Известие

Collapse
No announcement yet.

Facebook – модерната играчка на ЦРУ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като сте толкова неверующи, пробвайте да видите какво знае за вас чичко Гугъл ... с очите си видях как на мои познати споменатата "невинна" търсачка извади данни, мнения и споделяни файлове отпреди години - дори самите хора бяха забравили, че изобщо са ги споделяли някога ...
    Трябва да си отворим очите и да не позволяваме на кой ли не да ни се бърка в живота, да ни записва личните данни и мисли и да ги продава след това на заинтересовани лица срещу крупни суми. По дяволите, ако някой ми иска личните данни - да плати на мен, за да си ги дам !!!
    Друга основна точка по темата е именно споделянето на какво ли не в Мрежата - наскоро излезе информация за престъпни групи, следящи поведението на потребителите в няколко форума (предполагаемо със средно по-висок стандарт на живот). Илзязоха наяве няколко уж случайни съвпадения на обрани до крайност потребители, които по една или друга причина са споделяли свои придобивки, както и планове за отсъствие в определени дни... Не си го измислям това, замислете се сами ! Пък вярвайте на каквото искате
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Гугъл кеша не е чак толкова всеобхватен... изровеното все още стои някъде по нечии сървъри просто.

И какво е предложението, връщане в пещерите?
      Защото влизането в матрицата е вече късно да го отменим, освен ако не се откажем от всички съвременни технологии.

(Като не е Гугъл/Фб просто ще е по-скъпо за някои да платят на бТк или Мтел примерно за данните ви... и ще злоупотреби много по-зловещо с тях за да си избие разхода - абе помня и случки с изнесени данни от Глобул още преди бая години, както и от банки...).
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        Не, мани ФБ, въпросът с личните данни е съвсем принципен и важи за всяко място. В интернет и извън. А после данните могат да бъдат най-свободно интерпретирани в твоя вреда.
        Мога да дам за пример случая с горнооряховските лекари. Нали, невинни излязоха, според съда, но личните разговори, с реплики извадени от контекста, разпространени сред широката публика и хората омърсени. Кеф.
        Абе и аз четох сересетата. И "абе тва трее да кажем че се е родолило умрело ,щото и наче е умишлено убийство " го вкарвай и изкарвай от всякакви контексти- все си е това за което всички си мислим. А са невинни според лекари-не според съда.- гарван,гарвано око не вади.
        И честно да си каже всеки- ако прочетеш тея срс и от теб зависи дали да ги арестуваш и разпиташ какво би направил? А ако са виновни- на съвестта ще ти тежи 7 месечно бебе.Човек. Ако се разсъждава така нямаше да има индиго,нямаше да има случая на Алабин и още 10 ,за който няма смисъл да говоря. Единственото ,което искам е да гледам еи 2 те страни на медала
        Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
          Като сте толкова неверующи, пробвайте да видите какво знае за вас чичко Гугъл ... с очите си видях как на мои познати споменатата "невинна" търсачка извади данни, мнения и споделяни файлове отпреди години - дори самите хора бяха забравили, че изобщо са ги споделяли някога ...
          Трябва да си отворим очите и да не позволяваме на кой ли не да ни се бърка в живота, да ни записва личните данни и мисли и да ги продава след това на заинтересовани лица срещу крупни суми. По дяволите, ако някой ми иска личните данни - да плати на мен, за да си ги дам !!!
          Друга основна точка по темата е именно споделянето на какво ли не в Мрежата - наскоро излезе информация за престъпни групи, следящи поведението на потребителите в няколко форума (предполагаемо със средно по-висок стандарт на живот). Илзязоха наяве няколко уж случайни съвпадения на обрани до крайност потребители, които по една или друга причина са споделяли свои придобивки, както и планове за отсъствие в определени дни... Не си го измислям това, замислете се сами ! Пък вярвайте на каквото искате
          И без да си регистриран някъде и да правиш каквото и да е било из интернет личните ти данни не са проблем за откриване и използване. И пак питам за какви лични данни става въпрос??? Предполагам имаш мобилен телефон, сметка в банка, и някакви други там неща изискващи личните ти данни да са в някаква система.Ако си мислиш, че е сложно да се сдобиеш с личните данни на някой много грешеш. Фейсбук е лайна тва е ясно ама е толко безобиден, че няма и накъде повече. От Дакси, Апис може да се сдобиеш с личните данни на стотици хора без никакви усилия.

Ти неможе да си анонимен, след като се родиш и данните ти влязат в системта ти не си анонимен.
          Range Rover Vogue 4.4
          Rexton 270 cdi
          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
            ...престъпни групи, следящи поведението на потребителите в няколко форума (предполагаемо със средно по-висок стандарт на живот). Илзязоха наяве няколко уж случайни съвпадения на обрани до крайност потребители, които по една или друга причина са споделяли свои придобивки, както и планове за отсъствие в определени дни...
            Ами да, то е достатъчно да се види темата "Клуб "Алфа - Папараци" - снимайте" и другите подобни и само коментарите от типа на "абе това е ХХХХХ той там си живее и я паркира колата едикъдеси" и т.н а пък и снимките едни такива хубави-хубави, номерата да се видят хубаво и т.н...

