/м2
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
          `Щото от няколко години произвеждам дограма... бих могъл да ти кажа някой нещица
          1. 95% от съветите по-горе изобщо се направи, че не си ги чел;
          2. Прави разлика между немските системи - произведени в Германия, българските системи и австрийските (Рехау), която вече не се внася от австрия.
          3. Разликите между немските и българските системи са толкова много, че ще заспиш докато четеш, но основната - швабите в повечето случай не използват рециклирана суровина, или ако това е така - то е указано от производителя; Нашенеца си слага к`вото си иска в профилите и различните партиди Бг профили са с различно качество и след това като започнем да пищим - "о-о-о-о много Ви благодарим г-н Х, че ни обърнахте внимание за проблема - той е отстранен... и така до следващия проблем"
          4. Германците дават 50 год. трайност на материала и го произвеждат от 50 год., българските производители дават 15-20 год. ама го правят от 4-5 и съм 100% сигурен, че не спазват на 100% рецептата за производство, дадена им от европейската лаборатория разработила системата им.
          Т.е. имаш 4 избора:
          1. Избираш евтина система - изработена добре и снабдена с качествен обков - върши работа;
          2. Избираш немска система
          3. Избираш алуминий с термомост и Ка стъкло - най-доброто
          4. Дървения стъклопакет си е класа, ама цените на истинските продукти започват от 300 лв/м2
          Всичките тези неща са така,много си прав колега.
          Само да доуточня за Швабите,от 2 години при тях заради Еко норми ,а и за да намалят цената си спрямо другите им конкурентни профили се използват т.н Коекструдирани профили. С други думи сърцевината на профила е от старо рециклирано PVC*сива на цвят*/поли -винил-хлорид/а стените са си от нормален профил-бели. Има го при KBE има го и при Шуко.
          Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 22:06.

Comment

Ахъ, мисля, че съм го споменал КВЕ е една от системите, които работя
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

ПВС, трокар, от Ролпласт, нямаш проблем, ако си на нисък етаж, си има системи против крадене и отваряне.Това рехау и тн, е от значение, но стига и фирмата, която извършва "разкрояването" и монтажа да е читава, даже сертифицирана по ISO.
              Last edited by fred; d.m.y г., 22:44.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Можеш да си потърсиш ШУКО. Профила е много добър.
                Само че в никакъв случай от АЛУ ПЛАСТ, защото те са ярък пример на това как и най-хубавата дограма може да се съсипе от абсолютно некадърна изработка + некадърен монтаж.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Да си кажа и аз мнението. Четох доста глупости и доста истини, няма да коментирам нищо.
                  1. Забравяш за KMG! Не си струва за разликата в цената да слагаш пълен боклук, който след 2-3 години ще е нацепен навсякъде.
                  2. Намираш фирма с добра репутация, която няма да се опита да ти рпобута нещо само, щото е дистрибутор
                  3.Няма такова нещо, квото и PVC да сложиш с какъвто и да е стъклопакет, все ще се бориш с конденз. Който желае да заповяда в кухнята ми с 5 камерно KBE и троен стъклопакет на неотваряемото и нарочно сложен двоен стъклопакет за отваряемото
                  4. Един съвет.....отиваш в Русе в някой от фирмите официални вносители на хубави немски профили(пробвай в Булко Комерс) и питай за добра и сериозна фирма, която работи с тях. Сигурен съм, че така ще попаднеш на доста добър избор
                  Между другото никой не спомена Thyssen. Оригиналният произведен в Германия е в първата 3-ка по качество.Thyssen са го въвели тоя стандарт за сива вътрешност и бяла външност преди доста повече от 2 години още, когато аз работих с тоя профил
                  Типо 1.4i.e. ex, Punto 1,9JTD. ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm. ex Lancia Musa 1.4 16v Auto ex
                  JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex; BMW X3 3.0 Auto

Comment

Дървена дограма със стъклопакет за мен е най -доброто решение- по всички фасади вкъщи, както и на вилата съм с такава и не бих могъл да кажа нищо лошо за нея.
                    Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:00.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Ами свързах се с един бивш колега от университета, който се занимава с монтаж и изработка на дограма, работи за E-Plast. Имам и + отзиви за него от монтирана дограма, която не е мръднала 4 години. Той ми препоръча следната конфигурация:
                      -Профил на Trocal, 5-камерен, 70 мм
                      -Стъклопакет Guardian Clima Guard Solar, двоен със стъкла 4 и 6 мм. Обясни ми, че бил по-ефективен от К-стъклата, а и аз прочетох подобни отзиви из нета.
                      -Обков Maco. Той спомена, че и Winkhouse бил добър обков за Trocal, но мисля да се придържам към изпитана и по-известна марка.
                      Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                      Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                      Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                      Alfa Romeo 146 ti

