Известие

Collapse
No announcement yet.

Събиране на просрочени плащания

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Събиране на просрочени плащания

Въпроса е следния - имате ли несъбрани плащания и как се справяте с този проблем.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Какво пише в договора за забавени плащания? Какви са условията за плащане? За факторинг мислил ли си?
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Зависи от договорните отношения.Разбирам, че имаш да вземаш пари от фирми или хора на които си доставял дадена стока и съответно си фактурирал или греша?
      Ако няма договор процедурата е тромава. Звъниш и натискаш, спираш доставки и тем подобни, зависи от ситуацията..
      Range Rover Vogue 4.4
      Rexton 270 cdi
      Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
      Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Имам да вземам пари от фирми на които съм извършил услуга и съответно съм фактурирал. Занимавам се с транспорт.Имам и договори срещу всяка една фактура. Факторинга е неприложим при мен поне на този етап.
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Продължаваш ли да работиш със същите контрагенти,които са в просрочие, по други доставки?
          В понеделник ще ти пиша ЛС, ако не са ти отговорили дотогава де
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Не, не продължавам да работя с длъжници. За съжаление част от длъжниците изчезнаха. Дори не са обявили фирмите си в несъстоятелност.
            sigpic

Comment

Съдия-изпълнител.
              „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Покана, обезпечително производство, исково производство, изпълнително производство. Има и други тънкости, но най-добре си хвани адвокат, ако нямаш някого предвид - пиши на ЛС.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

При подписани фактури сравнително лесно се стига до изпълнителен лист и съдия изпълнител.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

А при международни отношения ? Пращаме един камьон със стока в Испания , има приемно-предавателен протокол , по сметката не са преведени никакви пари ... пресрочване с 2 месеца вече . В договора е упоменат краен срок на плащане ...
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

В момента всичко в бизнеса е толкова задръстено, че трябва да се прецизират отношенията - времената са трудни, доверието между партньорите е на изпитание и трябва да се изпипват разплащанията.
                      Повечето фирми предпочитат да играят на сигурно с цената на намалени приходи само и само да оцелеят, така, че според мен трябва да се наблегне повече на разговорите - влизането в съдебни спорове е с неясен завършек.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

След последния разговор по телефона , испанеца обяви нова дата за превод на парите ... счетоводителите му се били объркали . За мен лично , това са цигански номера ! Но пък аз съм си старомоден ... обичам да става така , както е казано .
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                          След последния разговор по телефона , испанеца обяви нова дата за превод на парите ... счетоводителите му се били объркали . За мен лично , това са цигански номера ! Но пък аз съм си старомоден ... обичам да става така , както е казано .
                          Така и трябва да бъде, но все пак всички са затруднени и трябва да се внимава - затова в момента се работи повече с познати патньори, особено при по-големи поръчки.
                          Понякога отсрещната страна има желание да бъде коректна, но няма възможност.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Именно за това проявявам разбиране . А във време на криза рядко се откриват нови пазари , за това се захванахме с този . Надявам се всичко да е наред ... че не ми се занимава със съдилища .
                            145 1.6 ТС '97 ех.
                            145 1.9 JTD '00
                            307 CC 2.0 '04

Comment

Тука едни ни задлъжняха и поради това доста и ни смениха с друга фирма ,за да не ни платят разбира се.Ходихме търсих ме ги те се крият кът цървули.Дадохме некой лев на адвокат и за месец някъде сумата беше в джоба ми.Не знам какво им е говорил и тн....
                              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Working...
                              X