Известие

Collapse
No announcement yet.

Измамата Мтел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всички лъжат! Едни по-вече, други - по-малко. Най-голямата шмекерия е с времето, на което се прави отчитането (през една минута примерно). Това време е решено в полза на оператора и в ущърб на клиента. Примерно първоначално при свързване ви отчитат една минута и дали ще говорите 60 секунди или 12 - плащате си за 60 секунди!

Иначе за Мтел все още очаквам от тях обяснение на факта, как при кредитен лимит 200,00 лв (двеста), имам две последователни фактури издадени съответно на стойност 315,00 и над 400,00 лв? Иначе практиката ми показва, че в момента, в който зададеш "неудобни" въпроси, с малко по остър тон в някой от офисите им следващите няколко месеца фактурите са в нормални граници.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Проста сметка два-три милиона абоната умножени по 50 ст на месец!!! Вс мълчат, операторите спекулират!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

60/1 не е никаква шмекерия, а масово явление не само у нас... бТк например ползва такса свързване за същата цел.

За сметките, има си електронни фактури има и софтуери за телефони (които ги поддържат де) които правят подобни сметки.

От бедния ми опит в комуникациите над 80% от рева за сметки е бил заради андрешковщина при продаването/купуването на телефони (китайски ментаци, куфарни търговци, ровени телефони в магазини/сервизи) и т.н.
        Лично съм виждал как куфарен телефон набира сам войсмейл номер в ОАЕ, китайско менте, свалящо си настройки чрез УАП връзка с Китай... както и качествено ремонтиран в уж реномирана марка у нас (после я купи мобилен оператор) който дори заключен набираше бързите си номера (натискане и задържане на клавиш).

За останалите % и - има както казах сметки, не става с нерви и скандали, а с молба за преразглеждане.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          60/1 не е никаква шмекерия, а масово явление не само у нас... бТк например ползва такса свързване за същата цел.

........
          Само ще ви припомня и импулсите...
          Иначе таксуването си е такова в цяла европа от доста време насам...Нали се сещате, че си има кой и как да смята средна продължителност на разговора и пр.
          Пак казвам: 'оценете' си правилно изходящия трафик иняма да сте недоволни!
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

Какви импулси бре колега?

Минимално потребление му се вика ... който каквото ще да смята, забелязал съм, че около мен разговорите или завършват до 20-25 секунда или се проточват поне 2 минути.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

БТК имаше уникално тарифиране - импулси;
              Примерно услугите с добавена стойност бяха 12 имп/мин
              Даже имаха различни тарифни планове - примерно с включени 50 импулса в месечната такса; или цена за импулс 3 стотинки; всичко с цел манипулация на 'редовия' потребител (поне според мен)

пс: Сещам се за един виц по темата:
              Ако мъж пъшка на ухото на жена - това е сексуален тормоз; ако жена пъшка на ухото на мъж - това са 12 имп/мин...

ппс: Минимален период на отчитане е точният термин.... А бяха времена,в които беше 15 секунди и първите 7 не се отчитаха...
              x145 1.6 boxer

Comment

Абе аз нали имам и гръцки номер, щото кисна по близо два месеца годишно на Тасос - та операторът WIND засича разговорите на секкунда (дори и цените на разговорите са обявени в секунди, а не в минути). Тоест говориш 4 секунди - плащаш 4 секунди. Говориш 23 секунди - плащаш 23 секунди. Говориш 347 секунди - плащаш 347 секунди.

П.П. Ето и цените - http://www.wind.com.gr/Images/Kartok...celist-en.aspx

Забележете кво пише отдолу: Prices per second without minimum charge.

Страшно изгодно е, защото повечето ми разговори са по десетина секунди. Да не говорим колко изгодно е да говориш с България по мобилния - от WIND към Мтел цената е само 25 цента на минута - ама се плаща на изговорени секунди, а не на всяка започната минута.
                Last edited by pinko; d.m.y г., 00:45. Основание: Уточнение
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                  БТК имаше уникално тарифиране - импулси;
                  Примерно услугите с добавена стойност бяха 12 имп/мин
                  Даже имаха различни тарифни планове - примерно с включени 50 импулса в месечната такса; или цена за импулс 3 стотинки; всичко с цел манипулация на 'редовия' потребител (поне според мен)

пс: Сещам се за един виц по темата:
                  Ако мъж пъшка на ухото на жена - това е сексуален тормоз; ако жена пъшка на ухото на мъж - това са 12 имп/мин...

ппс: Минимален период на отчитане е точният термин.... А бяха времена,в които беше 15 секунди и първите 7 не се отчитаха...

