Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде ми е суджука?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Клевър е само етикет, интересното е кой я е произвел за Била.
    Щото под етикета се крият доста известни фирми в различните стоки.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Това е така.Но тогава не обърнах внимание.Бързо може да се направи скравка.Стига ми да не взимам повече от нея.
      В тоя ред на мисли,едни сандвичи "трепач" ,(Пловдив,бул.Източен,майните го знаят) едва не ме отровиха онзи ден.Не ме питайте каква нощ прекарах...
      '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Първоначално публикувано от Alfoso Покажи съобщение
        В тоя ред на мисли,едни сандвичи "трепач" ,(Пловдив,бул.Източен,майните го знаят) едва не ме отровиха онзи ден.Не ме питайте каква нощ прекарах...
        За себе си съм решил, че е по-добре да потрая ако съм наистина гладен вместо да правя компромис с трепачи, ала*ини и тем подобни.Просто никога не знаеш какво ще прихванеш...
        "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Има и хубави луканки, с добър вкус, тези на Маджаров примерно, КФМ и други разбира се.Трябва да се гони качественото за колбаси.Лошото, в някои консерванти, а такива без тия неща май няма.Например на КФМ има някои модели, в които няма почти консерванти, но задължително се мъдри тоя - Е250, който е гаден и се води от по опасните.В интерес на истината го има и в оригинални италиански, испански и немски колбаси....
          Та затова требе по умерено да се ручат такива неща и да се заместват с месо, прясно и приготвено по някакъв начин.Имах някъде една много добра и проста рецепта за пъстърма, става си отлично, е има малко играчка, но не е никак сложно.
          Last edited by fred; d.m.y г., 20:51.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Има и хубави луканки, с добър вкус, тези на Маджаров примерно, КФМ и други разбира се.Трябва да се гони качественото за колбаси.Лошото, в някои консерванти, а такива без тия неща май няма.Например на КФМ има някои модели, в които няма почти консерванти, но задължително се мъдри тоя - Е250, който е гаден и се води от по опасните.В интерес на истината го има и в оригинални италиански, испански и немски колбаси....
            Та затова требе по умерено да се ручат такива неща и да се заместват с месо, прясно и приготвено по някакъв начин.Имах някъде една много добра и проста рецепта за пъстърма, става си отлично, е има малко играчка, но не е никак сложно.
            Давай рецептата за пъстърматааа
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

ей сега ще взема да я потърся.., така:

Телешка пъстърма!!

Телешко месо се взима, нещо по качествено, от типа на бон филе, може и шол и прочее, с възможно най-малко жили и тлъстини.
              Месото се изчиства ако има такива.
              -Нарязва се на филии, по дебели от нормална пържола
              -нарежда се в съд /най добре е дървен, ма ако няма може и друг/ -ред месо, ред сол, най отгоре се завършва със солта.Добре е да солта да покрие плътно месото отвсякъде, може и да се попритисне с нещо отгоре
              -така подреденото в съда месо стои със солта три дни на хладно, може и четири, като пробвате ще откриете спрямо вкуса си примерно.
              -след трите дена се изтърсва от солта и се слага в кофичка или друг по голям съд със студена вода за около 2-3 часа, като се натиска с нещо отгоре, примерно дървена дъска с чист камък или нещо от сорта
              -след това се вади, подсушава се леко и още влажно се натрива с подправки по вкус-чубрица, червен пипер и т.н.
              -след тая процедура се суши обвито с марля и след като се изсуши е готово за ручане /пак на хладно естествено/.Като го обвиете в марля го сложите в хладилник това ускорява сушенето, защото хладилника изсушава продуктите. Суши се според вкуса и търпението, общо взето докато придобие харктерната си твърдост.Обвитото в марля месо може отделно и да е разделено с хартия, ако е повече.Идеята е да няма допир на месото с това над него или под него или с порцелана, метала или какъвто и да е съда, виж пак казвам че дървото е добро, някаква дъска примрено. Най добре е да бъда на някаква плоскокост да го разстеле на един ред, за да може "да диша" отвсякъде
              Като всяка рецепта с времето идва и майсторлъка и най-отлични резултати, успех!
              Last edited by fred; d.m.y г., 09:01.
              sigpic

Comment

аз пък го суша в специален кафез( рамка с много финна мрежа или може и тензух отвсякаде ) на тераста да не го нападнат мухи или пилци и става идеално
                Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
                Звукът може да бъде
                описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

Ами да, става и така, а сега е хладно, няма разни насекоми
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    МАДЖАРОВ!!! енд ъф стори!
                    Щеше да е end of story, ако на етикета всичко свършваше до списъка с месния състав. Само че след него има няколко пъти по-дълъг списък с консерванти и оцветители...
                    Не че не се прежалвам чат-пат с техни продукти - в кварталния магазин зареждат такива и понякога зорът е по-голям от претенциите

п.п. Доскоро се кълнях в Тандем, не на послдно място защото съм посещавал техни ферми и завод. Обаче след като видях, че дори в пушеното филе има гадости, просто вдигнах ръце. Останали са съвсем малко фирми, които наистина пушат месата на дърва, а не ги киснат в саламури с дъх на пушек (последната техника ми отговори на въпроса как, мамка му, успяват да наврат консервант в цяла, несмляна мръвка. И защо са толкова влажни "пушените" бутове и филета понякога).
                    Last edited by bass; d.m.y г., 09:53.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      И Е250
                      Тая консерва е забранена в много страни да се ползва за запазване на храни,имам чувството че тея талянски и немски колбаси са строго предназначени за нашия пазар,където що хванеш има E250 или някое от производните E251,E252.