Comment

Ето за т'ва говорех ... напълно те удовлетворява това ... дограмата ще е произведена от ролпласт явно, а той ще ти я монтира ! В нас в едната стая съм с Масо, в другата с Уинкхаус /както се разбра, обичам да експериментирам /, като и от 2та, не мога да кажа лоша дума до момента. За макото, обаче плюса е по-голям, тъй като вратата с шнапера е с мако и не е мръднала, само от време на време реглаж на шнаперчето
                        Вече мога да си лягам и да заспя спокойно
                        „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

абе аз не се занимавам с това обаче от опит говоря. стъклопакет не се препоръчва просто така. трябва да се вземе в предвид изложението на стаята , тя какво е - хол,спалня,кухня и дали има някакви други изисквания. най-важно от всичко е да ти вземат размерите и после прецизно да изрежат профилите щото съм виждал такива изпълнения. дограма за една бала пари с 5 санта фуга пълнена с пяна. сега като си вземеш скъпата дограма, сам ще разбереш че е нямало смисъл и следващия път ще знаеш. не забравяй също да си монтираш и вътрешен перваз, че е по-добре да се сложи преди дограмата.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                            Само че в никакъв случай от АЛУ ПЛАСТ, защото те са ярък пример на това как и най-хубавата дограма може да се съсипе от абсолютно некадърна изработка + некадърен монтаж.
                            Първо Алу Пласт не съществуват около година вече.
                            2-ро имаха една от най-модерните и добре оборудвани пройзводствени бази в България/лично съм ходил няколко пъти/,за монтажа не мога да взема отношение.
                            3-то момчето е от РУСЕ,не че нямаха диструбутори във всеки по-голям град де,но сега не работят.

Колегата - iee е прав за Тисен,много сериозен и доказъл се многократно профил.Който си сложи Тисен няма да съжалява.
                            Това което си избрал Миленски звучи доста прилично ,ако цената те удовлетворяв взимай и това е.
                            Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 10:00.

Comment

Използвам Дограма на КМГ ЕКО клас, стъклопакета ми е 24мм К стъкло, обкова ми е на сигениа, мн съм доволен.
                              В стая с мн влага, преди да реша и този проблем и се държеше прекрасно. ДОбра цена с не лошо качество!
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Занимавам се с дограма.
                                Няколко полезни съвета от мен.
                                Както написаха по-горе колегите,може би най-важното нещо е фирмата която ти прави дограмата.
                                И с най-скъпите профили и обков да работят,ако я осерат(с извинение),все едно нищо не си направил.
                                За KMG,с хубав обков става,ако искаш да минеш по-евтино.
                                Това което обикновените клиенти,няма как да знаят е,че в някои по-евтини марки се слага и по-тънкостенен усилващ метален профил.При KMG съм сигурен че е така.

Пример:Няма да стане по-топло в жилището ви ако изберете 5 камерна дограма пред 3 камерната или поне вие няма да забележите разликата,защото площта на профила е около 10-12% от цялата площ на готовата вече дограма а и PVC е лош проводник на топлина.Разликата която може да видите е че 5 и 6 камерните профили са по-широки и самата дограма е по-масивна,предполага се и по здрава.

Относно стъклопакетите.
                                Стъклото е добър проводник на топлина и стъклопакетите,заемащи почти цялата площ,са най-студената част от дограмата.
                                Ако по принцип жилището ви е топло,с изолация,южно изложение,то най-обикновен стъклопакет върши добра работа.
                                Ако искате по-добра топлоизолация КА стъклото е добър избор и по-добрия вариант,според мен,двукамерен или така наречения троен стъклопакет.
                                Недостатъците на КА стъклото са че лятото при пряка слънчева светлина,стъклопакетите много се нагряват и в помещението става доста топло.
                                Недостатъците на тройния стъклопакет са в голямото му тегло,което с по-широка дограма,качествен обков и качествена изработка може да се компенсира.
                                Има и разни нови видове енергоспестяващи стъкла,но там цената вече е по-висока и информацията за по-оскъдна.
                                За обкова разчитай на марките:Сигения,Рото,Мако,GU.
                                Най-добрата система,която съм виждал,като замисъл и качество е KÖMMERLING.
                                P.S. Не си правя реклама,работя с други марки профили.
                                Успех в избора!
                                ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                                ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                                ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Working...
                                X