Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за килим за стая!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    Здравейте, малко странна тема знам, но няма как. Мн трудно вземам решения, а от месец предекорирах вс в нас, вс мебел, стени, абе каквото се сетиш.
    Днес взех едно килимче и се чудя дали стой добре в стаята, дали не е малко, и да взема като модел същото но по голямо. Това на снимката е 120см/170см. По-голямото е 230см/160см.

Ако има някой, който се занимава с вътрешно обзавеждане или дизайн да даде мнение, че до утре трябва да реша ще го сменям ли.
    Мерси за отзивите!
    като начало аз съм против килимчета, обаче тоя седи добре в пропорция е с размерите на стаята и някак си го избрал и в пропорция с размерите на пространството без мебели сега имай предвид начина си на живот принципно килима като такъв е изобретен да стой на стената (и/или да емулира такава) затва са толкова шарени живописни и др. подобни, но в съврменните мултикултурни, наложили се, вкусове килима стои на земята и по него се ходи без обувки. Имай предвид къде ти минават ходовите линии и го измести оттам като цяло е добре и цветовете подхождат така че, като професионалист казвам, че е ок ако има нещо друго да се колебаеш пиши в темата защото е полезно предвид ниската култура на обзавеждане на българите тва е
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Мерси приятел, ще използвам темата за бъдещи проекти и размисли относно обзавеждане...ще се радвам и на други снимки на колеги (творческите им заложби )
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Мерси приятел, ще използвам темата за бъдещи проекти и размисли относно обзавеждане...ще се радвам и на други снимки на колеги (творческите им заложби )
        Колега килимът който си взел е много хубав вписва се идеално към интериора междудругото тези пухкави килимчета изглеждат като пано и съм ги виждал и на стена примерно твоя се връзва с тези форми.
        Относно големита си е точно за помещението мое мнение аз не харесвам примерно килим по целия под и затиснат от всичко в стаята така както си го сложил е перфектно изглежда като декорация.Аз също съм замислил такъв тип килим за стаята на която съм пуснал снимки в горния ми пост само че друга разцветка да се върже с интериора ми а ще пусна снимки и на цялото жилище да се види как съм съчетал нещата ако може пусни и ти снимки колега да разменим мнения и идеи примерно.Също може да обсъдим и какво домашно кино бихме си направили защото аз мисля да вземам LCD с някакво добро озвучение и така.

Поздрави
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

абе харесал съм си една ама и малко тесен отвора.................за кво си мислите пак братче........чаша за кафе имам предвид
          иначе по темата като човек дето ужким се занимава с дизайна - ако те кефи Го остави, ако те сЪмнева го мани !
          мене ме нема, в целата схема........

Comment

Eто малко снимки направени преди малко очаквам ка изкажете мнение колеги а също да пускате и снимки да обсъждаме.
            Предстои ми обзавеждане за коридора че сега е празен старите мебели бяха отвратителни и ги махнах ,а тези червени килимчета си ги харесвам но кръглия нещо не се връзва сега и ще вземам друг.
            Терасите ми са огромни Г-образни и бяхя целите от парапети с армирани стъкла голяма грозотия но навремето е било ефектно сега махнах всичко и направихме зидария от газобетон а нагоре остъкление с алумниева дограма, саниране на целия апартамент от вън и измазан с минерална мазилка а дограмите на стаите PVC.
            Пeрвазите ми са от полиран варовик ,плотовете в трапезарията от гранит също долната част на касите на вратите, а коридора и хола ми са мрамор както се казва: къс природа в нашия дом.
            Очаквам коментарите ви ,мнения и предложения за дообзавеждането на жилището ми а също и ваши снимки колеги.

Поздрави
            Attached Files
            Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 14:40.
            Alfa romeo GTVex
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
              ...Терасите ми са огромни Г-образни и бяхя целите от парапети с армирани стъкла голяма грозотия но навремето е било ефектно се махнах всичко и направихме зидария от газобетон а нагоре остъкление с алумниева дограма ...
              Пeрвазите ми са от полиран варовик ...
              Поздрави
              сегаааа первазите задължително ги импрегнирай тъй като варовика е хигроскопичен а градовете не са особено чисти и водата съдържа прах, сажди и други гадости който варовика филтрира и остават в него - демек след време се замърсява отвътре - импрегнанти има във всяка железария и струват стотинки но затварят порите на камъка и всичко е ок по отношение на терасата - има два вида - балкон и лоджия - балкона е когато терасата е извън обема на сградата а лоджията е когато е във обема, да знаете и двата вида тераси са създадени с цел да имитират двор т.е. място където човек излиза на въздух и др. някой тераси е хубаво да се затворят с оглед енергийна ефективност предвид климата ни но все пак оставете поне една без дограма да има къде да подишате въздух аз сега бягам в тема "пияни пишат във форума" по разбираеми причини иначе ако мога да бъда полезен съм насреща винаги
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                сегаааа первазите задължително ги импрегнирай тъй като варовика е хигроскопичен а градовете не са особено чисти и водата съдържа прах, сажди и други гадости който варовика филтрира и остават в него - демек след време се замърсява отвътре - импрегнанти има във всяка железария и струват стотинки но затварят порите на камъка и всичко е ок по отношение на терасата - има два вида - балкон и лоджия - балкона е когато терасата е извън обема на сградата а лоджията е когато е във обема, да знаете и двата вида тераси са създадени с цел да имитират двор т.е. място където човек излиза на въздух и др. някой тераси е хубаво да се затворят с оглед енергийна ефективност предвид климата ни но все пак оставете поне една без дограма да има къде да подишате въздух аз сега бягам в тема "пияни пишат във форума" по разбираеми причини иначе ако мога да бъда полезен съм насреща винаги
                Всичкия камък колега, мрамора гранита и варовика са инпрегнирани от момчетата които ми ги правиха и не попиват прах мръсотия и т.н. Чисти се много лесно,особено при варовика това е много вЯрно което си написал, защото той попива всичко докато при гранита не е така.
                Относно терасите си много прав колега защото с тези изолаций и дограми жилището не може да диша и вътре става страшно задушно, въздухът е някакси тежък ако не проветряваш и то редовно.В тоя смисъл колега терасите ми са 2 Г-образни и страшно големи и терасата от страната към кухнята ми съм я остаклил на цяло и си изнесох котлоните и фурната на вън с мощен ширм 800 кубика защото не обичам миризмите в стаята,а другата ми тераса пред спалните съм остаклил само ъглите защото като има вятър всичко се завихря и се наблъска пред стаите ,та тази тераса ми е отворена тази която се вижда с декоративния парапет а отгоре си монтирах и тента която стои като декорация а пази от слънце и дъжд в терасата,под тази тераса има градинка с много хубава елха и щеше да е грехота да е затворя и нея като оранжерия навсякъде.

