Известие

Collapse
No announcement yet.

Новите винетки - на стари цени, санкциите обаче - тройни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Новите винетки - на стари цени, санкциите обаче - тройни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...ciite_skachat/

Пак ще си даваме по 67 лв за годишна винетка, основните 2 промени обаче са вписването на регистрационния номер на колата върху винетката преди залепяне и факта, че глобата за без винетка от 100 скача на 300 лв.

Аз не мога да разбера, толкова ли е трудно да се въведе немския начин на таксуване, а именно - в цената на горивата? Колкото повече караш, толкова повече си плащаш. Явно обаче, повсеместното цедене все още е по-удачен вариант... криза е, Дянков само реве, че няма пари, от де що може трябва да дерем...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
    Аз не мога да разбера, толкова ли е трудно да се въведе немския начин на таксуване, а именно - в цената на горивата? Колкото повече караш, толкова повече си плащаш. Явно обаче, повсеместното цедене все още е по-удачен вариант... криза е, Дянков само реве, че няма пари, от де що може трябва да дерем...
    а то не е ли така в момента???
    Акцизи, данъци и такси върху горивата формират 60% от цената им. От нова година повишават акциза на горивата пак.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

1. Горивата са ни боклуци
      2. Горивата ни са скъпи боклуци
      3. Имаме високи Ддс, такси,акцизи, които ще станат още по-високи+ цената на винетка?
      4. Аз пък имам малка градска количка, която няма да напуска Сф защото ходя с нея на работа, плащам и данъка, защо да плащам и винетка чрез горивото?Ами тогава да ги вкл. направо към ГО?
      5. Ще има огромно увеличение на кражбите на гориво...мдаам голям стимул ще е...
      6. Нека не бъдем сравнявани с която и да е европейска страна, нямаме нищо общо. Едните са обработваема земя, а ние джунгла
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        а то не е ли така в момента???
        Акцизи, данъци и такси върху горивата формират 60% от цената им. От нова година повишават акциза на горивата пак.
        Ми така е... някъде прочетох, че държавата изцоцала почти 1,4 млрд лв от акцизите на горивата. Явно обаче това не стига, та от винетките още почти 200 млн е изпомпала, и това са суми към края на октомври 2010 г.
        Две черни перли...

Comment

Преди няколко месеца си направих шега и изпратих запитване до Комисията за защита на потребителите къде трябва да се оплача от лошото състояние на пътищата, след като съм си платила винетка, т.е. купила съм нещо, което не съм получила. Познай какъв отговор получих... никакъв.
          Не знам не може ли да се осъди държавата или общините, които получават парите ни, а не си оправят пътищата... защото ми писна хем да си плащам, хем да си сменям всяка година ходовата част
          GTV 2.0 TS '95
          Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Трябва да го измислим колеги как да сменяме винетките на повече от 1 кола защото това с вписването на рег.номер си е злонамерено
            Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
            Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
            Alfa Romeo GT 1.8 TS
            Yamaha R6

Comment

Btw леко в страни от темата, но на границата с Гърция ми направиха много интересна проверка. Първо всички митничари са се събрали от гръцката страна и покрай нашата се минава транзит. Там ми погледнаха личната карта след, което един пич се вглежда сумати време във винетката и накрая извади баркод четец. Цъкна винетката и след малко вътре от бутката му казаха, че всичко е наред и ме пуснаха да продължа. За пръв път го правят това и ми е интересно какво точно проверява с тоя баркод четец. На някой да му се е случвало?
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Да, откакто махнаха флашките на границите със страни, които не са в ЕС, всеки път българските митничари ми чекват винетката с баркод четец. Това от минимум половин година ми се случва, като тръгна към Македония.
                Две черни перли...

Comment

Ами аз тази година не съм ходил толкова често. Последно юли месец бях там и тогава не беше така. Тогава митничарите си седяха всеки на своята си страна и винеткита грам не са ми гледали.
                  Култово беше изказзването обаче на един грък:
                  -Искам седмична винетка.
                  -Нямаме.
                  -Ама аз искам седмична винетка.
                  -Нямаме господине, само месечни.
                  -Тогава ше карам без!
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

А вие четохте ли бюджет 2011 ???
                    От къде да приберат пара, производства в бг почти няма, всеки втори е търговец или нелегален. Правителството съвсем засра нещата. И понеже тука е сравнително лесно да се потдържа кола а пък другия ни транспорт е ужас а и е национална гордост да имаме повече теникета то е много лесно да се взимат пари от горива, винетки, застраховки......
                    А иначе съм сигурен че пак ще им намерят цаката и на тия винетки

Comment

И са кво с Мариянката трябва да си купим 2 отделни винетки

Ей окачването ми неъздържа и 20к,изправям джанти през 2 седмици,сменям гуми който немогат да се ремонтират от балони или са много сцепени,преди 2 седмици чупих картер(пак бързите 300лв с маслото и труда) та закакво да им плащам на мръшляците като знам че пак ще си троша колата...
                      И не да ми каже сега някой че сме на тоя хал понеже има такива като мене,защото преди си плащах и след като видях че ефекта е нулев спрях,и 5 години да неси плащам винетна такса и данък,пак немогат да ми върнат парите за щетите от примерно 2010 година да ги ева!
                      Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                      Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                      Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                      Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                        Ей окачването ми неъздържа и 20к,изправям джанти през 2 седмици,сменям гуми който немогат да се ремонтират от балони или са много сцепени,преди 2 седмици чупих картер(пак бързите 300лв с маслото и труда) та закакво да им плащам на мръшляците като знам че пак ще си троша колата...
                        Много си прав! Проблема е, че парите, които се събират не отиват по предназначение, а потъват в нечии бездънни джобове да ги е...! Ама проблема ни е, че всеки от хората, които трябва да взимат решение , не се опитва да върши работа, а да гепи колкото може повече. Както се видя от бъзика дето го направиха на депутатите - на тях им е през дедовия за истинските им задължения. Много по-важна е изгодата. Ама това нещо Алеко Константинов много отдавна го беше написал и не се променя за съжаление.
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Винетка ще си купя и то годишна - до сега съм набил около 80-90лв. за седмични, и за кво да им ги давам тия пари отгоре?
                          Добре, извиват ми ръцете за винетка, ама нито лев няма да видят от мен за данъци... старото Рено го карах 5 години без да му плащам и го продадох така(макар че данъка му беше 16 лева)... с Алфата случая ще бъде идентичен
                          sigpic
                          Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Поредното тъпо нещо, което може да направи правителството. Мисля, че трябва да им се влее малко ъкъл в "кухите" им глави.
                            VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
                            Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                              http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...ciite_skachat/

Пак ще си даваме по 67 лв за годишна винетка, основните 2 промени обаче са вписването на регистрационния номер на колата върху винетката преди залепяне и факта, че глобата за без винетка от 100 скача на 300 лв.

немския начин и сега го има,от горивата се отделят средства,само че не отиват по предназначение
                              не че от винетките отиват там където трябва,друг е въпроса че много хора карат,без винетки,без го и тн
                              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                              алфа ромео 164 2.0тс -на части
                              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                              sigpic

Comment

Working...
                              X