Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за дограма?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за дограма?

Здравейте,
    Искам да се допитам до препатилите с дограми, за да знам към какво да се ориентирам. Засега съм се спрял на PVC Rehau, 5-камерна със 70 мм стъклопакет. Също така обмислям варианта да взема KMG 6-камерна, пак със 70 мм стъклопакет. KMG-то е по-евтино, но се предполага, че Rehau ще е с по-високо качество. Както се казва "получаваш това, за което плащаш". Очаквам мнения за марка профил и препоръки за какво да внимавам преди да я взема
    P.S. Дограмата ми ще представлява прозорец с 2 крила с размери 170 см (в) на 210 см (ш), само едно крило ще се отваря - 70 см широко. Вратата - 225 на 60, ще е с комарник.
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
    Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
    Alfa Romeo 146 ti

Рехау е една от най-добрите на пазара, две мнения няма. Имам преки впечатления и сравнение между Вайс Профил и Рехау, втората определено е по-добра. Не че и първата не върши работа, дори напротив, върши си доста добра работа, но именно при детайлите и дреболиите се вижда, че Рехау просто си е класа. Но и разликата в цената е сериозна.
    Ако имаш финансите и можеш да си позволиш Рехау, хич не го и мисли.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Милене, според мен е по важно изработката на дограмата да е кадърна, а не марката. Защото може и РЕХАУ да ти сложат и да ти подухва през него. Така че, ориентирай се да търсиш фирми, които имат добра слава.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Опала ето тема като за мен. Като човек, който се занимава с дограма ще ти кажа Миленка.
        Стилян е много прав прочети ,информирай се и избери добра фирма ,която ще ти изпълни добре поръчката и ще останав накрая доволен.
        Спрял си се на добър профил,но от мен да знаеш профила е 20-25% от дограмата,всичко друго е в Стъклопакета и пълнежа/за вратата става въпрос ,ако не е пакет,а пълнеж с термопанел,пдч или хънтър / и Обкова.
        Хвърли едно око на Rehau Briliant.
        Профила е добър ще ти свърши работа,подбери си по-добър стъклопакет и хубав обков/Siegenia,Roto,Maco,комппромис е GU и Vorne/.
        Аз продавам Viva Plast /български/какъвто е и KMG.
        KMG-то не ти трябва ,ако търсиш цена ще свърши работа ,ако имаш повечко парички си вземи друг.
        Ако нещо друго те интересув знаеш ми скайпа или пиши ЛС.
        Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 15:13.
        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Кажи къвм коя фирма си се насочил. Рехау се прави и в румъния и въобще не е с качеството което търсиш. Основното е изработката. За стъклопакета вероятно не си разбрал но 70 мм стъклопакет ?!?. 70 мм е дебелината на профила. Мариан е прав за KMG- Вива Пласт е същата история. Можеш да си потърсиш ШУКО. Профила е много добър. Ако имаш пари, аз съм привърженик на дървена дограма от слепен профил със стъклопакет- Това е най доброто.
          Питах те за фирмата защото съм работил с много фирми и някой от тях въобще не са коректни като начин на изпълнение, срокове, качество и т.н.
          Last edited by fiore; d.m.y г., 15:58.
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

рехау изглежда доста добре, а вайс профил са по ръбати. ако ще е бяло пвц обаче май няма смисъл да гледаш дизайна. като съвет- направи прозореца да се отваря и вертикално и на него сложи комарника щото комарник на врата е доста паянтово нещо.
            няма смисъл да се хвърляш и на хиляда камерни профили и незнам какви си стъклопакети щото при всички положения те чака борба с влагата /особено ако ги слагаш сега преди зимата/.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              рехау изглежда доста добре, а вайс профил са по ръбати. ако ще е бяло пвц обаче май няма смисъл да гледаш дизайна. като съвет- направи прозореца да се отваря и вертикално и на него сложи комарника щото комарник на врата е доста паянтово нещо.
              няма смисъл да се хвърляш и на хиляда камерни профили и незнам какви си стъклопакети щото при всички положения те чака борба с влагата /особено ако ги слагаш сега преди зимата/.
              Колега коментара ти е доста неточен, и говориш малко наизуст,но както и да е.
              Иначе за вертикалното/двуплоскостно отваряне /си прав.
              Винаги има смисъл от повечето камери,нищо че после ги разпробиват при монтажа.Това за влагате не е точно така.
              Фиорето е прав за Шукото,но то влиза във високо ценовия клас където са и Salamander ,Brugman.
              Разгледай и Kommerling.