Иначе за пастърмата,и аз си правя домашна,само дето рецептата която ползвам е 21 дни в сол,от малък баба ми така я правеше и смея да твърдя че тея Елени и Пастърмици из магазините са гола водя пред домашната.
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

истината обикаля в Стара Планина на 4 крака и се вижда доста добре на моменти през оптиката на карабината!
                        Всичко донесено оттам е НАТЮРЕЛ и всякакви кайми и суджуци стават божествени!
                        Да ми е жив и здрав старшия, че ако не е той никога нямаше да вкуся такива продукти!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                          Тая консерва е забранена в много страни да се ползва за запазване на храни,имам чувството че тея талянски и немски колбаси са строго предназначени за нашия пазар,където що хванеш има E250 или някое от производните E251,E252.

Иначе за пастърмата,и аз си правя домашна,само дето рецептата която ползвам е 21 дни в сол,от малък баба ми така я правеше и смея да твърдя че тея Елени и Пастърмици из магазините са гола водя пред домашната.
                          Ами не знам-за 250 наистина в някои държави е забранен, но няма обща забрана за ЕС.Не може да се правят салами за определени държави в ЕС.Вносителя само слага етикет на български език, но както и да е.
                          Наистина домашното е по добро.Това, за 21 е добро, особено ако правиш по-голямо количество, за да може да изтрае дълго време.А по "моята" рецепта е да си го направиш бързо и да го излапаш, но си е много добра.Разбира се, че ако си го прави човек редовно, може да си избира вече периода и да си го прави както му уйдисва.
                          Важното е да е вкусно и наздраве
                          sigpic

Comment

бихте ли споделили един БЯЛ списък на продукти, от които да хапваме
                            като за градски чеда, които нямат много варианти
                            като в Белия списък да са само наистина пушени, сушени и с минимум консерванти продукти, може и магазини, в които да ги намерим или ако ще да са крайпътни баби, но проверени

Например:
                            кайма от Фантастико, смляна на място от прясно месо
                            краве масло на Верея
                            сирене Бри от пита на кг в Карфур - трайност много малка
                            Кашкавал Витоша на Маджаров - съдържа само краве мляко, закваска и сол

ще направим 1 актуализиращ се списък
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

От гледна точка кайма, само една има в белия ми списък - супермаркета, в който имат месар на щат (и в някои 345 го има това, не само Фантастико), взимаш си едно кило свински гулаш и казваш на каката зад хладилника да го метне в мелничката. Останалото е само лъскави опаковки. Разликата в кюфтетата, правени с такава и готова опакована кайма, е значителна...
                              Ако някой има в района си такова нещо в супермаркета, това е решението.

Иначе, що се отнася до опакованите:
                              - само Сами-М и най-вече Тандем са ми харесали, и пак не е ясно кво има в каймите им, защото усещам разлика сравнение със смляното пред очите ми месо
                              - кренвирши Сачи и Тандем, наденици Тандем, но всичкото само Стара планина
                              - телешки колбас Тандем, червената опаковка
                              - сушените мезета на Орехите
                              - краве масло купувам само от немското - българско не ща и да чувам - не му помня името, но има една бяла крава на опаковката, самата опаковка е със златист цвят, около 3 лв е цената на голямото
                              - сирена - Маджаров, Милктрейд Търговище, Елена
                              - кашкавали - Маджаров, Милктрейд, Родопея, Елена
                              - френски сирена Бри или Камембер - каквото и да купите като марка, ако е в срок на годност, ще е хубаво - това все пак е френско и там качествения контрол е зверски, не е като у нас (Президент е доста по-скъпо, а няма разлика в качеството, лично аз затова предпочитам Paysant Breton - по-меко на вкус или Coeur de Lion - по-ароматично)
                              - млека - кисело Елена или Сердика Добрич - имат най-истински вкус и доста бързо хващат мухъл, т.е. не са наблъскани с консерванти и сухо мляко като Верея и Данон...

Това дотук са изпробвани неща, които не само че на вкус съм ги оценил, а и организма на човек като майка ми ги е приел - тя е с чувствителен черен дроб, след каран хепатит преди много години, и а хапне нещо, което не е читаво - веднага й става лошо и вдига кръвно. Допреди да излязат Стара планина кренвиршите, този продукт го беше задраскала, нямаше случай в който да не й прилошее от 1/3 кренвирш...
                              Ще допълвам още. Ако още някой има също какво да сподели - наистина ще е полезно.
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

За млечните..

Бяло саламурено сирене (по ред на предпочитание):

Съединение

Също и на Маджаров - краве и овче в кутии със саламура (не намирам снимка)

Овче сирене от мандрата в Старо село (посещава се на място регулярно, продават и "насипно").

Кисело и прясно мляко Хармоника (и тези съм ги "одитирал" лично в Мало Бучино, а млякото идва пак от троянско село )

Те се случиха все "Био", но не е целенасочено. Просто тези, за разлика от разни измислени етикетни биовци, наистина правят нещата да са хем истински, хем по мой вкус. Щото има разни еко-зомбита, които заради едното "био" плюят на вкус, вид и прочее. Много им се дразня на разни такива градски позьори, които не знаят от коя страна се дои пръча...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                                X