Известие

Collapse
No announcement yet.

Някои съпоставки . . МВ S350/ AR166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това от линка доказва само, че съм прав. С икономично каране само по аутобан е дал 8.96, с нормално каране, съчетано с каране и по двупосочен път - над 10. Ако е карана по немски аутобани колата, е в реда на нещата това - там се кара с колкото може да носи колата.
    Останалите високи стойности ги е дал при каране между икономично до нормално, но в "stadt" и "landstrasse", т.е. градско и извънградски двупосочен път.
    И да не пропускаме, че условията се водят "winterreifen", а аз този разход го докарах в края на април и си спомням че бях по къс ръкав.
    Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 13:17.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Абе и аз се учудих на разхода на вуйчовото 745 i - този осмак и тази тежка кола има разход абсолютно идентичен с моята 3.0 24V
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

winterreifen
        значи зимни гуми
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Е не съм кой знае какъв капацитет с немския. Ама не смяташ ли, че кашкавалените зимни гуми вдигат разхода... дори малко?
          Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
            Е не съм кой знае какъв капацитет с немския. Ама не смяташ ли, че кашкавалените зимни гуми вдигат разхода... дори малко?
            А, сигурно, въпреки, че не съм сигурен колко точно и дали вдигат разхода зимните гуми на топло време

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Зимни гуми на топло време - много. Като стойности е относително спрямо колата, но е доказан факт. Каквото и да е обаче, за такова голямо лакомо говедо под капака в такъв тежък танк, да дава такъв нисък разход, е впечатляващо. Да, вярно, че Efficient Dynamics-а много спомага за това, но все пак затова се развиват технологиите.
              Две черни перли...

Comment

И извода е, че Туйн Спарка си е много жаден. За да се доближа до разхода на Нисан Примера 2.0 GT 150 к.с. трябва да бутам GTV-то през половината път.

Comment

Дори и 11.9 да е разхода, както показва сайта който е дал колегата mind_control пак е нищо за тоя автомобил. Все пак няма как 3.5 бензин с 2 турбини да се движи само на въздуха от турбините. Колата е голяма, не е особено лека, но все пак този разход за този мотор е нормален. Аз съм се убедил, че митът за малките мотори че горят малко, не е точно така. 1.6 гори колкото 2.0. На дълъг път е по-добре да си с гголям мотор, защото с по-малко подаване на газ, колата е върви и съответно е по-икономична. Малките коли са за градско каране, защото е по-важно да се опазва околната среда. Вече всички призводители гледат да свалят стойностите на вредните емисии, а не мотора да е с 5 к.с. повече за сметка на 5 грама повече CO2 в околната среда. Все пак мисля че всеки от нас знае, че като си махне катализатора на колата и тя започва да върви малко повече и да гори малко по-малко..., но изхвърля много вредни емисии, за мен това говори, че опазването на околната среда е много по-важно от мощтността на колата
                  In God we trust, all others pay cash.
                  Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                  Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Е как няма да гори ебаси, 3500 оборота и аз съм на 105 км/ч ?!? wtf ?!? С невероятно галене на педала я докарвам до 6-7 извънградско.
                    145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                      Е как няма да гори ебаси, 3500 оборота и аз съм на 105 км/ч ?!? wtf ?!? С невероятно галене на педала я докарвам до 6-7 извънградско.
                      С друга ск. кутия няма да е така. (примерно от 33-ка 1-ва серия)
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        И извода е, че Туйн Спарка си е много жаден. За да се доближа до разхода на Нисан Примера 2.0 GT 150 к.с. трябва да бутам GTV-то през половината път.
                        Тоя мотор и подобните е изключение по всички параграфи...просто брутално добър.

OEM & Ventura Garage

Comment

Абе чак пък толкова икономична S класа малко съмнително тия борд компове не знам как смятат. Един приятел има S320 бензин 6 цилиндъра 230 магарета - градско ако не минава 2000оборота харчи около 15-16 и тва говорим за нощно време, вече понастъпилия разхода отива около 25. За негово щастие обаче е с ГИ и като пари разхода му идва колкото моя на алфата... ама му нацепвам задника на летящ от 80 до 160... а за от място е нещо страшно

Comment

Всъщност разходът на колата не зависи само от двигателя. Особено в новите коли (и особено в BMW с пакета Efficient Dynamics) се обръща внимание на оптимизирането на всякакви компоненти като например климатик (на BMW харчат в пъти по-малко от 146-ците примерно), водни помпи, охлаждане и изобщо всичко което черпи ток (дори и мигачите имат икономичен режим при BMW). Може да не е много при повечето, но се натрупва и в крайна сметка резултатите са впечатляващи. Отделно, че и самите двигатели са по-ефективни и следователно харчат по-малко. Другите компоненти обаче имат също огромно влияние!
                            Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Comment

абе да не е бил S320 CDi ?
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                                WTF, ама ако са по-дълги скоростите с това тежко купе ще се чудиш по инерция ли се движиш или ускоряваш
                                '05 166 V6
                                '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Working...
                                X