Comment

Както каза Muroman ... ето тема като за мен
                С много неща не съм съгласен, и с много съм съгласен.
                Определено НЕ съм съгласен, че рехау докарват добро съотношение качество/цена.
                Определено обаче съм съгласен, че профила ти е 20 % от дограмата ...
                От твоите варианти KMG-то ако е с обков сигения е идеално ...
                Ако търсиш Шуко, търси произведено в Румъния, в Букурещ. Това вече мога да гарантирам за истинско качество ... дори три камерно да сложиш ...
                Аз лично, от скромният си опит ти препоръчвам да се свържеш с Ролпласт в Русе /предполагам имат офиси/ и да ги питаш дали е възможно да ти продадат трокал, но без монтаж ! Монтажистите са от бездарник нагоре, а изработката на дограмата е определено добро. Не перфектно но добро ! После намираш някой да ти я монтира читаво и работата заспива ...
                Когато навлизаше още Трокала, му бях най-големият противник, защото пантите не се държат в армировката. Точно поради тази причина си сложих в нас трокал
                Еми ... 5 години вече дограмата е както когато беше сложена ...
                Виждал съм и Шуко в същото състояние след 13 години де, но ... то е вече друго
                П.С. : Ще следя темата
                И ... Мъромане ... Да не чувам лоши думи за G-U, че на времето те показаха на света кво е т'ва регулируем обков
                „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Мда, знаех си, че съм бос в тая тема. Честно казано тепърва ще трябва да проверя коя фирма предлага добро качество на монтажа в Русе и ще се задълбоча повечко в тея стъклопакети и обкови. А аз си мислех, че каквато марка е профила - такава е и стъклопакета и си вървят заедно... Един вид, че са като купе и двигател - не можеш да ги менкаш лесно! Че и отделна марка обков имало даже... Сега сядам да попитам чичко google за подробностите, мерси за съветите за отварянето на прозореца - виждал съм двуплоскостно отваряне и е доста удобно!
                  Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                  Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                  Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                  Alfa Romeo 146 ti

Comment

Колега , най-важно е кой ще ти направи дограмата.При големите фирми всичко е на конвейр и качеството е добро.В едната стая съм сложил КМG 6 камерно със троен стъклопакет и обков сигения.В другата стая е алупласт 3 камерен и той е със сигения.Каемджито неотстъпва по нищо на алупласта(мое мнение).При каемджито има два вида профили , едните са еко , а другите обикновенни.При екото захващенето на касата с кемфера е по устойчиво отколкото при обикновенната серия
                    Аз също съм на едно мнение с Фиорето за дървена дограма със стъклопакет.Там единствено трябва да се внимава да не ти пробутат чам ,защото и това го правят.
                    П.П. За да бъде всичко наред монтажа трябва да се направи от кадърни хора , защото колкото и да е направена качествено една дограма не се ли монтира правилно(да се сложат дюбели, да се разпънат крилата правилно и отвесирана) все едно нищо не е направено.
                    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

имам приятел който има фирма за производство и монтаж на дограма и мненито му за П.В.Ц. е че това е селскостопански найлон обаче хората го харесват защото е евтинко и върши работа, а70мм. стъклопакет даже и по фасадите тука в България едва ли има
                      A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

От твоите варианти KMG-то ако е с обков сигения е идеално ...

