Колеги искам книжката да ми е валидна в САЩ.Дочух,че някъде се давали 20 лева и вече всичко е ок.Вярно ли е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Шофъорска книжка САЩ?
Collapse
X
-
Естествено ,че ще се явявя на изпит.
Бг книжката може да си я остави в Бг защото там не се признава.
Новата шофьорска книжка се вади за половин час. Изпитите са 2 (теория и практика).
И да не забравя всичко струва 10$sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Различно е в зависимост от щата. Не го обърквайте, ако не знаете.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Американската книжка ти я издават за периода за който ти е валидна визата. Във всеки щат таксите са различни и условията за издаване. Българската книжка до колкото знам се приема като международна и с нея можеш да караш до към 6 месеца. Добре е да се провери на място защото условията се променят постоянно и има разлика за различните места.
Comment
-
Информацията ми е 100% достоверна но на 3-4години!Книжката в Чикаго Илиниойс стува около 10$ Теоритичната част от изпита се състои от една листовка(само една няма варианти като при нас 200+ листовки) . Една листовка с около 40 въпроса като ти задраскват половината и ти остава да решиш 20. И изобщо не е необходимо да знаеш английски за да минеш теорията.Въпросите са тестови като в 80% от тях най-дългия отговор е верен освен на 6 въпроса(ако не се лъжа), но те могат да се назубрат. Има и 2-3 знака които трябва да опишеш но не са трудни. Практическия изпит е около 5мин. с колата с която си дошъл, но държат да има застраховка на твое име(ГО).Книжката са издава на момента.
Comment
-
С българската книжка можеш да караш 6 месеца в САЩ. През това време трябва да отидеш там при съответните органи за да те регистрират да минеш по тяхните си процедури и да ти насрочат изпит. При мен всичко стана в рамките на деня, отидох, дадоха ми един тест, справих се на теста, подадох формуляр на гишето, снимаха ме на място, платих 35 USD, изчаках около 30 минути и книжката ми беше готова. Не съм в САЩ от година и половина, но си имам книжката, тя все още си е в мен, валидността е 3 години, тъй като не съм гражданин на САЩ, а бях там за 3 месеца с туристическа виза. Говоря за Далас, щата Тексас през за 2008 година, но се съмнявам че досега се е променила процедурата.In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
За всеки щат е различни, но нещата са сходни. С нашата книжка можеш да караш 6 месеца, като ако желаеш си извади международна книжка в КАТ срещу предоставяне на старият документ и ти издават допълнителен, 5 лв струва, и има годност 3 години документа, аз имам такъв.
За щата масачузец услугата струва около 100$, не е необходима никаква застраховка, става за около ден, като трябва да си набавиш кола на която да курмуваш. Аз имам от там, и е за три години.
За Чикаго, имам мн мн близък авер който си извади от там, той ме улесни какво и как да направя, имам и братовчед до който се допитвах, той е с американско гражданство вече над 10 год. Струва пак около 100$, не ти трябват застраховки, отново за три години, вади се бързо и лесно, отива един ден...Давай смелоsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеВ Щатите май трябва да си добре и с ориентацията спрямо слънцето или да имаш компас в колата - пътните табели указват за населените места с географските посоки.
Comment
Comment