Импулсите идваха от старите АТЦ та... виждал съм ги и от вътре
                  Не бяха за заблуда на врага, а единствения начин да се вържат в едно тарифиране цифрови и аналогови централи.
                  7 секунди гратисен период имаше във всички варианти отчитащи време, бТк, Мобилтел, Мобиком... и ги проняма от както изчезнаха и АТЦ... имаше ги защото АТЦ правеха грешки при набиране на абонатите.
                  Цифрова централа няма как да сбърка номер... а за твоите грешки поне по закон оператора не носи отговорност.

Минимален период на отчитане е 1 секунда (за това се дава в /1), минимално потребление е 60 секунди

---------- Post added at 00:45 ---------- Previous post was at 00:34 ----------

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  Абе аз нали имам и гръцки номер, щото кисна по близо два месеца годишно на Тасос - та операторът WIND засича разговорите на секкунда (дори и цените на разговорите са обявени в секунди, а не в минути). Тоест говориш 4 секунди - плащаш 4 секунди. Говориш 23 секунди - плащаш 23 секунди. Говориш 347 секунди - плащаш 347 секунди.
                  Казах масово, а не всички и навсякъде
                  Гледал съм бая оферти от западна Европа с телефони и планове, все бяха на 60/1

Comment

Така е, 7 секунди гратис имаше в Мобиком - много клиенти се възползваха.
                    Импулсите си изживяха времето - просто отбелязах, че бяха още един умело използван пазарен лост (и аз съм го използвал в някаква форма).
                    Тарифирането наистина е на една секунда, но след 60-тата (има изключение за някои стари тарифни планове, особено при Виваком; там минималният период е 30 сек)
                    пс: при аналоговите централи просто няма обратна връзка и затова отчитането се приравняваше по такъв начин.
                    Last edited by nhg; d.m.y г., 00:49.
                    x145 1.6 boxer

Comment

Не беше само Мобиком, бТк цифровите телефони също не отчитаха първите 7 секунди, май и Мобилтел го бяха въвели при обаждания към бТк също.
                      То по онова време минута Мобилтел - бТк беше маса пари... и ми се въртят някакви спомени за бткеврейски смс и

Comment

Не беше само Мобиком, бТк цифровите телефони също не отчитаха първите 7 секунди, май и Мобилтел го бяха въвели при обаждания към бТк също.
                        То по онова време минута Мобилтел - бТк беше маса пари... и ми се въртят някакви спомени за бткеврейски смс и
                        Да, БТК не си ги отчиташе... Сега ме подсещаш и за Мобилтел и обажданията им към стационарни - май наистина имаше такава работа, ама беше мноого отдавна...преди 8-9 години може би..
                        Абе я да не цапаме повече темата - той човека си изля нервата, ние на какво го обърнахме...
                        x145 1.6 boxer

Comment

Писанията за историята едва ли имат стойност, но останалото има.
                          Не е лошо хората да знаят какво всъщност се крие зад тия неща (60/1, роуминги, тарифирания, сметки и т.н.)

Comment

Не е лошо хората да знаят какво всъщност се крие зад тия неща (60/1, роуминги, тарифирания, сметки и т.н.)
                            Точно така, и не е лошо хората да знаят как българските мобилни оператори ни цакат с това тарифиране на първите 60 секунди. Говориш-не говориш - плащаш си една минута.

Гърците (дето били византийци и не знам си какви) ти таксуват точно толкова, колкото си ползвал. Кеф ти 5 секунди, кеф си 19 секунди.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Това по принцип има къде да се прочете, дори да се попитат Отделите за обслужване на клиенти; отделно, че при сключване на договор (или покупка на предплатена карта) би трябвало да се обяснява - друг е въпроса какво се случва на практика.
                              В условията на ВСЕКИ договор е записано точно тарифирането, цените и т.н.
                              При предплатените карти информацията обикновено е по-синтезирана - например на гърба на стартовия пакет (обикновено има и рекламни брошури, както и възможност за промяна в тарифния план само с телефонно обаждане към оператор).
                              x145 1.6 boxer

Comment

За последната седмица хванах и мтел и глобул в издевателства. Едните ми надписват сметката, другите ме таксували 8 лв за нещо, след препитване за какво и те немогат да отговорят. Утре ще се разправям с тях, измамници на дребно. Ей така няколко милиона абоната по някой др лев, и някой има нова вила за милиони на карибите например. Това за един месец от нищото!
                                От щатите ползвам телефон предпалтен. За 30$ получавам 300 минути към Бг. за 45$ 600 минути към Бг оператори, без значение. Чува се прекрасно, и се таксува секунда, не минута!
                                Идва ми 10 цента на минута! От др край на света.
                                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 01:19.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X