- Кое му е доброто на KMG?

Да се свържеш с Ролпласт в Русе /предполагам имат офиси/ и да ги питаш дали е възможно да ти продадат трокал, но без монтаж ! Монтажистите са от бездарник нагоре, а изработката на дограмата е определено добро. Не перфектно но добро ! После намираш някой да ти я монтира читаво и работата заспива ...
                        -За Ролпласт има изписани много неща и все Лоши/справка Google/.

И ... Мъромане ... Да не чувам лоши думи за G-U, че на времето те показаха на света кво е т'ва регулируем обков
                        -GU не е лош обков ,но тозе дето се продава тук е менте и не струва.

Колега , най-важно е кой ще ти направи дограмата.При големите фирми всичко е на конвейр и качеството е добро.

-Голяма Грешка.Повечето пъти се бърза и не се доизпипват изобщо нещата.

В едната стая съм сложил КМG 6 камерно със троен стъклопакет и обков сигения.В другата стая е алупласт 3 камерен и той е със сигения.Каемджито неотстъпва по нищо на алупласта(мое мнение).
                        - Сравняваш 2 различни по камери и цени профили,не е редно така.
                        При каемджито има два вида профили , едните са еко , а другите обикновенни.При екото захващенето на касата с кемфера е по устойчиво отколкото при обикновенната серия
                        -Какво общо има захващанета на касата и делителя/кемфера/ и Еко серията и обикновенната на KMG?
                        Сглобката и фрезоването е едно и също.
                        Той не разбира и няма да му направи никакво впечатление.
                        А и щом е Еко серия значи има спестено Нещо.

П.П. За да бъде всичко наред монтажа трябва да се направи от кадърни хора , защото колкото и да е направена качествено една дограма не се ли монтира правилно(да се сложат дюбели, да се разпънат крилата правилно и отвесирана) все едно нищо не е направено.

- Да се сложат дюбели - Пак основна Масово Практикувана грешка в България.
                        За какво са ви всичкиет тези камери като ви ги надупчат после колеги?
                        Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 18:40.

Comment

Е ... ти ми кажи кое е лошото на KMG-то ... ?
                          Като е български профил и всички веднага решиха, че е боклук ...
                          Наистина не е кой знае какво, но за цената си е повече от перфектно ...
                          А за ролпласт ... хммм ... за ролпласт ... познавам Светлин Николчев отпреди да вкара първата машина, работил съм дълго време с ролпласт, Познавам Лично бившият търговски директор, познавам и около 15 фирми, взимащи дограма от тях. Какво се е изписало ... по интернет ?!??!?!
                          Доста истинско мерило ...
                          „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
                            Е ... ти ми кажи кое е лошото на KMG-то ... ?
                            Като е български профил и всички веднага решиха, че е боклук ...
                            Наистина не е кой знае какво, но за цената си е повече от перфектно ...
                            А за ролпласт ... хммм ... за ролпласт ... познавам Светлин Николчев отпреди да вкара първата машина, работил съм дълго време с ролпласт, Познавам Лично бившият търговски директор, познавам и около 15 фирми, взимащи дограма от тях. Какво се е изписало ... по интернет ?!??!?!
                            Доста истинско мерило ...
                            КMG найстина не е кой знае какво,ходил съм им в завода имам други критерии по който съдя за тях.
                            За цената си VIVA Plast e по-евтина и добра.
                            Това,че познаваш Светлин не означава ,че не спестяват в доста случай армировката,че работят с кофти евтиин стъкла и много други неща.
                            Милен сам да си реши какво да прави,това не е тема за нас да си бъбрим.

Comment

Ще използвам темата да попитам и аз нещо за дограмата.
                              Възможно ли е да се монтира ПВЦ дограма без да се сваля "старата" дървена каса? Имам в предвид да се изрежат пантите да се сложи профл и върху него да се монтира прозорец или врата.
                              Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
                              Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
                              Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Working...
                              X