Мерси за коментара колега ако имаш други идеи казвай.
                Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 23:50.
                Alfa romeo GTVex
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Един по-общ съвет: ако вече си го направил и те кефи и това е Твоят Дом - не питай за мнение. Тия, които ще дадат мение, няма да живеят там.

Сега следва малко критика, но надявам се ще се съобразиш с горното, защото всичко е изцяло мое мнение и е предвид това, което аз Бих направила, ако е мой дом:

Това зелено веронез в дневната е кошмар, адски е дразнещо в стая, в която вечер да си опънеш краката и да релаксираш. Митът, че зеленото като цвят е успокояващ се отнася само за... гора - естествения цвят на зелена гора, листа, трева... нещо което до сега не съм видяла на нищо боядисано. Повечето зелени са "отровини", агресивни и далеч от успокояващи. Може би само зеленото (общо) в различни нюанси има толкова противоположни асоциации. Но дори да боядисаш стената в тревно зелено ще стане ужас.

Оранжевото в кухнята е твърде много, има нужда от малко туширане. Ярките цветове трябва да се слагат само като акцент, а не като основни. Сами по себе си комбинациите оранжево и зелено са готини, но не и когато са толкова активни в стая за живеене. Контрастът е огромен и това докарва не място за успокоение, а за събуждане и изнервяне. Предполагам че е от скоро и още не можеш да усетиш ефекта.

Виолетовото в комбинация с този червеникав дървесен цвят е ужасна комбинация и изобщо комбинирането виолетово и кафяво.

Харесва ми зеления под с цветовете на килимчето. Може формата да не е най-удачна и удобна, заради движението на столовете, но ми допадна цветовата комбинация, но само на този детайл. Стаята и домът трябва да се гледат като цяло. А целият дом е адски шарен.

Това не го адресирам само към Дилян, че пиша някои доста общи неща по принцип. Доста хора бързат да наблягат на цветове, които на мостра седят добре и ни кефят, но като се покрият поне 10кв стени и ни хваща главобол. Другата модна крайност пък е само черно-бял кошмар.

Надявам се няма засегнати, защото както казах по-горе това е изцяло мое виждане предвид малко опит и това което съм учила и гледала. Ако някой мисли да се съгласи с мен - то непоправими неща няма. И аз съм правила грешки в собствения си дом, които след това вече знам, че няма да ги направя, но в момента са факт.

По някое време ще си пусна и моите експерименти и ще обясня, какво не бих правила повече.
                  Last edited by mim; d.m.y г., 16:57.
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Вярно цветовете в жилището са доста ярки,но това беше целта мисля че са доста свежи.
                    Дневната съм я боядисал не случайно в този цвят който няма нищо общо със зеленикавите нюанси,и комбинацията му с мебели от бял гланц ,мрамор и диван бяла кожа си е доста успокояващо ,поне така мисля аз ,но както и да е изказвайте мнения колеги затова пуснах снимки.
                    Alfa romeo GTVex
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

...
                      Last edited by me4o4ko; d.m.y г., 10:53.
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                      http://www.family-sozopol.com/

Comment

Хола много ми харесва. Само вратата е малко "old school", но предполагам и нейното време ще дойде. Цветовете в спалнята предразполагат не за спокоен сън, а за активна дейност
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

От просто плоча до балконче...Над печката монтирах ширм преди два дена. Изцяло стени, покрив, изолации се изградиха...ибрах плъзгащи прозорци, за да не заемат мн място в отворено положение!
                          Цветове Светло бежево комбинация с бяла минерална мазилка.
                          Attached Files
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:37.
                          sigpic

Comment

От просто плоча до балконче...Над печката монтирах ширм преди два дена. Изцяло стени, покрив, изолации се изградиха...ибрах плъзгащи прозорци, за да не заемат мн място в отворено положение!
                            Цветове Светло бежево комбинация с бяла минерална мазилка.
                            добре си усвоил балкона но сега ти предстои да се слбъскаш с един малко странен проблем плъзгащите се прозорци изключително трудно се почистват
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Мерси колега, знам за прозорците. Но няма как...мястото е малко и реших с тях, защото прозореца като се отвори заема място. Балкона е с размери 4м/1м.
                              Мъка си е чистенето, но няма как. Днес реших да добавя малко цвят капучино на едната стена, това капучино е мн близко до цвета на щторите и се получи интересно. СНимки скоро!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X