Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за дограма?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
    Само че в никакъв случай от АЛУ ПЛАСТ, защото те са ярък пример на това как и най-хубавата дограма може да се съсипе от абсолютно некадърна изработка + некадърен монтаж.
    Нарочно не цинирам фирми, защото на повечето им знам дережето. Иначе мога да изредя няколко които не препоръчвам. Следенето на фирми обаче е много сложно , защото едни и същи хора се подвизават под десетина имена например.
    Но до сега можеше вече, колегата да е монтирал прозореца. За един прозорец разликата в цената не се усеща, така че препоръчвам по качественото.
    Рехау както вече казах- не е между качествените, а между най масовите и рекламираните
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

От 3 години съм със Саламандър в хола със стъклопакет с две стъкла ,преди няма и месец сложих и в спалнята такъв ,но с троен стъклопакет,и двата са с К-стъкла и аргон.В къщи боядисах стените на спалнята и е доста влажно ,та забелязах тези дни когато е студено сутрин ,че при двойния има 1-2 см конденз по стъклата в долния край,а при тройния няма такъв въобще,освен това е чуствително по-добра звукоизолацията.В Ролпласт ми направиха калкулация за двоен стъклопакет с профил Трокал за почти същите пари каквито ми излезе тройния в МиГ маркет,не ползвам никакви отстъпки като клиент и прочие.Разправят ,че на Саламандър профилите са турски ,не знам дали е така,може би защото ги произвеждат в Тюркхайм някой си мисли, че означава Турция на немски,но според мен са си доволно качествени и не съм видял сред парчетиите в двора на фирмата някое да е със сив цвят вътре,а за белия им цвят мога да кажа ,че за три години на слънце не съм видял да се промени ни най-малко.
      Last edited by 546; d.m.y г., 11:18.

Comment

слушайте колегата alfamicin.

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
        От 3 години съм със Саламандър в хола със стъклопакет с две стъкла ,преди няма и месец сложих и в спалнята такъв ,но с троен стъклопакет,и двата са с К-стъкла и аргон.В къщи боядисвах стените на спалнята и е доста влажно ,та забелязах тези дни когато е студено сутрин ,че при двойния има 1-2 см конденз по стъклата в долния край,а при тройния няма такъв въобще,освен това е чуствително по-добра звукоизолацията.В Ролпласт ми направиха калкулация за двоен стъклопакет с профил Трокал за почти същите пари каквито ми излезе тройния в МиГ маркет,не ползвам никакви отстъпки като клиент и прочие.Разправят ,че на Саламандър профилите са турски ,не знам дали е така,може би защото ги произвеждат в Тюркхайм някой си мисли че означава Турция на немски,но според мен са си доволно качествени и не съм видял сред парчетиите в двора на фирмата някое да е със сив цвят вътре,а за белия им цвят мога да кажа ,че за три години на слънце не съм видял да се промени ни най-малко.
        колега, когато влажността в помещението стигне 70% започва кондензиране на вода по най-студените части. обикновено това е стъклото на дограмата. когато стъклопакета е със сериозна изолация, конденза просто се измества вече и то обикновено по ъглите на помещението, зад гардероба над вратата и т.н.т . те тука е женския фактор. една жена би предпочела да бърше дограмата всяка сутрин отколкото дрехите и да миришат на влага и да гледа мухала в ъгъла. интелигентното решение на проблема е микровентилация която обаче е скъпа, малко се ползва и обезсмисля яката изолация на пвц дограмата и стъклопакетите.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от VAN Покажи съобщение
          Ще използвам темата да попитам и аз нещо за дограмата.
          Възможно ли е да се монтира ПВЦ дограма без да се сваля "старата" дървена каса? Имам в предвид да се изрежат пантите да се сложи профл и върху него да се монтира прозорец или врата.
          Може, особено ако монтажистите са грамотни, става много добре.
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Така си е микро вентилацията и мен не ме радва,досега не съм имал конденз защото спалнята си имаше макро вентилация със старата соц. дограма.Сега съм като в херметична кутия и съм решил днес да похарча още някой лев и за влагоуловител,навсякъде съм с ламинат и женския фактор ежедневно прави физ-зарядка със стирката ,та да поддържа влажноста максимално висока.
            Last edited by 546; d.m.y г., 11:39.

Comment

Дотук не видях никой да е споменал бившите Thyssen, сега Inoutic, мисля че и те си заслужават парите.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Малко спам щото с PVC дограмата идва и конденза поради доброто уплътняване-купих и влагоуловител марка Мидея ,пише ,че извлича 10 л на ден, а за 12 часа се събра едва 1,5л .Нивото на шум е като на стар компресорен хладилник и е абсурд да стои включен когато спя.Има индикатор който показва влажността и успя от 70% да я свали на 58% за помещение 12 кв.м. без хора вътре,като ми се струва ,че има и леко затопляне на помещението температурата е около 23 градуса.Според мен качествен климатик в режим DRY е по ефективен и това са кофти похарчени 200 кинта, ако ще стои само в една стая без да се мести.
                Last edited by 546; d.m.y г., 10:56.

Comment

така е, с климатик е по-добре. не се лъжете и по НЕелектрическите влагоуловители, нищо не става от тях.
                  точка

Comment

Този е електрически и компресорен,може би некомпресорните са за предпочитане заради по-ниското ниво на шум.Не електрическите са оправдани , ако има откъде да се взима силикагел без да се плаща.

Comment

абе решението май е само микровентилация, другото е заобикаляне на проблема.
                      а тия влагоуловители с гела имат много ниска ефективност.
                      точка

Comment

Е, ми поотваряйте си отвреме навреме прозорците вместо тия машини дето ги споменавате, а другият вариант както споменах преди, дограма от естествени материали, която "диша" - боята на дървената дограма е на водна основа
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

dry режима при 99% от продаваните модели климатици, работи само при охлаждане, на отопление по принцип изсушават въздуха, но не достатъчно ефективно. Както казаха и другите колеги, проветряването е най-добрият вариант. Аз бих отбелязал един недостатък на PVC дограмата- прозорците и вратите от стандартно изпълнените се отварят лесно отвън.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Колеги, не се заблуждавайте с ел. уредите - кондензите при РVС дограмите се получават от липсваща или неефективна топлоизолация на помещението, а също така и от непостоянно или неправилно отопление. Също така "добавката" за микровентилация на "Сигения" оскъпява прозореца с около 6 лв. на брой!
                            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                              dry режима при 99% от продаваните модели климатици, работи само при охлаждане, на отопление по принцип изсушават въздуха, но не достатъчно ефективно. Както казаха и другите колеги, проветряването е най-добрият вариант. Аз бих отбелязал един недостатък на PVC дограмата- прозорците и вратите от стандартно изпълнените се отварят лесно отвън.
                              абе с климатика се поддържа по-постоянна температура в помещението и частично отнема влагата. за отварянето- така е когато се ползва обков с ниско ниво на сигурността. иначе за дървената дограма със стъклопакет, наистина е най-доброто, но знам че почти всичката която се предлага в българия е с ниско качество на дървесината.

ПП
                              да попитам дограмаджиите, предлагате ли системи за пасивна микровентилация за монтиране на вече поставена дограма и какви парички.
                              Last edited by kolev; d.m.y г., 12:06.
                              точка

Comment

Working...
                              X