Известие

Collapse
No announcement yet.

кола на инвалид

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Ма аз нямам намерение да почвам трета световна, просто казвам че не може да се вадят генерални заключения от такива неща, защото те не са само в нашия мол а навсякъде.Въпрос на манталитет, култура и ценности които незнайно защо вместо да си ги създадем ние чакаме да ги привнесат по нечий модел.Не е трудно когато се правят тротоари да има рампи за инвалидни колички и на отстрещната страна, не е логично когато държавни мъже пишат закони, държавата да ги изпълняват формално, вход за инвалиди от задната страна, сякаш са втора ръка хора, рампа за инвалиди под 30 градусов наклон!?!?, асансьор в подлез който е заключен, къде е ключа....в охраната ама тя идва вечер.И други такива.От друга страна недоумение буди наблюдавано от мене едно явление - местата за инвалиди се ползват от хора които имат стикер за инвалид но по някаква причина нямат ограничения да товарят в колата си торби теракол, плочки и тоалетни чинии.И точно тези хора най-много си търсят правата.Не ми се връзва как може човек койтоттвърди че е внеравностойно положение да извършва такива дейности.Общо взето, пред молове и строителни хипермаркети много рядко,ама много рядко съм виждал хора да слизат от кола с патерици, а с инвалидна количка никога.Не говоря само за шофера ами и за придружаващите го лица.Мисля че трябва да се направи една ревизия на издадените инвалдни удостоверения.
    Патериците са за лаиците.
    Един човек с проблеми с бял дроб и сърдечна дейност, което не се вижда с очи, оказва влияние на двигателната му дейност и може да бъде фатално, особено когато носи и тежести.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Working...
    X