Известие

Collapse
No announcement yet.

Новите винетки - на стари цени, санкциите обаче - тройни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Никъде не пише, че квитанцията следва да се носи. В нас трябва да е отрязъка от винетката, който остава след залепянето й (малкото бяло правоъгълниче отдолу).

Първоначално публикувано от pr_00f
    Изрично ме питаха за номера на колата и за имената ми.
    Това отдавна се прави - от началото на ерата на винетките в БГ, че дори и за седмичните и месечните ...
    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 07:54.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
      Абе гледам тая винетка и не вярвам на ушите си. Адаш, тая картинка от къде я намери? Моята винетка я взех вчера от голяма бензиностанция на Лукойл в Бургас. Тъкмо ще си вписвам номера и гледам, че на моята има една правописна грешка, която при теб я няма. А именно в полето за вписване на номера на английски език при теб пише "...REGISTRATION NUMBER" а при мен "...ЯEGISTRATION NUMBER"

Хм, интересно
      Спокойно и при мен има една такава в момента ... Цялата ни работа е такава - неграмотна!!! От бързане да не забравят полето за номера са го претупали ... А винетката няма как да е фалшива , понеже е взета от "Агенция за социално подпомагане" и няма квитанция .

И последно - пише ли се този пуст номер , че всеки ден чувам различна информация , и упоменато ли е в закона . Също така на дясната холограма отзад пак има за отлепяне или то си остава

Пък и защо пише "моля отстранете старата винетка" , ами да бяха написали на нормален език , че е задължително махането! Не че не ги махам моите веднага , но се получава объркване така .
      Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 09:18.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
        Вписването върху самата винетка наистина няма да е задължително от тази година, но пък на квитанцията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише номера на колата, а за винетка без квитанция пак щели да глобяват.
        Взех си от едно ОМВ - дадоха ми касова, но никой не ме пита за номер - майка си взе от другаде някъде - същото......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Взех си от едно ОМВ - дадоха ми касова, но никой не ме пита за номер - майка си взе от другаде някъде - същото......
          Урааааа.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
            Абе гледам тая винетка и не вярвам на ушите си. Адаш, тая картинка от къде я намери? Моята винетка я взех вчера от голяма бензиностанция на Лукойл в Бургас. Тъкмо ще си вписвам номера и гледам, че на моята има една правописна грешка, която при теб я няма. А именно в полето за вписване на номера на английски език при теб пише "...REGISTRATION NUMBER" а при мен "...ЯEGISTRATION NUMBER"

Хм, интересно
            Не само там, ами на долния отрязък, там където пише "Годишна винЕтка" - това "е" обърни внимание, че също е огледално.
            Или е направено абсолютно нарочно с цел отсейване на смотаните фалшификатори, или нещо са омазали дизайнерите и са видели това чак след печат...

---------- Post added at 10:25 ---------- Previous post was at 10:22 ----------

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
            И последно - пише ли се този пуст номер , че всеки ден чувам различна информация , и упоменато ли е в закона . Също така на дясната холограма отзад пак има за отлепяне или то си остава

Пък и защо пише "моля отстранете старата винетка" , ами да бяха написали на нормален език , че е задължително махането! Не че не ги махам моите веднага , но се получава объркване така .
            Може и да не пишеш номера, няма да глобяват на годишните винетки за това. На седмичните и месечните обаче - да.
            Вписването, както сигурно сте забелязали, е адски зор, върху лепящата част е полето и освен с химикалка, с друго не става.

А за стари винетки даже вдигнаха глобата, доколкото знам. Имат идея да заснемат с камери кой има ГО и винетка. Затова излезе безумното предложение за закон за лепенките по колите, затова и новите винетки са такива чаршафи... стържете старите, че ушко най-обича ей такива неща да са му на разположение за заяждане...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

http://spisanie.mobile.bg/avtomobili...a-vinetka.html
              сега ходи разбери последно кой за какво и как ще глобява ... първо щяха за невписан номер ... оказа се, че няма закон с който да те глобът, че не си написал номера ... после люти глоби за не отлепени сега незнам си кво ...
              Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
              Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Е той си го е казал, човека, кво странно има, а и според закона, глобата е за залепена винетка, която е извън срока на валидност. Ако до нея залепиш обаче валидна такава, не могат да те глобят. Останалото е естетика на предното стъкло.

Рег. номер, пак според закона, се пише само на седмични и месечни винетки. На годишните - новия закон още не беше в сила, когато от НАПИ въведоха това изискване, така че ако си залепиш годишната без вписан рег. номер, не могат да те глобят. Още една година аванта за тия, дето ползват една винетка на две и повече коли...
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

В закона пише следното:
                  чл.100 ал. 2
                  (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно
                  пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна
                  такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното
                  стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските
                  пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.

Под това се разбира, че изтекли винетки се отлепят!
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

А това с писането на номерата,последно пишем или не пишем?

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                      Ако няма да хитруваш, не мисля, че ще ти е проблем да го напишеш

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
                        Ако няма да хитруваш, не мисля, че ще ти е проблем да го напишеш
                        Значи ми е проблем да го напиша,химикалката не ми пише.

Comment

A това с писането по винетката ква измъдена работа е.
                          Отлепяш мъъъничко, че ако отлепиш цялата ше ти залепне по ръцете, ще я скъсаш, малко химикали въобще могат да пишат върху тая хартия и накрая лепиш на стъклото. Умения на филателист са нужни.
                          Който го е решил хемороиди като щраусови яйца да му излязат.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            Отлепяш мъъъничко, че ако отлепиш цялата ше ти залепне по ръцете, ще я скъсаш, малко химикали въобще могат да пишат върху тая хартия и накрая лепиш на стъклото. Умения на филателист са нужни.

Това с писането наистина е голяма глупост,докато си пишеш номера може като нищо да съсипеш винетката.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                              да поради тази същата глупост ... защото съцкавите работи не ми се отдават много место 1 седмична си купих 2 ... защото първата я прецаках ... и та да съм си сигурен втората помолих служителката на бензиностанцията
                              Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                              Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=768076

те...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X