Известие

Collapse
No announcement yet.

Някои съпоставки . . МВ S350/ AR166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някои съпоставки . . МВ S350/ AR166

Вчера с един приятел си обикаляхме каляските, разглеждахме, обсъждахме, гледахме бордкомпютри и т.н. Та пича кара S класа V6 - бензин, 2008г, доста над 200к.с., по-тежка от моята с доста над половин тон . . . Чукна си момчето средния разход за последните 30 000км и се оказа, че колата гори 2л/100км по-малко от 166-цата след това чукна разход за деня само градско - пак 2л отдолу - потресен.
    Разликата между 2-те коли е просто размазваща, 10г в автомобилостроенето са си епоха, за двете марки ще оставя коментара на вас . .
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Вчера с един приятел си обикаляхме каляските, разглеждахме, обсъждахме, гледахме бордкомпютри и т.н. Та пича кара S класа V6 - бензин, 2008г, доста над 200к.с., по-тежка от моята с доста над половин тон . . . Чукна си момчето средния разход за последните 30 000км и се оказа, че колата гори 2л/100км по-малко от 166-цата след това чукна разход за деня само градско - пак 2л отдолу - потресен.
    Разликата между 2-те коли е просто размазваща, 10г в автомобилостроенето са си епоха, за двете марки ще оставя коментара на вас . .
    Чесно да ти кажа, показанията по борд компютър не ми ги хвали. Няма начин тая С класа да гори по малко от 2.0 166-ца. 2.7 дизел Ягуар С тайп харчи 11-12 градско, така че 3 литрова С класа бензин под 16-17 не може да падне.
    Lexus IS200

Comment

Имам познат който кара S600 V12 biturbo и си му гори 15/100 ъзвън града.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Чесно да ти кажа, показанията по борд компютър не ми ги хвали. Няма начин тая С класа да гори по малко от 2.0 166-ца. 2.7 дизел Ягуар С тайп харчи 11-12 градско, така че 3 литрова С класа бензин под 16-17 не може да падне.
        може, може! 1,9 жтд 150 коня 159-ка харчи 11,5-12/100 градско. Не другите коли харчат много.....нашите са тъпо направени, та да харчат така.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Може ли само един по-детайлен въпрос - защо сравняваш две коли от различен клас? Ако ще сравняваш 166 с Бенц, сравнявай я с Е-класата.
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Моя мерц е 3000куб и градско в София ми дава от 10 до 12/100км ако е на режим спорт дава 15/100км.
            На дълго с нормално каране съм 6.8-7.2/100км.Със натискане по магистрала до Пловдив ми дава 8.4/100км.
            Всичко това е по борд комп.
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

И да не вярваш това си е самата истина. Имам богат опит с Ауди А8 4.2 бензин 2004, 335 коня, разхода му е почти колкото на GTV-то от подписа ми, а то е само 1.8

Comment

Моята по борд харчи 4.6/100
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Имам познат който кара S600 V12 biturbo и си му гори 15/100 ъзвън града.
                  Извън града тази кола може да падне спокойно и до 10/100 с каране 70-80 км/ч.

---------- Post added at 09:30 ---------- Previous post was at 09:26 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  И да не вярваш това си е самата истина. Имам богат опит с Ауди А8 4.2 бензин 2004, 335 коня, разхода му е почти колкото на GTV-то от подписа ми, а то е само 1.8
                  Не го вярвам найстина, защото и аз тук таме съм карал някоя по- мощна кола. Най- малкото японците се славят с икономични двигатели, а лексуса 2.0 харчи някъде 11.5-12 градско, между другото толкова ми харчи и алфата, която е 1.6. Та в тая връзка 3.0 кола да харчи по малко от 14-15 градско в София е.. да не кажа невъзможно, но трудно постижимо и то с много внимателно и нарочно каране.

---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 09:30 ----------

Има и един друг момент- колко от тия 30 000 км са извънградско и колко градско. И съответно на твоята кола средния разход колко е градско и колко извън..
                  Lexus IS200

Comment

Мерцовете по принцип се водят от най-икономичните .. и във Формула 1 пак ги цитират като най-икономичен мотор сравнение с останалите .. ако там изобщо има понятие като икономия
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

ТС е смотан мотор (предполагам знаете на базата на кой фиатски е разработен) и като технологичност може да се сравнява с М110.
                      А на М110 няма да ви казвам какъв е разходът.
                      Last edited by търтей; d.m.y г., 11:45.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                        Мерцовете по принцип се водят от най-икономичните .. и във Формула 1 пак ги цитират като най-икономичен мотор сравнение с останалите .. ако там изобщо има понятие като икономия
                        Е за Ф1 си леееко в грешка, там има едни пионери в икономията на гориво, още от времето на Менсъл, Патрезе, Хил и Прост, когато пак имаше забрана за дозареждане с гориво (началото на 90-те), и тези пионери се наричат Рено.
                        Специално във Ф1, Мергелите никога не са имали славата на икономични мотори, макар там тази дума да звучи малко цинично, при среден разход от около 70/100...
                        Две черни перли...

Comment

Съвсем нормално си е въпросната S-klass да харчи толкова малко. Все пак е с изцяло ново поколение мотор, скорости и т.н.
                          И аз много пъти съм умувал как може моят 1.3 боксер да гори колкото един джип ама факти....
                          Новите Мерцедеси са с по 7 скорости, а 7G-tronik според мен неможе да се сравнява с никоя друга скоростна кутия. Не случайно Мерцедес са едни от най-скъпите коли, явно има закакво.
                          S600 bi-turbo не е база за сравнение, защото там всичко е така проектирано и конструирано, че да гони скорост и ускорение, а не икономия. По книжка го дават 14.9 l/100km среден разход.
                          Най-новата 5-та серия на BMW има потресаващо нисък разход. 530d гори по-малко от старият им 520d.
                          Last edited by ves_v8; d.m.y г., 12:19.
                          In God we trust, all others pay cash.
                          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                          Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

И не само дизела. Аз останах изумен от разхода на F10 535i - туин турбо с 3.5 литра бензин, 8-степенна стептроник кутия. Където позволяваше при изпреварвания и ускорения, не го жалех грам до Солун и обратно, и даде 8/100 разход. То с повечко ръчкане, моята Алфа дава такъв разход...
                            Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                              И не само дизела. Аз останах изумен от разхода на F10 535i - туин турбо с 3.5 литра бензин, 8-степенна стептроник кутия. Където позволяваше при изпреварвания и ускорения, не го жалех грам до Солун и обратно, и даде 8/100 разход. То с повечко ръчкане, моята Алфа дава такъв разход...
                              Тука по тия данни друго личи http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/429513.html

А аз вярвам повече на тях отколкото на бордовия, защото е мерено, пълно-празно-пълно
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X