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
              И без да си регистриран някъде и да правиш каквото и да е било из интернет личните ти данни не са проблем за откриване и използване. И пак питам за какви лични данни става въпрос??? Предполагам имаш мобилен телефон, сметка в банка, и някакви други там неща изискващи личните ти данни да са в някаква система.Ако си мислиш, че е сложно да се сдобиеш с личните данни на някой много грешеш. Фейсбук е лайна тва е ясно ама е толко безобиден, че няма и накъде повече. От Дакси, Апис може да се сдобиеш с личните данни на стотици хора без никакви усилия.

Ти неможе да си анонимен, след като се родиш и данните ти влязат в системта ти не си анонимен.
              Така е, но Алекс може би има предвид, че чрез Facebook ние си предоставяме сами всичко наготово - смляно и готово за ползване.
              Не е нужно някой да си дава какъвто и да било зор.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Това хем е така, хем не е така. Във Фейсбуук спокойно можеш да напишеш каквито данни си пожелаеш, а приятелите ти може да бъдат напълно непознати хора....
                В системата обаче, данните ти се вписват от друг и са достъпни по много начини, при това без да имаш право на избор!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                  Така е, но Алекс може би има предвид, че чрез Facebook ние си предоставяме сами всичко наготово - смляно и готово за ползване.
                  Аз пак питам какви лични данни се публикуват във ФБ?? ЕГН ли, адрес ли, какво?? Аз не съм чувал да има хора дето си слагат тези данни във Фацебука..
                  Range Rover Vogue 4.4
                  Rexton 270 cdi
                  Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                  Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                    Tочно това имах в предвид ... Плюс намерението ми темата да бъде един апел за повече внимание - какво споделяме, какви съглашения подписваме, и т.н.
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Чудно ми е защо толкова хора се нахвърлиха да го защитават тоя Фейсбук, за да се оправдаят пред себе си? Да спорят ли просто?

Истината е, че Алекс е напълно прав. Всеки може да вържи 2 и 2 и да реши уравнението. Само ако поиска де.

Аз лично нямам Фейсбук и не чувствам да имам нужда от него. Мразя снимките и снимането даже. Още повече тоя глупост губи времето на хората. В същото време човек може да прочете книга примерно, да изгледа научнопопулярен филм примерно, със сигурност тия неща ще обогатят човек повече, отколкото тая простотия Фейсбук - клюкарско-пошла излишност.

Поредната глупост създадена да прави пари за неколцина и да прави по-глупави и ограничени повечето.

Така си мисля аз по въпроса, но не задължавам други да мислят като мен. Казах го това, дори и да не вярвате в тезата на Алекс. Просто за да се замисли всеки какъв е смисъла от Фейсбук. Дали това е просто мода?
                      Дали е база данни?
                      Дали е машина за пари за някого?
                      Дали е изгубил нещо този който не ползва фейсбук?
                      Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 16:49.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

ФБ...заради своята масовост, човек може лесно да се свърже и намери бивши съученици, колеги от работа и т.н. А това бих казал, че е много полезно Всъщност това за мен е единствената причина да ползвам ФБ, защото имам достъп и връзка примерно със стария ми клас въпреки, че всеки си е сменил тел. номер и адреса

А споделянето на инфо и т.н. всеки сам може да реши в какви размери да бъде
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Всъщност не виждам проблема с ФБ, то и ББ има досие, но никой не се интересува къде е... "Велик" ум е беше споменал, че който играе печели
                          Arena Coast Customs

Comment

в тоя ред на мисли дайте малко гласове
                            тука :
                            http://www.facebook.com/photo.php?fb...d=121068103167
                            натиснете харесва ми
                            alfa 164 t.s ex
                            tipo 2,0 16v turbo ex
                            opel astra amnesia ex
                            megane 2 ex
                            alfa 159 jtd ех
                            audi A6/S TQ 330+
                            audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                            alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Смятам,че ФБ може да ти е много по полезен от книга или научнопопулярен филм! '
                              Връзката с хората която ти дава е безценна.
                              А и теории за конспирациите,мисля вече станаха банални.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                                Смятам,че ФБ може да ти е много по полезен от книга или научнопопулярен филм! '
                                Връзката с хората която ти дава е безценна.
                                А и теории за конспирациите,мисля вече станаха банални.

И как точно е по-полезен от научнопопулярен филм например или прочетена книга?

Относно връзките с хората, аз предпочетам да ги осъществявам на живо!
                                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                                X